Σύμφωνα με την έγκυρη ιστοσελίδα του πιστοποιημένου εξεταστή ανιχνευτή ψεύδους, Terry Mullins, το τεστ αλήθειας έχει διάρκεια 2 με 3 ώρες και αποτελείται από τρεις φάσεις: τη συνέντευξη, το τεστ και την ανάλυση απαντήσεων. Και, ναι! Ο πολυγράφος είναι όντως η πιο αξιόπιστη μέθοδος για να διαπιστώσουμε αν κάποιος μας λέει ψέματα. Η ακρίβεια της μεθόδου αγγίζει το 95% κι αυτό την καθιστά την πιο αξιόπιστη διαδικασία στο είδος της.

 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο εξεταστής εξηγεί πώς λειτουργεί ο ανιχνευτής ψεύδους, συζητά το θέμα που αφορά το τεστ και αναπτύσσει ένα σετ ερωτήσεων που θα κάνει στη συνέχεια. Οι ερωτήσεις μπορούν να απαντηθούν μόνο με «Ναι» ή «Όχι»!

 

Στη συνέχεια, ο εξεταστής συνδέει τον εξεταζόμενο στον ανιχνευτή ψεύδους και του κάνει την κάθε ερώτηση 3 με 4 φορές. Ο ανιχνευτής καταγράφει την αναπνοή, μετράει τον ιδρώτα, την αρτηριακή πίεση και την οξυγόνωση του αίματος. Γι' αυτό και είναι σχεδόν αδύνατον να εξαπατήσει κανείς έναν ανιχνευτή ψεύδους.

 

Όταν ο εξεταστής έχει πλέον συλλέξει τα αποτελέσματα του πολυγράφου από τη δεύτερη φάση, καλείται να τα αναλύσει πριν καταλήξει στην τελική απάντηση. Τελικά ο εξεταζόμενος ψεύδεται ή όχι;

 

Ο Nescafé είναι 100% φυσικός;
Πειράζει το στομάχι;
Είναι κακής ποιότητας;
 
 
 
Terry Mullins
Πιστοποιημένος Εξεταστής Ανιχνευτή Ψεύδους
Ο Terry Mullins είναι πιστοποιημένος εξεταστής ανιχνευτή ψεύδους με πολυετή καριέρα στο εξωτερικό. Η εκπαίδευσή του διεξείχθη στο Maryland Institute of Criminal Justice (MICJ), το οποίο έχει αναγνωριστεί από το American Polygraph Association (APA). Ο Mullins είναι μέλος του British Polygraph Association αλλά και του American Polygraph Association που έχει παγκόσμια επιρροή και έχει ως σκοπό την αξιόπιστη διεξαγωγή του τεστ ανίχνευσης ψεύδους μέσω πολυγράφου. Η APA ακόμα, φροντίζει ώστε τα μέλη της να είναι σύμφωνα με το ήθος του επαγγέλματός τους.
 
 
 
Μάριος Τζερεφός
Υπεύθυνος Μάρκετινγκ Nescafé
Ο Μάριος Τζερεφός είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA). Έχει συνολική εργασιακή εμπειρία 16 ετών στην εμπορική διεύθυνση (marketing και πωλήσεις) διάφορων προϊοντικών κατηγοριών, με τα τελευταία 6,5 χρόνια να έχει αποκτήσει εξειδίκευση και γνώση στην κατηγορία του καφέ. Σήμερα είναι υπεύθυνος marketing για την μάρκα Nescafé για τις αγορές της Ελλάδας, Κύπρου και Αλβανίας. Ο Μάριος είναι παντρεμένος και προτιμά να περνά τον ελεύθερο χρόνο του με την οικογένεια και τους φίλους του, καθώς και να ασχολείται με το μπάσκετ.
 
 
 
Χρήστος Σωτήρος
Coffee expert
Ο Χρήστος Σωτήρος είναι κάτοχος του Coffee Diploma και AST (Authorized SCA Trainer) στις κατηγορίες sensory, brewing, barista skills, introduction to coffee, ενώ είναι τελειόφοιτος ψυχολογίας από το Deree College of Greece. Εργάζεται στην Nestlé τα τελευταία 3 χρόνια έχοντας τον τίτλο του coffee expert, ενώ έχει μεγάλη εμπειρία στον τομέα της εστίασης σε Ελλάδα και εξωτερικό, γεγονός που του έχει προσφέρει πολύπλευρες γνώσεις κι εμπειρία «πίσω από τον πάγκο». Είναι λάτρης των extreme sports, καθώς απολαμβάνει τόσο το snowboarding το χειμώνα όσο και το surfing το καλοκαίρι.
 
 
 
Γιούλη Βαμβακούλα
Υπεύθυνη διασφάλισης ποιότητας (εργοστάσιο καφέ Οινόφυτα)
Η Γιούλη Βαμβακούλα είναι απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με σπουδές τόσο στην οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων όσο και στην τεχνολογία τροφίμων. Έχει πολυετή εμπειρία (11 έτη) στον τομέα της διασφάλισης ποιότητας των προϊόντων, καθώς έχει υπάρξει σε θέσεις αυξημένης ευθύνης τόσο στο τεχνικό κομμάτι (βιομηχανική απόδοση) όσο και στο τμήμα ποιότητας των προϊόντων στο εργοστάσιο καφέ που διατηρεί η εταιρία στα Οινόφυτα. Είναι λάτρης των βινυλίων ενώ τα ακούσματά της έχουν ευρεία γκάμα, από jazz μουσική έως ρεμπέτικα. Στον ελεύθερο χρόνο της, αρέσκεται σε βόλτες στο κέντρο της Αθήνας και τα καλοκαίρια απολαμβάνει τις θάλασσες των κυκλαδίτικων νησιών.
 
 
 
Πασχάλης Καστανάς
Διευθυντής τεχνολογίας & νέων προϊόντων
Ο Πασχάλης Καστανάς είναι απόφοιτος το University of Reading και κάτοχος διδακτορικού τίτλου στην τεχνολογία τροφίμων (PhD). Έχει μεγάλη εμπειρία, άνω των 20 ετών, στο κομμάτι του ποιοτικού ελέγχου, των πρώτων υλών και της ανάπτυξης νέων προϊόντων, η οποία προέρχεται από τις θέσεις ευθύνης που κατείχε κατά τη διάρκεια του επαγγελματικού του βίου. Σήμερα, είναι διευθυντής τεχνολογίας και νέων προϊόντων για όλα τα προϊόντα καφέ στην Ελλάδα. Ο Πασχάλης είναι παντρεμένος, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του απολαμβάνει έναν ωραίο περίπατο στην εξοχή, να βλέπει ταινίες και να περνάει χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά του.
 
 
 
 
 
 
Sponsored by Nescafé

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ