0
LIFO PICKS

Όταν ο Ντίλαν εμφανίστηκε «καυτός» και μοιραίος σε διαφήμιση γυναικείων εσωρούχων

Ήταν ήδη 63 χρονών το 2004 ο Μπομπ Ντύλαν, όταν εμφανίστηκε σε διαφημιστικό σποτ της διάσημης φίρμας γυναικείων εσωρούχων Victoria's Secret, το οποίο είχε τον τίτλο "Angels in Venice".

Το βίντεο αυτό, βουτηγμένο σε γκρι και μπλε αποχρώσεις, ήταν η πρώτη και η τελευταία άμεση εμπλοκή του Ντύλαν σε εμπορικό / διαφημιστικό προϊόν και μάλιστα ως πρωταγωνιστής.

Τι δουλειά είχε ο μέγας ροκ ποιητής ανάμεσα σε ημίγυμνα μοντέλα, να υποδύεται κάτι ανάμεσα σε πατρική φιγούρα και σε ώριμο ερωτύλο; Ποιος ξέρει... Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου γενικώς και του Ντύλαν ειδικώς, που πάντα θριαμβεύει στο απρόβλεπτο, στο αινιγματικό και στο ιδιοσυγκρασιακό.

Συμπρωταγωνίστριά του στο ταινιάκι είναι η Αντριάνα Λίμα με την οποία υπάρχει σαφώς μια χημεία παρότι δεν εμφανίζονται καμία στιγμή στο ίδιο κάδρο. Το σεξουαλικό υπονοούμενο εκδηλώνεται μέσω του μοντάζ. Σε κάποια φάση εκείνος πετάει το καουμπόικο καπέλο του στο πάτωμα και στο μεθεπόμενο πλάνο, το supermodel το σηκώνει από κάτω και το φοράει.

Στο διαφημιστικό ακούγεται το τραγούδι του Ντύλαν, "Love Sick" το οποίο περιέχει το στίχο «Βλέπω σιλουέτες στο παράθυρο» (στο κοντινό πλάνο της Λίμα) ενώ κορυφώνει με τα λόγια «Είμαι άρρωστος από έρωτα / εύχομαι να μη σε είχα γνωρίσει ποτέ».

Ακόμα πιο παράξενο ίσως από το ίδιο το κλιπ, είναι ότι ο ίδιος ο Ντύλαν το είχε «προφητεύσει» σαράντα σχεδόν χρόνια πριν γυριστεί. Ερωτηθείς σε μια συνέντευξη τύπου το 1965, «αν επρόκειτο να "ξεπουληθείτε" σε συγκεκριμένο εμπορικό προϊόν, ποιο θα μπορούσε να ήταν αυτό;», είχε απαντήσει υπομειδιώντας: «Σε γυναικεία εσώρουχα».

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ