0
LIFO PICKS

Ο δύσκολος και μοναχικός δρόμος του Λαρς Φον Τρίερ

Το Louisiana channel φιλοξενεί μία καινούργια συνέντευξη του ακριβοθώρητου Λαρς Φον Τρίερ, ο οποίος βραβεύτηκε πρόσφατα με το περίβλεπτο Sonning Prize.

Σε αυτό το βίντεο διάρκειας 25 λεπτών, ο πρωτοποριακός Δανός σκηνοθέτης ανατρέχει στο έργο του, μιλά για την επερχόμενη ταινία του και αποκαλύπτει τα επόμενα σχέδιά του για μία σειρά από μικρού μήκους φιλμ. Δεν παραλείπει, μάλιστα, να αναφερθεί και στην αμφιλεγόμενη δήλωση που έκανε για τον Χίτλερ το 2011. 

Όταν ο Τρίερ κάνει ταινίες, νιώθει σαν τον εξερευνητή που εγκαταλείπεται σε έναν απομονωμένο νησί και του λένε να κατευθυνθεί ανατολικά: «Δεν έχει νόημα να αλλάξεις πορεία επειδή βλέπεις κάτι πιο συναρπαστικό στο δρόμο. Έτσι, αποφάσισα να μην κάνω κάτι τέτοιο».

Θέλει, όπως λέει, να ακολουθήσει το δικό του μονοπάτι, η φιλοσοφία του συνίσταται στο ότι κάνει ταινίες που αλλιώς δεν θα έκανε κανείς: «Αυτές οι ταινίες λείπουν, είναι σαν να έχεις έναν αστερισμό και λείπει κάποιο αστέρι» λέει.

Η διαδικασία δημιουργίας της νέας του ταινίας «The House That Jack Built» ήταν γεμάτη δυσκολίες, με αποτέλεσμα να αγχωθεί και να καταφύγει στο αλκοόλ. Έτσι αποφάσισε πως τα επόμενα project του θα είναι ασπρόμαυρα και δεν θα ξεπερνούν τα δέκα λεπτά. 

«Φυσικά και δεν είμαι Ναζί... Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πέραν πάσης αμφιβολίας ότι δεν επικροτώ καμία από τις πράξεις του Χίτλερ!» επισημαίνει σχολιάζοντας την παλαιότερη δήλωσή του που είχε προκαλέσει σάλο. 

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ