0
LIFO PICKS

H περίεργη techno του Jacques Auberger αιχμαλωτίζει ήχους της καθημερινότητας

To δέκατο και πιο πρόσφατο βίντεο από τη σειρά «The Performers» του οίκου Gucci, σε συνεργασία με τη βρετανική έκδοση του περιοδικού GQ, μας συστήνει τον Jacques Auberger, έναν Γάλλο μουσικό που έχει μια καινοτόμο προσέγγιση στη δημιουργία ενός παράξενου είδους techno μουσικής.

Γυρισμένο στο Μαρόκο από τη σκηνοθέτιδα Cloé Bailly, κοντά στη μικρή πόλη Taghazout, όπου ο Jacques δημιούργησε ένα στούντιο για να πειραματιστεί, το βίντεο δείχνει πώς συλλαμβάνει τους ήχους της καθημερινότητάς του, όπως ο ήχος που κάνει μια κολλά χαρτί όταν διπλώνεται, τους καταγράφει και τους χρησιμοποιεί σε λούπα στα λάιβ του.

«Μου αρέσει η ιδέα ότι κάθε ήχος μπορεί να μετατραπεί σε μουσική όταν ενταχθεί στο ανάλογο πλαίσιο» εξηγεί ο Auberger. «Μου θυμίζει ότι ο καθένας μπορεί να βρει τη θέση του στον κόσμο και θέλω η μουσική μου να μεταφέρει αυτή την ιδέα στο κοινό, σε ανθρώπους που μπορεί να μην το αντιλαμβάνονται».

Ο Jacques σίγουρα δεν είναι μόνο μουσικός. Η μουσική είναι απλώς το μέσον έκφρασής του αυτή τη στιγμή. «Κάνω μουσική για να μοιραστώ ιδέες, να συναντήσω ανθρώπους, να ταξιδέψω σε όλο τον κόσμο, να βιοποριστώ και να διασκεδάσω. Η μουσική δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα για μένα. Η πεποίθηση αυτή δεν με βοηθά στο να συνθέτω καλή μουσική...».

Info

Πρωτότυπη σύνθεση από τον Jacques Auberger

Σκηνοθεσία: Cloé Bailly

Στυλίστας: Luke Day

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ