5 τρόποι να προστατεύσεις τα μαλλιά σου από τη ρύπανση

5 τρόποι να προστατεύσεις τα μαλλιά σου από τη ρύπανση

Τη βλέπεις στο αμάξι σου, στο δέρμα σου στο τέλος της ημέρας, στις τέντες του σπιτιού. Η ρύπανση του περιβάλλοντος αφήνει τα σημάδια της παντού και σύμφωνα με τους επιστήμονες βρίσκεται τώρα στο ζενίθ της!

 

Μπορεί να έχεις ήδη εμπλουτίσει την καθημερινή σου ρουτίνα ομορφιάς με κάποιον ενισχυτικό ορό για το δέρμα σου, έχεις όμως σκεφτεί πως επηρεάζει όλη αυτή η κατάσταση τα μαλλιά σου και πώς μπορείς να τα προστατέψεις; Ο μολυσμένος αέρας, τα άλατα του νερού, η κεντρική θέρμανση και ο κλιματισμός, οι δημόσιες συγκοινωνίες αλλά και η έκθεση σε καυσαέριο και καπνό κατακάθονται στα μαλλιά και φράζουν τους πόρους στο τριχωτό της κεφαλής σου προκαλώντας θαμπάδα, λιπαρότητα, δυσάρεστες οσμές ενώ μακροπρόθεσμα ευθύνονται για το γκριζάρισμα αλλά και την πρόωρη τριχόπτωση.

 

Μην απελπίζεσαι! Υπάρχει τρόπος να ανακτήσεις την υγεία και τη λάμψη των μαλλιών σου αρκεί να κάνεις τα κατάλληλα βήματα για να τα αποτοξινώσεις και να τα προστατεύσεις. Πώς; Ανακάλυψε παρακάτω.

 

1

Κάλυψέ τα

Το πρώτο βήμα είναι και το πιο απλό. Αν κυκλοφορείς πολύ στο κέντρο της πόλης ή σε δρόμους με έντονη ρύπανση, φρόντισε να καλύψεις τα μαλλιά σου με ένα μαντήλι ή ένα καπέλο, μέχρι να βρεθείς σε ευνοϊκότερο περιβάλλον. Εναλλακτικά, πιάσε τα με ένα λαστιχάκι για να μειώσεις την έκθεσή τους στον μολυσμένο αέρα.

 

2

Κατανάλωσε άφθονη πρωτεΐνη

Η υγεία των μαλλιών σου έχει σχέση και με τη γενική σου υγεία. Βάλε στη διατροφή σου ψάρια και θαλασσινά, ξηρούς καρπούς, φυλλώδη λαχανικά, φρέσκα φρούτα και τροφές πλούσιες σε βιταμίνες Α και C για να δεις σημαντική αλλαγή στην αντοχή, τη λάμψη και την πυκνότητα των μαλλιών σου που ξεκινά... από μέσα!

 

5 τρόποι να προστατεύσεις τα μαλλιά σου από τη ρύπανση

 

3

Λούσε τα μαλλιά σου σωστά

Ιδανικό για τον βαθύ καθαρισμό και την αποτοξίνωση των μαλλιών από τους ρύπους είναι το νέο σαμπουάν της Klorane με Mentha aquatica (L.) που είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, με αποδεδειγμένη αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Το συγκεκριμένο φυτό έχει ακόμα δροσιστικές, αντισηπτικές και διεγερτικές ιδιότητες ενώ χρησιμοποιείται ακόμα και για τον φυσικό καθαρισμό των υδάτων!

 

Έτσι το τριχωτό της κεφαλής αλλά και τα μαλλιά εξυγιαίνονται με κάθε λούσιμο ενώ μένουν λαμπερά και καθαρά για περισσότερο καιρό. Το δε δροσιστικό, minty άρωμά του είναι ό,τι πρέπει για τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Επιπλέον δεν περιέχει σιλικόνη, paraben, συστατικά ζωικής προέλευσης και SLS/SLES ενώ η βιοδιασπώμενή του σύνθεση συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος.

 

5 τρόποι να προστατεύσεις τα μαλλιά σου από τη ρύπανση

 

4

Προστάτεψέ τα με την κατάλληλη κρέμα μαλλιών

Μπορεί ως τώρα να χρησιμοποιούσες μια κρέμα μαλλιών για να τα ενυδατώσεις όμως πλέον υπάρχει ένα προιόν που μπορεί να λειτουργήσει και ως ασπίδα προστασίας απέναντι στη ρύπανση. Το conditioner Klorane με Mentha aquatica (L.) προστατεύει και ενυδατώνει το τριχωτό της κεφαλής, χαρίζει λάμψη στα μαλλιά ενώ μειώνει το στατικό ηλεκτρισμό! Όπως και το σαμπουάν της ίδια σειράς, έχει παραχθεί από μέντα βιολογικής καλλιέργειας στα εδάφη της Klorane ενώ όπως ολόκληρη η σειρά δεν περιέχει σιλικόνη, paraben, συστατικά ζωικής προέλευσης και SLS/SLES.

 

5 τρόποι να προστατεύσεις τα μαλλιά σου από τη ρύπανση

 

5

Ψέκασέ τα με ένα πρωτοποριακό καθαριστικό mist

Ο λόγος για το Καθαριστικό Mist της Klorane με Mentha aquatica (L.) που περιέχει φυσικούς αποσμητικούς παράγοντες που παγιδεύουν και απορροφούν δυσάρεστες μυρωδιές! Πρόκειται για ένα καινοτόμο προϊόν που μπορείς να έχεις συνεχώς στην τσάντα σου και να ψεκάζεις σε νωπά ή στεγνά μαλλιά κάθε φορά που νιώθεις ότι χρειάζεσαι τις δροσιστικές, αποσμητικές και καθαριστικές του ιδιότητες. Είναι ιδανικό για χρήση μετά το γυμναστήριο ή το lunch break, το πρωί μετά από την έξοδο στο μπαρ ή μετά τη βόλτα στο κέντρο της πόλης, αφού περιέχει 4 φορές περισσότερη μέντα για να δρα άμεσα.

 

Σύμφωνα με τις εργαστηριακές έρευνες, οι οσμές εξουδετερώνονται για μέχρι και 6 ώρες ενώ τα μαλλιά σταδιακά αποτοξινώνονται. Όσο για το άρωμα; Είναι ό,τι πιο φρέσκο και αναζωογονητικό για το καλοκαίρι με νότες οξυγόνου από υδάτινη μέντα, λεμόνι και τσάι!

 

5 τρόποι να προστατεύσεις τα μαλλιά σου από τη ρύπανση
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ