Παγωμένο τσάι: 5 φυσικά οφέλη που ενισχύουν τον οργανισμό

Παγωμένο τσάι: 5 φυσικά οφέλη που ενισχύουν τον οργανισμό

Tο iNTEA, έχει ως βάση τσάι του βουνού Ολύμπου και περιλαμβάνει μία πρόσμιξη ελληνικών παραδοσιακών βότανων με διαφορετικές δράσεις, ευεργετικές για τον οργανισμό.

ADVERTORIAL

Οι καλοκαιρινοί μήνες αποτελούν μία ιδανική αφορμή για να ενσωματώσουμε το στοιχείο της καλής διατροφής και της ευεξίας στην καθημερινότητά μας. Καθώς επικεντρωνόμαστε, λοιπόν, περισσότερο στον υγιεινό τρόπο ζωής, χρειάζεται να γνωρίζουμε όλα όσα θα συμβάλλουν στο να δημιουργήσουμε τις σωστές συνήθειες για wellness.

 

Παράλληλα, χρειαζόμαστε και το στοιχείο της απόλαυσης, όπως και της ενυδάτωσης. Με την αύξηση της θερμοκρασίας, ο οργανισμός θέτει σε λειτουργία τον μηχανισμό της εφίδρωσης, γεγονός που μπορεί να αφυδατώσει το σώμα μας. Τα υγρά που χάνονται από τον οργανισμό μας, χρειάζεται να αναπληρωθούν.

 

Μετά τη διαδικασία της εφίδρωσης που πραγματοποιεί ο οργανισμός μας, χρειαζόμαστε κάποια βασικά στοιχεία, όπως πτώση της θερμοκρασίας του σώματος, λήψη νερού, λήψη μεταλλικών στοιχείων, ενέργεια και αντιοξειδωτικά. Εκτός από το νερό, το τσάι του βουνού όταν ληφθεί κρύο, είναι ίσως το μοναδικό ρόφημα που ικανοποιεί όλες τις ανάγκες του οργανισμού μας μετά από την εφίδρωση - κι αυτό γιατί περιέχει το νερό που χρειάζεται ο οργανισμός μας χωρίς να περιέχει σάκχαρα και καφεΐνη, άφθονα μεταλλικά στοιχεία που έχουν τη δυνατότητα να αναπληρώσουν αυτά που έχασε ο οργανισμός μας με την εφίδρωση, σίδηρο και άλλα στοιχεία τα οποία διεγείρουν την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων με συνέπεια να αυξάνεται η συνολική κυκλοφορία του αίματος και οι περιφερειακοί ιστοί να οξυγονώνονται αυξάνοντας το επίπεδο ενέργειας και τέλος,  έχει μεγάλη αντιοξειδωτική δράση λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε πολυφαινολικές ενώσεις οι οποίες έχουν την ικανότητα να μπλοκάρουν τις ελεύθερες ρίζες.

 

Παγωμένο τσάι: 5 φυσικά οφέλη που ενισχύουν τον οργανισμό

 

Φυσικά, το παγωμένο τσάι είναι και ένα από τα πιο απολαυστικά ροφήματα του καλοκαιριού - ειδικά όταν μπορεί να προσφέρει τόσα εξαιρετικά φυσικά οφέλη στον οργανισμό. Μία νέα πρόταση ελληνικού τσαγιού που ανακαλύψαμε πρόσφατα είναι το iNTEA, το οποίο έχει ως βάση τσάι του βουνού Ολύμπου και περιλαμβάνει συνδυασμούς ελληνικών παραδοσιακών βότανων με διαφορετικές δράσεις, που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν όλα τα παραπάνω, σε ένα ρόφημα.

 

Τα βότανα που περιλαμβάνουν οι πέντε συσκευασίες του iNTEA προσφέρουν πέντε βασικά οφέλη στο σώμα:

 

Defence: για ενίσχυση του ανοσοποιητικού, με το βότανο Αστράγαλος

Οι κυριότερες αιτίες εξασθένησης του ανοσοποιητικού μας συστήματος προέρχονται από τη μη σωστή διατροφή, το μολυσμένο περιβάλλον, το άγχος, την αύξηση της ηλικίας και την έλλειψη γυμναστικής. Με δεδομένη την αδυναμία περιορισμού αυτών των αιτίων υπάρχει η ανάγκη εμπλουτισμού της διατροφής μας. Τα βότανα που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα έχει αποδειχθεί ότι είναι πιο αποτελεσματικά και άμεσα γιατί επενεργούν στοχευμένα σε αυτό.

 

Το βότανο με τη γνωστότερη, αποτελεσματικότερη και επιστημονικά αποδεδειγμένη ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος είναι ο Αστράγαλος. Ο Αστράγαλος είναι ένα βότανο γνωστό στην αρχαία Ελλάδα. Αναφέρεται από τον Διοσκουρίδη και τον Θεόφραστο. Στην Ελλάδα υπάρχουν 33 είδη. Η γνωστότερη φαρμακολογική ιδιότητα του Αστράγαλου είναι η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

 

Relax: για χαλάρωση και ηρεμία, με το βότανο Μελισσόχορτο

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες η χαλάρωση είναι απαραίτητη για την υγεία. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής δημιουργεί άγχος και άλλες ψυχικές διαταραχές οι οποίες επιβαρύνουν την υγεία. Με τη χαλάρωση αποβάλλεται η σωματική και ψυχική κόπωση. Λόγω του άγχους και της έντασης της καθημερινότητας πολλές φορές η χαλάρωση είναι δύσκολη έως αδύνατη και συνεπώς υπάρχει η ανάγκη λήψης ροφημάτων που χαλαρώνουν και ηρεμούν το σώμα και την ψυχή.

 

Τα βότανα είναι γνωστό ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στη σωματική και ψυχική χαλάρωση. Ένα από τα γνωστότερα, αποτελεσματικότερα και με επιστημονικά αποδεδειγμένη δράση είναι το μελισσόχορτο. Το μελισσόχορτο είναι ένα βότανο γνωστό στην αρχαία Ελλάδα για τις ηρεμιστικές του ιδιότητες και την καταπολέμηση του άγχους. Αναφέρεται από τον Διοσκουρίδη και τον Θέοφραστο. Στην Ελλάδα φύονται επτά είδη.

 

Παγωμένο τσάι: 5 φυσικά οφέλη που ενισχύουν τον οργανισμό

 

Energy: για τόνωση και ενέργεια, με το βότανο Τσουκνίδα


Στον σύγχρονο τρόπο ζωής η έλλειψη ενέργειας και η κόπωση είναι συχνά φαινόμενα. Οι κυριότερες αιτίες είναι: το άγχος, οι πολλές ώρες εργασίας, ο μη επαρκής ύπνος, η μη σωστή διατροφή και το μολυσμένο περιβάλλον. Με δεδομένη την αδυναμία περιορισμού αυτών των αιτίων υπάρχει η ανάγκη εμπλουτισμού της διατροφής μας.

 

Τα βότανα που τονώνουν τον οργανισμό έχει αποδειχθεί ότι είναι πιο αποτελεσματικά. Ένα βότανο με αποτελεσματική και επιστημονικά αποδεδειγμένη τόνωση του οργανισμού είναι η Τσουκνίδα. Η Τσουκνίδα προσδίδει ενέργεια στον οργανισμό, αλλά όχι και νευρικότητα όπως η καφεΐνη, γιατί ενισχύει το βασικότερο σύστημα του οργανισμού, το αίμα. Η Tσουκνίδα, πολύ γνωστή στην αρχαία Ελλάδα, ήταν το πλέον συχνά χρησιμοποιημένο βότανο του Ιπποκράτη. Είναι ένα αυτοφυώς αναπτυσσόμενο φυτό με τέσσερα είδη στην Ελλάδα. Η τσουκνίδα τονώνει τον οργανισμό.

 

Παγωμένο τσάι: 5 φυσικά οφέλη που ενισχύουν τον οργανισμό

 

Slim: βοηθάει στη μείωση του σωματικού βάρους, με το βότανο Κασσία


Υπάρχουν σημαντικότεροι λόγοι για την επίτευξη και διατήρηση του σωστού σωματικού βάρους από τη βελτίωση της εμφάνισης: Η βελτίωση της σωματικής υγείας (κυκλοφορικό, αρθρώσεις, κ.ά.), η βελτίωση της ψυχικής υγείας, ο σωστός ύπνος και η αύξηση της κινητικότητας του σώματος. Με τον σύγχρονο τρόπο ζωής η επίτευξη και διατήρηση του σωστού σωματικού βάρους είναι ιδιαίτερα δύσκολη λόγω της μη σωστής διατροφής, του άγχους και της έλλειψης άσκησης. Με δεδομένη αυτή τη δυσκολία υπάρχει η ανάγκη διατήρησης του σωστού σωματικού βάρους με την υποβοήθηση αύξησης του μεταβολισμού.

 

Τα βότανα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στη μείωση και διατήρηση του σωστού σωματικού βάρους. Ένα βότανο με γνωστή, αποτελεσματική και επιστημονικά αποδεδειγμένη δράση υποβοήθησης μείωσης και διατήρησης του σωματικού βάρους είναι η Κασσία. Η Κασσία, ένα βότανο γνωστό στην αρχαία Ελλάδα, αναφέρεται από τον Ηρόδοτο και τον Θεόφραστο. Είναι ένα από τα 147 βότανα τα οποία χρησιμοποιούσε ο Ιπποκράτης για να θεραπεύσει διάφορες παθήσεις. Η γνωστότερη φαρμακολογική ιδιότητα της κασσίας είναι η μείωση του λίπους.

 

Παγωμένο τσάι: 5 φυσικά οφέλη που ενισχύουν τον οργανισμό

 

Skin: για βελτίωση της επιδερμίδας, με Ρεσβερατρόλη


Εκτός της αισθητικής, η υγεία του δέρματος είναι απαραίτητη γιατί το δέρμα προσφέρει την πρώτη προστασία ενάντια στις λοιμώξεις. Τα κύρια αίτια της μη ικανοποιητικής υγείας του δέρματος είναι: η μη σωστή διατροφή, η μη επαρκής λήψη νερού, το μολυσμένο περιβάλλον, το άγχος, οι πολλές ώρες εργασίας και ο μη επαρκής ύπνος. Με δεδομένη την αδυναμία περιορισμού αυτών των αιτίων υπάρχει η ανάγκη υποβοήθησης της υγείας του δέρματος με τον εμπλουτισμό της διατροφής μας.

 

Τα βότανα που σχετίζονται με τη βελτίωση και την προστασία του δέρματος είναι πιο αποτελεσματικά γιατί επενεργούν στοχευμένα σε αυτό. Η Ρεσβερατρόλη, που προέρχεται από το σταφύλι (βρίσκεται στη φλούδα των κόκκινων κυρίως σταφυλιών), έχει μία από τις γνωστότερες, αποτελεσματικότερες και επιστημονικά αποδεδειγμένες δράσεις βελτίωσης και προστασίας του δέρματος: απαλύνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες της επιδερμίδας, λειαίνει την υφή της και περιορίζει τη γήρανσή της. Στην αρχαία Ελλάδα τα σταφύλια, εκτός της παραγωγής κρασιού, χρησιμοποιούντο και για τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες.

 

Ο συνδυασμός του ελληνικού τσαγιού του βουνού Όλυμπος -που αποτελεί βασικό στοιχείο σε κάθε συσκευασία iNTEA- με τα βότανα, προσδίδει μία διαφορετική «λειτουργικότητα» σε κάθε ρόφημα. Ταυτόχρονα, είναι ένα
100% φυσικό τσάι, χωρίς καθόλου συντηρητικά.

 

Αυτό που, όμως, κάνει το τσάι iNTEA να ξεχωρίζει ιδιαίτερα, είναι το ότι μπορούμε να το βρούμε σε μορφή «πυραμίδας» σε φακελάκι, που εκχέεται και πίνεται σε κρύο νερό. Αυτό σημαίνει, πως δε χρειάζεται να ετοιμάσουμε το τσάι βράζοντας νερό και προσθέτοντας παγάκια, αλλά μπορούμε να το φτιάξουμε ανά πάσα στιγμή μέσα σε 4 λεπτά, ρίχνοντας την «πυραμίδα» μέσα σε ένα μπουκαλάκι νερό και ανακινώντας το. Φυσικά, μπορούμε να απολαύσουμε το iNTEA και ζεστό, τις μέρες του χειμώνα.

 

 

Το iNTEA διατίθεται σε κάποια γνωστά super market, σε καταστήματα βιολογικών ειδών, σε φαρμακεία, αλλά και
στο e-shop της iNTEA όπου μπορεί να βρει κανείς και να αγοράσει εύκολα και γρήγορα την συσκευασία που
επιθυμεί.

Well Being
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ