Tο πρώτο καφέ για σκύλους άνοιξε στο Παγκράτι

Ris Project: Tο νέο καφέ του Παγκρατίου είναι “human friendly” Facebook Twitter
Πολύ εύκολα θα μπορούσατε να τσιμπήσετε μερικές από τις λιχουδιές και το λέω επειδή τις δοκίμασα. 
0

Έχουν γραφτεί πολλές λίστες με τα πιο pet friendly μαγαζιά στην πόλη και η αλήθεια είναι πως δεν είναι λίγοι εκείνοι οι Αθηναίοι που αναζητούν αυτά τα μέρη όπου μπορούν είτε απλώς να απολαύσουν το πρωινό τους και να πιουν τον καφέ τους είτε και να δουλέψουν, μαζί με το κατοικίδιό τους όμως.

Τελευταία υπάρχουν μαγαζιά που φροντίζουν να προσφέρουν κάτι και στον σκύλο σας. Σε ένα από τα καλύτερα καφέ της Αθήνας, στο Anana της οδού Πραξιτέλους, διαθέτουν δικά τους χειροποίητα dog treats φτιαγμένα από βρόμη, φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Επίσης, τo καλοκαίρι που μας πέρασε η Βίκυ Περιστάνογλου και ο Ιγκόρ Τσομλεκτσόγλου του Μαραμπού, ενός από τα καλύτερα new age παγωτατζίδικα της Αθήνας, συζητούσαν την ιδέα που είχαν να δημιουργήσουν ένα παγωτό ξυλάκι για σκύλους.

«Παρατηρούσαμε ότι στο Παγκράτι κυκλοφορούν πάρα πολλά σκυλιά που θέλουν κι εκείνα τη λιχουδιά τους. Αποφασίσαμε λοιπόν να το ψάξουμε λίγο, συμβουλευτήκαμε ειδικούς, διαβάσαμε. Ξέρουμε ότι δεν κάνει να τρώνε ζάχαρη, έτσι φτιάξαμε ένα παγωτό ξυλάκι που προορίζεται για κατανάλωση επί τόπου, μια και δεν έχει κάποια συσκευασία. Αποτελείται μόνο από φρέσκια μπανάνα και φιστικοβούτυρο, υλικά που ενδείκνυνται για τη διατροφή σκύλων και η γεύση τους τούς αρέσει πολύ».

Αν θέλετε να κάνετε γενέθλια στον σκύλο σας, μπορείτε να παραγγείλετε την τούρτα του δυο μέρες πριν στην ομάδα του Ris project. Θα μπορεί να την απολαύσει και να πασαλειφθεί με αυτήν άφοβα. 

Στο Παγκράτι βολτάρουν πολλά σκυλιά, είναι κάτι που βλέπω καθημερινά κι εγώ. Αυτό το παγωτό ξυλάκι που έφτιαξαν στην Αρχελάου το είχα συμπεριλάβει σε ένα άρθρο με τις «παράξενες και δροσιστικές γεύσεις της Αθήνας». Μετά την πρόσφατη εμφάνιση ενός νέου καφέ, όμως, του RIS Project, που βρίσκεται επίσης στην περιοχή του Παγκρατίου, το παγωτό του Μαραμπού δεν μου φαίνεται και τόσο παράξενο πλέον. 

Ris Project: Tο νέο καφέ του Παγκρατίου είναι “human friendly” Facebook Twitter
Πρόκειται για ένα «human friendly» μαγαζί, μια pet boutique με ζαχαροπλαστείο.

Περίπου έναν χρόνο πριν από αυτό, όμως, εμφανίστηκε στην Αθήνα και ένα πολύ ντιζαϊνάτο σαλόνι για το πλύσιμο και τον καλλωπισμό των σκύλων, το PAW (Pups At Wash), που το έχει σχεδιάσει το Studiomateriality, ενώ στη λεωφόρο Μεσογείων υπήρχε από καιρό το The Creatures που προσφέρει pet grooming υπηρεσίες και θυμίζει vintage μπαρ – το έχει διαμορφώσει ο Άλεξ Πετράκης που έχει στήσει πολλά βραδινά στέκια της πόλης.

H παραπάνω προσοχή στις λεπτομέρειες όσον αφορά  την περιποίηση, τη διατροφή και τη διασκέδαση των κατοικιδίων είναι μια παγκόσμια τάση, προφανώς δεν ξεκίνησε από την Αθήνα.

Και μπορεί να μην έχουμε ακόμα stand-up βραδιές στις οποίες μπορεί κανείς να παρευρεθεί με τον σκύλο του, τη στιγμή που οι κωμικοί ενσωματώνουν στο κείμενο και στα αστεία τους ήχους των ζώων, όπως έγραφε το «Time Out», που παρακολούθησε μία από αυτές τις παραστάσεις στη Νέα Υόρκη, όμως πλέον έχουμε ένα καφέ στο οποίο ναι μεν μπορούμε να δώσουμε ραντεβού με φίλους ή να δουλέψουμε από τον χώρο του αλλά δεν είμαστε εμείς ακριβώς η προτεραιότητά του. 

Ris Project: Tο νέο καφέ του Παγκρατίου είναι “human friendly” Facebook Twitter
O Νίκος, η Βικτώρια και η Μελίνα.

Για να επιστρέψουμε, λοιπόν, στο Παγκράτι, το RIS Project άνοιξε στον ανερχόμενο δρόμο της Ερατοσθένους, για να αντιστρέψει τα πράγματα. Ο Νίκος έχει εργαστεί για χρόνια στην εστίαση και δεν είχε μεγάλη οικειότητα με τους σκύλους, μέχρι που γνώρισε τη Βικτώρια, η οποία είναι παιδαγωγός και τους έχει αδυναμία, έτσι έχουν πλέον μαζί την Κρέμα, που θα συναντήσετε εκεί.

Μέσα στην καραντίνα και καθώς συζητούσαν τι θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μαζί άρχισαν να ψάχνουν τι συμβαίνει στο εξωτερικό με τις νέες, προσεγμένες τροφές σκύλων, εκείνες που δεν είναι γεμάτες πρόσθετα και χρωστικές, που είναι φρεσκομαγειρεμένες, φτιαγμένες από φυσικά συστατικά και φρέσκα υλικά, ασφαλή ακόμα για εμάς. Ξεκίνησαν να στήνουν το εγχείρημά τους στην Πάτρα, ενώ εξαρχής ο στόχος ήταν να το μετακομίσουν στην Αθήνα, όπως και έκαναν.

Τότε ήταν που μπήκε και η Μελίνα στην ομάδα, η ζωγράφος και street artist που έχει επαφή με τους σκύλους από παιδί και την προβλημάτιζε εδώ και καιρό το ότι καθημερινά έδινε φαγητό γεμάτο συντηρητικά στο κατοικίδιό της, κάτι που η ίδια δεν θα έκανε ποτέ στον εαυτό της. 

Ris Project: Tο νέο καφέ του Παγκρατίου είναι “human friendly” Facebook Twitter
Carrot cake.

Το Ris Project είναι ένα μέρος στο οποίο μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας τρώγοντας το γλυκό σας, carrot cake ή vegan peanut butter, που πρέπει να δοκιμάσετε.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, αποτελεί και ένα «human friendly» μαγαζί, μια pet boutique με ζαχαροπλαστείο όπου φτιάχνουν energy balls, donuts και cupcakes κατάλληλα για σκύλους, ποπ κορν χωρίς βούτυρο και αλάτι, με γεύση κουρκουμά και παντζάρι, τούρτες γενεθλίων χωρίς ζάχαρη και πρόσθετα, χειροποίητες υγιεινές λιχουδιές από αλεύρι ολικής άλεσης, χαρουπιού, χειροποίητο φιστικοβούτυρο, ηλιέλαιο και μέλι. Πολύ εύκολα θα μπορούσατε να τσιμπήσετε μερικές από αυτές – το λέω επειδή τις δοκίμασα. 

Πρόκειται να έχουν και προτάσεις για σκύλους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, θα μπουν σύντομα και στο κομμάτι της καθημερινής τροφής – καταλαβαίνουν ότι είναι λίγο δύσκολο να κατανοήσει κάποιος εύκολα την ιδέα ενός ζαχαροπλαστείου για σκύλους. Πάντως, αν θέλετε να κάνετε γενέθλια στον δικό σας σκύλο, μπορείτε να παραγγείλετε την τούρτα του δυο μέρες πριν στην ομάδα του Ris Ρroject. Θα μπορεί να την απολαύσει και να πασαλειφθεί με αυτήν άφοβα. 

Ris Project: Tο νέο καφέ του Παγκρατίου είναι “human friendly” Facebook Twitter
Χειροποίητες, υγιεινές λιχουδιές.

Ερατοσθένους 27, Παγκράτι, 6937 006540




 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ