0
LIFO PICKS

Η ακροβατική μαγεία του κατακόρυφου χορού στην πρόσοψη ουρανοξύστη

Οι χορευτές της πειραματικής ομάδας Bandaloop δεν είναι ούτε τυχαίοι, ούτε συνηθισμένοι χορευτές. Κάνουν εντυπωσιακές φιγούρες, πιρουέτες και ολόκληρες χορογραφίες, όχι απλώς στον αέρα, αλλά κατακόρυφα, πάνω στην πρόσοψη ενός 17όροφου κτηρίου του Fan Pier, του σημείου - στολίδι του λιμένα της Βοστώνης, σίγουροι για τις λεπτές ακροβασίες τους πάνω στα τζάμια του ουρανοξύστη, ωστόσο δεμένοι με ιμάντες. 

 

Η εναέρια χορογραφία τους έλαβε χώρα στα εγκαίνια του 100 Northern Avenue – ενός κτηριακού συγκροτήματος 534. 000 τετραγωνικών ποδών- στην προκυμαία της πόλης, εκεί που χτυπά η επιχειρηματική καρδιά της.  Ντυμένοι με πολύχρωμα ρούχα, πράσινα, κίτρινα και μπλε, οι χορευτές έτρεχαν και πηδούσαν από τη μία άκρη στην άλλη αυτής της τεράστιας γυάλινης επιφάνειας, με απολύτως συγχρονισμένες κινήσεις, προσφέροντας ένα αληθινά εντυπωσιακό θέαμα. 

Οι ιμάντες που εγγυώνταν την ασφάλεια, αλλά και την ακρίβεια των κινήσεων τους, ήταν στερεωμένοι στην οροφή, επιτρέποντας τους να κινούνται με άνεση κατακόρυφα στην πρόσοψη του κτηρίου, καθώς και να πραγματοποιούν άλματα και φιγούρες με την ίδια ευκολία που θα έκαναν κάτι αντίστοιχο στο έδαφος.  

Όσο για τη χορογραφία; Αυτή μοιραζόταν σε ζευγάρια, αλλά και σε ομάδες των 6 ή περισσότερων χορευτών, σε μία υπέροχη εναέρια χορευτική σύνθεση. 

 

 

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ