10+1 tips για ενυδατωμένο δέρμα όλο το χειμώνα

10+1 tips για ενυδατωμένο δέρμα όλο το χειμώνα

Η Δρ. Patricia Wexler δίνει παρακάτω τα δικά της tips για απαλό, πάντα ενυδατωμένο δέρμα κατά τη διάρκεια της πιο κρύας εποχής

Υπάρχει κάτι χειρότερο από ξηρό, άγριο δέρμα που ξεφλουδίζει και τραβάει; Μάλλον όχι. Όσο δυσάρεστο κι αν είναι ωστόσο, είναι και μία πολύ κοινή, αληθινή κατάσταση για τους περισσότερους από εμάς κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

 

Ακόμα κι αν ενυδατώνεις το σώμα σου καθημερινά, το πιο πιθανό είναι πως το πρόβλημα επιμένει. Κι αυτό γιατί η επιφανειακή ενυδάτωση δεν είναι αποτελεσματική! Αυτό που τελικά χρειάζεται το δέρμα σου τον χειμώνα είναι ένας τρόπος να κλειδώσει εσωτερικά την υγρασία και όχι μία επιδερμική αύξηση της υγρασίας.

 

Η Δρ. Patricia Wexler δίνει παρακάτω τα δικά της tips για απαλό, πάντα ενυδατωμένο δέρμα κατά τη διάρκεια της πιο κρύας εποχής. 

 

1.

Μην κάνεις ντους με πολύ ζεστό νερό. Επίλεξε μια χαμηλότερη, χλιαρή θερμοκρασία, για να αποφύγεις το στέγνωμα του δέρματος από τους φυσικούς ενυδατικούς του παράγοντες.

 

2.

Μην μένεις κάτω από το νερό. Οι παράμετροι του ιδανικού ντους είναι χλιαρή θερμοκρασία και μικρή διάρκεια, μέχρι 5 λεπτά.

 

3.

Απόφυγε τα αφρόλουτρα! Το είχες νιώσει πως ερχόταν... Η υπερβολική ζέστη και το μούλιασμα αφυδατώνουν το δέρμα οπότε άστο για την ώρα.

 

4.

Βάλε κρέμα σε νωπό δέρμα. Η καλύτερη ώρα για να ενυδατώσεις το δέρμα σου είναι μέσα στα 5 πρώτα λεπτά από τη στιγμή που θα βγεις από το μπάνιο. Στέγνωσε το σώμα σου ταμπονάροντας απαλά με την πετσέτα και ξεκίνα αμέσως να απλώνεις μία ενυδατική κρέμα.

 

5.

Απόφυγε τα lip balm με μελισσοκέρι. Απίστευτο κι όμως αληθινό! «Τα χείλη αντιδρούν καλά στα κεραμίδια της παραφίνης και όχι του μελισσοκεριού» λέει η Wexler, κι αυτό επειδή έχουν μεγαλύτερη διάρκεια σε ένα υγρό περιβάλλον. Διάλεξε ένα με βιταμίνη Ε για έξτρα προστασία και απαλότητα.

 

6.

Προτίμησε κρέμες και όχι λοσιόν. Και όχι μονάχα για την πλούσια υφή της κρέμας αλλά και επειδή συχνά οι λοσιόν περιέχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αλκοόλες που ξηραίνουν το δέρμα.

 

7.

Επίλεξε μια κρέμα με κεραμίδια (ceramides). Και όχι, δεν μιλάω για αυτά που μπαίνουν στις στέγες αλλά για την συγκολλητική ουσία ανάμεσα στα κύτταρα της επιδερμίδας σου και που εξασφαλίζουν την υφή και την αποτελεσματικότητά της. Τα προϊόντα που περιέχουν κεραμίδια προστατεύουν το δέρμα σου.

 

8.

Μην περιμένεις πως το έλαιο προσώπου θα ενυδατώσει το πρόσωπό σου. Η Wexler εξηγεί πως ενώ ένα έλαιο μπορεί να κλειδώσει την υγρασία της επιδερμίδας, δεν την ενυδατώνει περαιτέρω. Για να είναι λοιπόν αποτελεσματικό θα πρέπει να βάλεις μία ενυδατική κρέμα πρώτα και έπειτα να εφαρμόσεις το έλαιο.

 

9.

Βάλε έλαιο και στις παρανυχίδες σου. Ιδίως εκείνα που είναι εμπλουτισμένο με jojoba και βιταμίνη Ε.

 

10.

Μην χρησιμοποιείς σαπούνι. Αντιθέτως, επίλεξε ένα καθαριστικό που δεν περιέχει σάπωνες, άρωμα και είναι γενικά ήπιο. Έτσι θα περιορίσεις τη γλυκερίνη και τους απορρυπαντικούς παράγοντες που έρχονται σε επαφή με το δέρμα σου και που μπορεί να ερεθίσουν και να αφυδατώσουν το δέρμα σου.

 

11.

Μην το ρίχνεις στην απολέπιση. Η απολέπιση μπορεί να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και άρα να επιτρέψει στα ενυδατικά προϊόντα να εισχωρήσουν βαθύτερα στο δέρμα. Ωστόσο δεν θα βελτιώσει από μόνη της την ενυδάτωση του δέρματός σου. 

 

Με στοιχεία από το thecut.com

Well Being
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ