Δεν χρειάζεται να είσαι των Καλών Τεχνών για να το αντιληφθείς: το άσπρο και το μαύρο, τα δύο "άχρωμα χρώματα", είναι φορτωμένα με συμβολισμούς και εμφανίζονται παντού στη ζωή μας. Από την ντουλάπα μέχρι τη... γλώσσα μας!

 

Το λευκό περιέχει όλα τα χρώματα στο ορατό φάσμα ενώ το μαύρο είναι, ουσιαστικά, η παντελής απουσία χρώματος!Παρόλα αυτά το μαύρο ήταν από το 14ο αιώνα το χρώμα των ευγενών και των βασιλιάδων ενώ το λευκό ήταν ανέκαθεν το χρώμα της αγνότητας και του φωτός. Όσο για τη γλώσσα; Είναι γεμάτη από φράσεις "χρωματισμένες" από το άσπρο και το μαύρο. Τις χρησιμοποιούμε όλοι καθημερινά, πόσοι όμως γνωρίζουμε την προέλευσή τους; Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις περισσότερα.

 


Θα δούμε μια άσπρη μέρα

Πρόκειται για μία φράση που αντέχει πάνω από 2.500 χρόνια. Ενώ το μαύρο συμβολίζει τη σκοτεινιά και την κακή ενέργεια, το άσπρο ήταν πάντα σύμβολο της χαράς. Η φράση αυτή αποδίδεται στον Περικλή ο οποίος, όπως λέγεται, σε κατάσταση πολιορκίας ενός λιμανιού από τα πλοία της Αθήνας, κλήρωνε κάθε ημέρα ένα λευκό κουκί. Το πλήρωμα του τυχερού πλοίου είχε το δικαίωμα, για την ημέρα εκείνη, να ξεκουραστεί και να χαλαρώσει χωρίς να μάχεται. Τέτοιες μέρες περιμένουμε ακόμα και σήμερα!


Σε εμπιστεύομαι εν λευκώ

Να μια φράση που ο καθένας από εμάς θα χαρεί να ακούσει στη ζωή του καθώς εν λευκώ σημαίνει χωρίς επιφυλάξεις, χωρίς περιορισμούς.


Μαύρη η ώρα που σε γνώρισα/Μου έχεις κάνει μαύρη τη ζωή

Δύο πολύ αισιόδοξες (#not) φράσεις που είναι αρκετά εύκολα κατανοητές. Οι ανθρώπινες σχέσεις, βέβαια, δεν είναι πάντα απλές, οπότε ίσως δεν θα έπρεπε να τις βλέπουμε τόσο απόλυτα!


Μαύρα μάτια κάναμε να σε δούμε

Με παράπονο το λέμε στον φίλο εκείνο που μένει στο εξωτερικό και βλέπουμε σπάνια ή στον φίλο εκείνο που λόγω της απαιτητικής καθημερινότητάς του δεν προλαβαίνουμε να δούμε τόσο συχνά όσο θα θέλαμε. Φήμες λένε ότι τα μάτια μαυρίζουν από τα πολλά κλάματα που κάνουμε εξαιτίας της απουσίας του αγαπημένου μας προσώπου.


Αυτός έχει μαύρα μεσάνυχτα

Την έκφραση αυτή την χρησιμοποιούμε όταν κάποιος δεν έχει ιδέα για κάποιο θέμα και η αλήθεια είναι πως όλοι μας την έχουμε χρησιμοποιήσει για άλλους ή έχουμε βρεθεί στη κατάσταση να έχουμε για κάτι... μαύρα μεσάνυχτα.


Και αν έχεις μαύρα μεσάνυχτα όσον αφορά την προστασία των αγαπημένων σου ρούχων, είμαστε εδώ να σε βοηθήσουμε να δεις μια άσπρη μέρα!

 

 


Γιατί με τα Noxzema Invisible, που προσφέρουν απόλυτη αντι-ιδρωτική προστασία που διαρκεί έως και 48 ώρες, θα ξεχάσεις τα αντιαισθητικά σημάδια στα ρούχα! Χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία που διαθέτουν, αποτρέπουν την εμφάνιση λευκών σημαδιών στα μαύρα ρούχα, ελαχιστοποιούν τα κίτρινα σημάδια στα λευκά ενώ μειώνουν τα σκληρά σημάδια στα υφάσματα. Τελικά μήπως το αόρατο είναι το καλύτερο «χρώμα»; Για τα ρούχα μας, σίγουρα ναι!