4 tips για εσένα που δεν μπορείς να πιεις αυτές τις γιορτές
Υπάρχουν μη αλκοολούχα ποτά που απολαμβάνεις εξίσου..

4 tips για εσένα που δεν μπορείς να πιεις αυτές τις γιορτές

Ανεξάρτητα από τον λόγο που σε οδήγησε σε αυτή την απόφαση, δες πώς θα την τηρήσεις με απλά βήματα

Για όποιον λόγο κι αν επιλέγεις να μείνεις μακριά από το αλκοόλ, τα Χριστούγεννα είναι η πιο δύσκολη περίοδος να το κάνεις.

 

Μπορεί η πλήρης αποτοξίνωση από το αλκοόλ να εγγυάται καλύτερη ποιότητα δέρματος και ύπνου αλλά και μειωμένο άγχος, όμως όσο η εποχή των πάρτι πλησιάζει, τόσο αυξάνονται οι στιγμές που αναρωτιέσαι μήπως αξίζει να σπάσεις για λίγο τις συνήθειές σου. Έχει άλλωστε παρατηρηθεί πως πολλές φορές η αποχή κάνει τους άλλους να αισθάνονται άβολα, ίσως γιατί τους κάνει να σκέφτονται περισσότερο και για τις δικές τους, κοινωνικά αποδεκτές μεν, βλαβερές δε, συνήθειες.

 

Για να αποφύγεις, λοιπόν, κάθε άβολη συζήτηση αυτές τις γιορτές, και να διασκεδάσεις χωρίς σταγόνα αλκοόλ, κάνε τα παρακάτω:

 

1.

Ζήτα καθαρά αυτό που θέλεις

Όταν κάποιος σου προσφέρει ένα ποτό πες «Όχι, ευχαριστώ, θα ήθελα όμως ένα...». Τις περισσότερες φορές μια τέτοια πρόταση κρύβει τη διάθεση του οικοδεσπότη να φροντίσει τις ανάγκες σου ως καλεσμένου, οπότε μπορείς να εκφράσεις αυτό ακριβώς που θες.

 

2.

Μην απολογείσαι και μην εξηγείς

Ακόμα κι αν κάποιος αρχίσει να κάνει ερωτήσεις σχετικά με το γεγονός ότι αρνήθηκες ένα ποτό, μη νιώσεις αναγκασμένος να εξηγήσεις. Πες κάτι απλό και επαρκές όπως το «Απόψε δεν πίνω». Αν, δε, η αποχή συνδέεται με μια εγκυμοσύνη, ίσως να μη νιώθεις έτοιμη να την αποκαλύψεις. Αν πιεστείς, πες ότι παίρνεις αντιβίωση ή πως έχεις meeting το επόμενο πρωί.

 

3.

Βρες έναν άξιο αντικαταστάτη

Μερικές φορές το πρόβλημα με το να κρατήσεις την αποχή σου δεν είναι οι άλλοι αλλά ο ίδιος σου ο εαυτός. Η πιο αποτελεσματική λύση είναι να βρεις ένα μη αλκοολούχο ποτό που απολαμβάνεις εξίσου και να επιλέγεις αυτό σε κάθε περίσταση. Παραδείγματος χάριν, η σόδα αναμεμειγμένη με κάποιο σιρόπι ή ένα φρούτο συχνά προσομοιάζει τη γεύση του αγαπημένου σου ποτού χωρίς, όμως, να περιέχει αλκοόλ.

 

4.

Θυμήσου γιατί το κάνεις

Θυμάσαι εκείνες τις εποχές που ξυπνούσες μετά από πάρτι, με πονοκέφαλο, ναυτία και πρόσωπο λευκό σαν πανί; Τώρα που τις έχεις αποχαιρετήσει, το Σαββατοκύριακο είναι ξανά δικό σου! Άσε που δεν αναρωτιέσαι ποτέ τι στο καλό έκανες (και έπειτα ξέχασες) χτες το βράδυ. Οργάνωσε κάτι όμορφο για τα πρωινά του Σαββάτου και της Κυριακής και μείνε σε επαφή με όλα τα θετικά που σου προσφέρει η αποχή σου.

 

Με στοιχεία από το coveteur.com

Well Being
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ