0
LIFO PICKS

Ο Μαρκ Τζέικομπς είναι δεινός συλλέκτης έργων τέχνης

Ο Μαρκ Τζέικομπς (Marc Jacobs) μετακομίζει από το σπίτι του στο Γκρίνουιτς Βίλατζ. Για πάνω από μια δεκαετία έμενε σε ένα αρχοντικό στην οδό Bethune εμπλουτίζοντας συνεχώς μια εξαιρετική συλλογή έργων τέχνης σπουδαίων καλλιτεχνών. Το σπίτι το οποίο είχε αγοράσει και κατοικούσε δεν ήταν τυχαίο. Ήταν το περίφημο Max Hoffman House του 1955 σχεδιασμένο από τον Frank Lloyd Wright στο Rye της Νέας Υόρκης, που είχε αρχικά χτιστεί για τον μεγάλο εισαγωγέα αυτοκινήτων Max Hoffman.

Αυτόν τον Νοέμβριο ο οίκος Sotheby's διοργανώνει μια δημοπρασία με επιλογή έργων από τη συλλογή του Μαρκ Τζέικομπς. Καθώς ο διάσημος σχεδιαστής βρίσκεται στη φάση της μετακόμισης τον επισκέπτεται η Έιμι Καπελάτζο για να εξερευνήσει την εκλεκτική του συλλογή έργων τέχνης την οποία έχει επιμεληθεί ο ίδιος προσωπικά.

Ο Τζέκομπς πέρασε μια εικοσαετία συλλέγοντας έργα τέχνης δίνοντας έμφαση στην διαμόρφωση του χώρου. Η συλλογή του περιλαμβάνει έργα καλλιτεχνών όπως οι Mike Kelley, John Currin και Urs Fischer.

Αν και αρχικά ο κόσμο της τέχνης τον είχε περιθώριο ωστόσο ο Τζέικομπς κατάφερε και ανέπτυξε ακόμα και προσωπικές σχέσεις με πολλούς από τους καλλιτέχνες από τους οποίος συνέλεγε έργα όπως οι Elizabeth Peyton και Karen Kilimnik.

 

Με στοιχεία από τους Sotheby's

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ