0
LIFO PICKS

Η ζωή, ο θάνατος και ο Andy Warhol

Στα μέσα της δεκαετίας του '60, ο πολυσχιδής Andy Warhol δεν έστρεψε το ενδιαφέρον του μόνο στον κινηματογράφο, σκηνοθετώντας ταινίες που χαρακτηρίζονταν από τη διάθεση πειραματισμού και πρόκλησης, αλλά ασχολήθηκε και με άλλες βασικές έννοιες, όπως ο θάνατος και η θνητότητα.


Ο Αμερικανός καλλιτέχνης είχε, όμως, ξεκινήσει την ενασχόλησή του με τη ζωγραφική στις αρχές της ίδιας δεκαετίας, επηρεασμένος από θέματα διαφημίσεων, καθημερινά αντικείμενα και την εικονογραφία των κόμικς, δίνοντας έτσι τα πρώτα δείγματα γραφής της ποπ αρτ.


Με πίνακες που απεικόνιζαν κουτιά σούπας της εταιρείας Κάμπελ ή μπουκάλια Κόκα Κόλα, απέκτησε μεγαλύτερη φήμη και μέχρι το 1963 παρήγαγε μαζικά τέτοιου τύπου επιτηδευμένα κοινότοπες αναπαραστάσεις καταναλωτικών προϊόντων, καθώς και προσωπογραφίες διασημοτήτων - μεταξύ αυτών και αρκετά πρόσωπα που αποτελούσαν σύμβολα της αμερικανικής ποπ κουλτούρας - σε φανταχτερά χρώματα και συχνά ως μεταξοτυπίες.


Όλα αυτά αποτέλεσαν ουσιαστικά τη βάση για τη μονόχρωμη σειρά του, με τίτλο «Ads, Myths and Illustrations», την οποία και ανακαλύπτουμε σε αυτό το βίντεο του Sotheby's.

Πηγή: Sotheby's

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ