Ενυδάτωση προσώπου: μια σημαντική καθημερινή ιεροτελεστία

Ενυδάτωση προσώπου: μια σημαντική καθημερινή ιεροτελεστία

Ανακαλύψτε τα προϊόντα που σας ταιριάζουν και φτιάξτε τη δική σας ρουτίνα.

Μάσκες ενυδάτωσης, ενυδατικές προσώπου, κρέμες με αλόη, τονωτικές λοσιόν. Αυτά είναι ελάχιστα από όλα τα προϊόντα που καλούμαστε να χρησιμοποιήσουμε καθημερινά προκειμένου να έχουμε μια επιδερμίδα ενυδατωμένη και ζωντανή.

 

Είναι γεγονός πως η ενυδάτωσή μας είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να χαρίζουμε απλόχερα στον οργανισμό και σε όλο το σώμα μας. Ας μάθουμε τα βασικά για να φτιάξουμε μια σωστή ιεροτελεστία για την κάθε μέρα μας.


Γιατί είναι σημαντική η ενυδάτωση προσώπου;

Το νερό είναι εξίσου σημαντικό για την επιδερμίδα μας, όσο και για όλο το ανθρώπινο σώμα. Οι διάφοροι τύποι επιδερμίδας αντιδρούν διαφορετικά στην κατανάλωση νερού και γι' αυτό χρειάζονται διαφορετικά προϊόντα ενυδάτωσης.

 

Η ξηρή επιδερμίδα χάνει την υγρασία της μέσω της εξάτμισης και μάλιστα πολύ γρηγορότερα από το κανονική και τη λιπαρή. Εξωτερικοί παράγοντες, όπως η ρύπανση, οι ακτίνες του ήλιου, και εν γένει οι καιρικές συνθήκες, επίσης μειώνουν την υγρασία της επιδερμίδας.


Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό να ενυδατώνεις την επιδερμίδα, τόσο από μέσα, πίνοντας νερό, όσο και απ' έξω, χρησιμοποιώντας την κατάλληλη ενυδατική κρέμα προσώπου και φυσικά μάσκες ενυδάτωσης.


Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι προϊόντων ενυδάτωσης που ταιριάζουν σε διαφορετικούς τύπους επιδερμίδας: χρησιμοποιήστε το σωστό τύπο ενυδατικού προϊόντος για την επιδερμίδα σας και διατηρήστε την, ώστε να είναι και να φαίνεται υγιής.


Τι συμβαίνει όμως με τις λιπαρές επιδερμίδες;

Η λιπαρή επιδερμίδα και τα κατάλληλα προϊόντα ενυδάτωσης της αποτελούν φλέγον θέμα για τις περισσότερες γυναίκες. Η έκκριση σμήγματος και η ενυδάτωση είναι δύο διαφορετικοί μηχανισμοί της επιδερμίδας. Η υπερσμηγματόρροια, δηλαδή η υπερβολική παραγωγή σμήγματος, δεν προστατεύει την επιδερμίδα από την αφυδάτωση. Έτσι, η λιπαρή επιδερμίδα χρειάζεται ενυδάτωση, όπως οποιοσδήποτε άλλος τύπος επιδερμίδας. Για αυτό, επιλέξτε μια ενυδατική κρέμα προσώπου για λιπαρό επιδερμίδα «χωρίς έλαια».


Πλέον μπορείτε να βρείτε ενυδατικές κρέμες προσώπου, νέας γενιάς με φυσικά συστατικά προέλευσης. Για τη λιπαρή επιδερμίδα σας, λοιπόν, προτιμήστε μια κρέμα προσώπου με αλόη, που να προσφέρει εντατική ενυδάτωση και αναζωογόνηση στην επιδερμίδα.


Γιατί κρέμα προσώπου με αλόη;

Η αλόη βέρα ανήκει στα παχύφυτα, πράγμα που σημαίνει ότι αποθηκεύει νερό στα φύλλα της και μπορεί να διατηρεί την υγρασία της ακόμη και σε ξηρές καιρικές συνθήκες, κλείνοντας τους πόρους της για να αποτρέψει την όποια απώλεια. Το τζελ αλόης βέρα, που λαμβάνεται από τα φύλλα του φυτού, επιτελεί το ίδιο έργο σφραγίζοντας την υγρασία στην επιδερμίδα μας. Είναι φυσικό καταπραϋντικό και αποτελεσματικό στην επούλωση πληγών.

 

Ποια είναι τα άλλα βήματα για την ενυδάτωση;

Η αλήθεια είναι πως ξεκινήσαμε από το πιο βασικό και το τελευταίο βήμα για την ενυδάτωσή σας. Πηγαίνοντας λίγο πίσω, έχουμε τον σωστό καθαρισμό, με ήπια προϊόντα που δεν θα τραυματίσουν την επιδερμίδα. Φυσικά, για να προσφέρετε μια ολοκληρωμένη περιποίηση, μην αμελείτε τη μάσκα ενυδάτωσης προσώπου, που θα αναζωογονήσει το δέρμα σας.


Γιατί χρειάζεστε τη μάσκα ενυδάτωσης προσώπου;

Δεν είναι μόνο η ανάγκη για καλλωπισμό και η αίσθηση φρεσκάδας που προσφέρει. Είναι πολλά περισσότερα, ειδικά τους θερινούς μήνες. Όπως είπαμε, η αφυδάτωση είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο, το οποίο εντείνεται με τον ήλιο, το αλάτι και το χλώριο. Εκεί, η ενυδατική κρέμα προσώπου δεν αρκεί. Και εδώ μπαίνει η μάσκα ενυδάτωσης προσώπου, ιδανικά υφασμάτινη, ώστε να αναπληρώσει τη χαμένη υγρασία της επιδερμίδας σας.


Ανακαλύψτε, λοιπόν, τα προϊόντα που σας ταιριάζουν και φτιάξτε τη δική σας ρουτίνα.

Ομορφιά
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ