0
LIFO PICKS

Ο οργασμός των σινεφίλ: Δείτε ολόκληρο το καταιγιστικό «Final cut. Ladies & gentlemen»

Ο Γκιόρκι Πάλφι, ο Ούγγρος σκηνοθέτης του Hukkle και του Taxidermia, έφτιαξε το 2012 μια ταινία που εμφανίστηκε μέσα στην κρίση και προκάλεσε μεγάλη αίσθηση.

Παρόλο που δεν προβλήθηκε ποτέ επίσημα στις αίθουσες για λόγους δικαιωμάτων, το «Final cut. Ladies & gentlemen» είναι μία ταινία μοναδική, ένα ιδιοφυές δεξιοτεχνικό μοντάζ από (πολύ) σύντομα αποσπάσματα περισσότερων από 450 ταινιών-σταθμών του παγκόσμιου σινεμά, σε μία ενιαία αφήγηση, δημιουργώντας μια αρχετυπική ερωτική ιστορία με ήρωες «κλεμμένους» από ταινίες εμβληματικές, από τον Χρυσοθήρα του Τσάρλι Τσάπλιν (1925), μέχρι το Άβαταρ του Τζέιμς Κάμερον (2009).

Η ιδέα που προέκυψε σε μία στιγμή δημιουργικής έξαρσης, όταν δεν είχε καθόλου χρήματα και έψαχνε έναν τρόπο να κάνει νέα ταινία, φέρνει σε επαφή ανθρώπους που δεν είχαν ποτέ τους συναντηθεί στην πραγματικότητα, την Audrey Hepburn με τον Gérard Depardieu, τον Humphrey Bogart με την Penelope Cruz, συνθέτοντας την απόλυτη boy meets girl κινηματογραφική εμπειρία.

Η ταινία χρειάστηκε δουλειά τριών χρόνων για να ολοκληρωθεί και δυστυχώς προβλήθηκε μόνο σε ειδικές προβολές, ποτέ επίσημα.

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ