Η «άγνωστη» βιταμίνη που θα μεταμορφώσει το δέρμα σου

Η «άγνωστη» βιταμίνη που θα μεταμορφώσει το δέρμα σου

Καμιά βιταμίνη δεν χρειάζεται το δέρμα σου περισσότερο από τη σχεδόν άγνωστη βιταμίνη F! Με απλά λόγια, η βιταμίνη F είναι λίπος. Στον κόσμο της ομορφιάς, ως βιταμίνη F αναφέρεται λινολεϊκό οξύ, ένα βασικό για το δέρμα λιπαρό οξύ, πλούσιο σε Ω6!

 

Το λίπος, στον κόσμο της ομορφιάς αναφέρεται συχνά και ως 'λιπίδια', συστατικά που είναι εκπληκτικά σημαντικά για τη διατήρηση της υγείας της ανώτερης στρώσης της επιδερμίδας που λειτουργεί και ως προστατευτική ασπίδα. Όταν αυτή η στρώση είναι υγιής, αποτρέπει τις επιθετικές ουσίες και τους ρύπους από το να εισχωρήσουν βαθύτερα στο δέρμα και να το αφυδατώσουν. 

 

Οπότε, αναζήτησε τη λέξη 'λιπίδια' ή λινολεϊκό οξύ ή βιταμίνη F στα συστατικά της κρέμας ή του ορού σου χωρίς βέβαια, να αφήσεις έξω από την εξίσωση και τη διατροφή σου! Η πολύτιμη βιταμίνη F άλλωστε, δεν κάνει καλό μονάχα στο δέρμα σου αλλά και στα μαλλιά και τα νύχια σου. Έχει αντιφλεγμονώδη δράση και άρα καταπολεμά τα σημάδια του χρόνου πριν καν αυτά εμφανιστούν!

 

Τα Ω6 λιπαρά χρησιμοποιούνται για να κατασκευαστεί ceramide I, το βασικότερο συστατικό της υγιούς επιδερμίδας. Το δέρμα που έχει έλλειψη σε βιταμίνη F είναι θαμπό, ξεφλουδίζει εύκολα και έχει τάση προς ακμή. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που όσοι πάσχουν από ατοπική δερματίτιδα έχουν κατά βάση έλλειψη από ceramide I. Ωστόσο, χρησιμοποιώντας τοπικά λινολεϊκό οξύ για ένα μήνα, οι πάσχοντες από ακμή κατάφεραν να τη μειώσουν κατά 25%! 

 

Το λινολεϊκό οξύ βρίσκεται σε τροφές όπως ο λιναρόσπορος, ο κολοκυθόσπορος το λάδι κολοκύθας, το τόφου, τα καρύδια, το λάδι κάνναβης αλλά και το ροδέλαιο. Δοκίμασε να εμπλουτίσεις τη διατροφή σου με αυτές ή επίλεξε ένα συμπλήρωμα διατροφής για να θρέψεις το δέρμα σου από μέσα!

Ομορφιά
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ