0
LIFO PICKS

Μάργκαρετ Άτγουντ: Κάποτε τον Αύγουστο

Ποια είναι τα στοιχεία που διαμορφώνουν τη μυθοπλασία της Μάργκαρετ Άτγουντ και τι παρακινεί τους χαρακτήρες της; Μια από τις πλέον διακεκριμένες ποιήτριες και μυθιστοριογράφους του Καναδά, η Άτγουντ είναι επίσης μία από τις πιο κλειστές προσωπικότητες του λογοτεχνικού χώρου αυτής της χώρας. Αυτό το αποκαλυπτικό και συναρπαστικό ντοκιμαντέρ ρίχνει φως στον τρόπο που ζει, στην αίσθηση του χιούμορ της και στην απαράμιλλη εξυπνάδα της Άτγουντ.


Το ντοκιμαντέρ Margaret Atwood: Once in August είναι μια ταινία του 1984 σε σκηνοθεσία Michael Rubbo. Ενδιαφέρον στοιχείο του ντοκιμαντέρ είναι ότι παράλληλα με την Άτγουντ ο σκηνοθέτης δείχνει και τη δημιουργική διαδικασία της δημιουργίας της ταινίας, συμπεριλαμβανομένων των αποτυχημένων προσπαθειών του να αποκαλύψει τις αυτοβιογραφικές επιρροές στο έργο του της Άτγουντ.


Μάλιστα σε κάποιο σημείο η Άτγουντ χλευάζει την αφηγηματική πορεία που έχει σχεδιάσει ο Rubbo όταν αυτή και η οικογένειά της αναλαμβάνουν να πάρουν τον έλεγχο της κάμερας. Η Άτγουντ βάζει μια χάρτινη σακούλα πάνω στο κεφάλι της καθώς τα μέλη της οικογένειάς της ρωτούν «ποια είναι αυτή η γυναίκα;» και δίνοντας χιουμοριστικές απαντήσεις, διασκεδάζοντας με αυτό τον τρόπο την προσέγγιση της ταινίας του Rubbo.

Πηγή: National Film Board of Canada

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ