25 λεπτά αρκούν για να αρχίσει δυνατά η ημέρα σου

25 λεπτά αρκούν για να αρχίσει δυνατά η ημέρα σου

Τα κλισέ είναι κλισέ για κάποιο λόγο. Και το πιο κλισέ απ'όλα είναι πως "η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται"! Αν βέβαια πιστεύεις πως αυτό έχει κάποια σχέση με την τύχη, θα εκπλαγείς.

 

Λίγα μπορούμε να κάνουμε για να επηρεάσουμε το μέλλον! Όμως σε κάθε περίπτωση μπορούμε να προετοιμαστούμε για όλα όσα θα φέρει η μέρα, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αν ξεκινάς τη μέρα σου με διαύγεια, καλή διάθεση και θρέψη, θα βρεις πως είναι πολύ εύκολο να διατηρήσεις ψηλά το ηθικό σου καθ'όλη τη διάρκεια της μέρας. Γι'αυτό και σε προκαλώ να ρυθμίσεις, από αύριο, 25 λεπτά νωρίτερα το πρωινό σου ξυπνητήρι και να εισάγεις στην πρωινή σου ρουτίνα τα παρακάτω 'τελετουργικά' ευεξίας.

 

Αν λοιπόν είσαι έτοιμος να αντικαταστήσεις την πρωινή σου ρουτίνα με μία νέα, που θα σε γεμίζει ενέργεια και αισιοδοξία, ανακάλυψε τα κατάλληλα 'συστατικά' παρακάτω:

 

1

Σύντομος Διαλογισμός 5'

Άνοιξες τα μάτια σου; Πριν σηκωθείς από το κρεβάτι, κάθισε οκλαδόν, με ευθεία πλάτη, και συγκεντρώσου για 5 λεπτά στην αναπνοή σου. Ελάχιστα λεπτά διαλογισμού αρκούν για να μειώσεις τα επίπεδα του στρες κατά τη διάρκεια της ημέρας και να διατηρήσεις μια γαλήνια στάση ό,τι κι αν συμβεί. 

 

2

Ήπια Άσκηση 10'

Ξύπνησε το σώμα σου με μία ήπια ακολουθία γιόγκα ή με ένα σετ διατάσεις. Εναλλακτικά, κάνε ένα μικρό περίπατο έξω ή φτιάξε το δικό σου μίνι πρόγραμμα γυμναστικής, επικεντρώνοντας την προσπάθειά σου όχι στο να ανεβάσεις παλμούς, αλλά στο να ζεστάνεις τις βασικές μυικές ομάδες και να ξυπνήσεις τη σπονδυλική σου στήλη.

 

3

Χλιαρό Ντους 4'

Ένα γρήγορο ντους με χλιαρό ή δροσερό νερό παίρνει ελάχιστα λεπτά και θα ξυπνήσει απαλά το νευρικό σου σύστημα. Μια καλή ιδέα είναι να επιλέξεις ένα αφρόλουτρο με άρωμα εσπεριδοειδών που θα σε γεμίσει ενέργεια.

 

4

Θρεπτικό πρωινό 5'

Αφιέρωσε λίγα λεπτά για να φτιάξεις ένα απολαυστικό energy bowl ή δύο φέτες ψωμί με αβοκάντο. Εμπλούτισε το πρωινό της επιλογής σου με σπόρους ή ξηρούς καρπούς και φυτικές ίνες για να μην ξαναπεινάσεις μέχρι το μεσημέρι. 

 

5

Στιγμιαίος Καφές 1'

Τελευταίο βήμα στην τέλεια πρωινή ρουτίνα δεν μπορεί παρά να είναι ο καφές. Δεν είναι τυχαίο που για τους περισσότερους από εμάς ο καφές αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πρωινού «τελετουργικού». Σε ένα μόλις λεπτό μπορείς να έχεις έτοιμο μια απολαυστική κούπα στιγμιαίου καφέ που θα σε ξυπνήσει και θα σου χαρίσει την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσεις τη μέρα σου! Όπως έχει επιβεβαιωθεί και από πληθώρα μελετών, ο καφές έχει να μας προσφέρει πολλά παραπάνω από το μοναδικό του άρωμα. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA), η κατανάλωση 75 mg καφεΐνης (ποσότητα που μεταφράζεται σε περίπου 1 κούπα στιγμιαίου καφέ) συνδέεται επιβεβαιωμένα με αυξημένα επίπεδα προσοχής (συγκέντρωσης) και εγρήγορσης. Εκτός, όμως, από ένα δυνατό μυαλό, ο καφές φαίνεται πως μπορεί να σου χαρίσει και καλή διάθεση, αφού όλο και περισσότερες μελέτες έρχονται να «ρίξουν φως» στην ευεργετική δράση του καφέ στην ψυχική μας υγεία.

 

25 λεπτά αρκούν για να αρχίσει δυνατά η ημέρα σου
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ