0
LIFO PICKS

Το «Nocturne» του Κωνσταντή Φραγκόπουλου με πρωταγωνιστή τον Owen Τeale του Game of Thrones

Την ταινία «Nocturne», που θα παιχτεί σε λίγες μέρες στις Νύχτες Πρεμιέρας, σκηνοθέτησε ο Κωνσταντής Φραγκόπουλος. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Φραγκόπουλου, η οποία μάλιστα έχει και διεθνή χαρακτήρα αφού, εκτός από τους Έλληνες ηθοποιούς, το καστ της περιλαμβάνει και ξένους, όπως ο Owen Τeale, γνωστός και ως Σερ Άλιστερ από το Game of Thrones. Να σημειωθεί ότι η ταινία, αν και αγγλόφωνη, έχει γυριστεί στην καρδιά της Αθήνας και συγκεκριμένα σε ένα υπόγειο πάρκινγκ. Ωστόσο, η ιστορία της θα μπορούσε να έχει τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε πόλη. Είναι ένα υπαρξιακό θρίλερ που μιλάει για τις δεύτερες ευκαιρίες της ζωής και τη δύναμη που χρειάζεται για να τις κατακτήσουμε.

« Η ταινία μπήκε σε διαδικασία ανάπτυξης με το FILM4 σχεδόν τέσσερα χρόνια πριν και ήταν να γυριστεί στο Νιούκαστλ της Αγγλίας. Τότε ήταν ένα θρίλερ εκδίκησης τύπου «Ταξιτζή». Τελικά γυρίστηκε με το ένα τρίτο του αρχικού προϋπολογισμού στο υπόγειο πάρκινγκ στην Κλαυθμώνος και είναι ένα υπαρξιακό θρίλερ τύπου Βέντερς. Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν αυτή η μεγάλη αλλαγή να μη αλλάξει την καρδιά της ταινίας. Και νομίζω ότι το πετύχαμε αυτό, καθώς είναι πια μια ταινία που μπορεί να διαδραματίζεται σε οποιαδήποτε μεγαλούπολη. Το πέρασμα από τη μικρού στη μεγάλου είναι σαν να αλλάζεις πίστα. Κάνεις τα ίδια πράγματα, αλλά η δυσκολία έγκειται και στον όγκο αλλά κυρίως στον χρόνο που μεγαλώνει», λέει ο Φραγκόπουλος.

Το «Nocturne» είναι η δεύτερη συνεργασία του Φραγκόπουλου με τον Owen Τeale. Η πρώτη ήταν στη μικρού μήκους ταινία «A Meeting At Last», που βασιζόταν σε ένα διήγημα του Χανίφ Κιουρέισι. «Έχοντας στα χέρια μου το σενάριο του Χανίφ έψαχνα να βρω τον κατάλληλο ηθοποιό για τον ρολό που να μπορεί να είναι ταυτόχρονα επιθετικός αλλά κι ευαίσθητος, καθώς στην ταινία όλη του η ζωή αλλάζει μεμιάς. Τότε ρώτησα τον καθηγητή μου, τον Stephen Frears, και μου πρότεινε τον Owen. Η συνεργασία μας ήταν άψογη και όταν είδε και την ταινία μού είπε ότι θα είναι παρών όταν κι όποτε κάνω τη μεγάλου. Έτσι κι έγινε».

Στην ταινία μαζί με τον Owen Teale εμφανίζονται και οι Sasha Alexander, Λένα Παπαληγούρα, Δημήτρης Λάλος, Γιώργος Συμεωνίδη και Λίλλη Μαυρομάτη.

ι. Το «Nocturne» θα προβληθεί στο πλαίσιο του φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στις 22.00, στον κινηματογράφο Odeon Όπερα.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ