Να πώς θα ανοίξεις το χρώμα των μαλλιών σου χωρίς βαφή
instagram/louloudesaison

Να πώς θα ανοίξεις το χρώμα των μαλλιών σου χωρίς βαφή

Αν η διάθεσή σου τρέχει πιο γρήγορα από τον χρόνο και ανυπομονείς για το φυσικό ξάνοιγμα που φέρνει ο ήλιος στα μαλλιά σου, σού έχω καλά νέα!

 

Δεν χρειάζεται να περιμένεις μέχρι να έρθει η σεζόν της παραλίας ούτε όμως και να επιστρατεύσεις τη βοήθεια του οξυζενέ! Υπάρχουν πολλοί τρόποι να φωτίσεις και να ανοίξεις το χρώμα των μαλλιών σου χρησιμοποιώντας φυσικά συστατικά αλλά και ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα. Ακόμα κι αν έχεις φυσικά σκούρα μαλλιά, τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν να τα φωτίσεις 1-2 τόνους! 

 

Να πώς θα ανοίξεις το χρώμα των μαλλιών σου χωρίς βαφή
instagram/florriet

 

Προσοχή όμως! Αν τα μαλλιά σου είναι ήδη βαμμένα, μπορούν να ανοίξουν μονάχα με τη βοήθεια του κομμωτή σου. Επιπλέον, όλα τα παρακάτω φυσικά συστατικά θα πρέπει να αραιωθούν πριν να έρθουν σε επαφή με τα μαλλιά σου. Το γεγονός πως είναι φυσικά δεν τα κάνει εντελώς ακίνδυνα, κι έτσι πολλά από αυτά, όπως το λεμόνι, μπορούν να φθείρουν την τρίχα και να την αποδυναμώσουν. Διάβασε λοιπόν πολύ καλά τις ειδικές οδηγίες πριν να καταλήξεις στη μέθοδο που ταιριάζει περισσότερο στη δική σου περίπτωση. 

 

Χαμομήλι

Πριν από εμάς το χρησιμοποιούσαν οι μαμάδες αλλά και οι γιαγιάδες μας. Το χαμομήλι είναι ο πιο ήπιος τρόπος να ανοίξεις φυσικά τα μαλλιά σου αν και λειτουργεί σε μαλλιά που είναι ξανθά, καστανόξανθα ή ανοιχτά καστανά. Βράσε χαμομήλι, λοιπόν και άφησέ το να κρυώσει. Έπειτα, πέρασε το με ένα πινέλο στα μαλλιά σου, από τη ρίζα μέχρι τις άκρες ή μεμονωμένα κάποιες τούφες που θες να ανοίξουν περισσότερο. Άφησέ τα να στεγνώσουν στον ήλιο και επανάλαβε το τρικ καθημερινά για τουλάχιστον 3 εβδομάδες.

 

Να πώς θα ανοίξεις το χρώμα των μαλλιών σου χωρίς βαφή
instagram/hannastefannson

 

Μέλι

Το μέλι μπορεί να είναι γνωστό για τις ενυδατικές του ιδιότητες, γνώριζες όμως πως έχει και την ικανότητα να ανοίγει το χρώμα των μαλλιών; Φτιάξε ένα μείγμα από μια μεγάλη κουταλιά μέλι και ένα φλιτζάνι νερό ή ξύδι και άπλωσέ το στα μαλλιά σου. Πιάσε τα μαλλιά σου με ένα κλάμερ, κάλυψέ τα με ένα σκουφάκι, πέσε για ύπνο και λούσου το επόμενο πρωί! Δοκίμασέ το 1-2 φορές την εβδομάδα μέχρι να δεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς.

 

Λεμόνι

Άλλο ένα διάσημο συστατικό για DIY μάσκες, το λεμόνι, είναι επίσης και το πιο "επικίνδυνο". Βλέπεις, το λεμόνι έχει την ιδιότητα να ξηραίνει τα μαλλιά και να προκαλεί σπασίματα και ψαλίδα. Για να το χρησιμοποιήσεις με ασφάλεια, λοιπόν, ανάμειξε 1/4 της κούπας ζεστό νερό με μια ολόκληρη κούπα χυμό λεμονιού και πρόσθεσε λίγο ενυδατικό λάδι. Ψέκασε τα μαλλιά σου με το μείγμα και βγες στον ήλιο. Επανάλαβε τη διαδικασία ανά μισή ώρα για ακόμη μεγαλύτερο ξάνοιγμα των μαλλιών σου. Ωστόσο, μην εφαρμόσεις αυτό το τρικ πάνω από μία φορά την εβδομάδα!

 

Να πώς θα ανοίξεις το χρώμα των μαλλιών σου χωρίς βαφή
instagram/thatsaleaf

 

Κανέλα

Αν έχεις φυσικά μέτρια ή σκούρα καστανά μαλλιά, τότε η κανέλα θα σε βοηθήσει να τα φωτίσεις. Βρέξε τα μαλλιά σου και άπλωσε μια λεπτή στρώση conditioner. Φτιάξε μια παχύρρευστη πάστα από κανέλα και λίγο νερό και "βάψε με αυτό τα μαλλιά σου από τη ρίζα μέχρι τις άκρες. Άφησε το στα μαλλιά για τουλάχιστον μισή ώρα και ξέβγαλε. Μπορεί αυτή η μέθοδος να θέλει περισσότερο χρόνο και υπομονή όμως, πίστεψέ μας, θα σε ανταμείψει με το πιο όμορφο φυσικό χρώμα που είχες ποτέ!

 

Αν, ωστόσο, προτιμάς να επενδύσεις στη βοήθεια των ειδικών, δικό μου αγαπημένο προϊόν για φυσικό ξάνοιγμα είναι το σπρέι Klorane με χαμομήλι και μέλι

 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ