Skip Care: Η νέα τάση στην ομορφιά είναι το όνειρο της τεμπέλας
@iamkareno

Skip Care: Η νέα τάση στην ομορφιά είναι το όνειρο της τεμπέλας

Για όσες δεν έχουν χρόνο για μια ρουτίνα ομορφιάς με 12 (!) προιόντα!

Εκτός από την K-Pop και το kimchi, η Κορέα έχει να επιδείξει και μία τεράστια κουλτούρα περιποίησης και ομορφιάς που δίνει σε κορίτσια και αγόρια την ικανότητα να εξαλείφουν κάθε σημάδι του χρόνου!

 

Από καινοτόμα νέα προιόντα όπως τα sheet masks και τα cushion foundations μέχρι τα πιο παράξενα νέα συστατικά όπως τη βλέννα σαλιγκαριού και το μανιτάρι chaga, η Κορέα πρωτοπορεί και δημιουργεί κάθε χρόνο δεκάδες ελιξήρια ομορφιάς και νεότητας.

 

Τα τελευταία, δε, χρόνια με τις ευλογίες της τεχνολογίας, κάθε νέα τάση της κορεάτικης ομορφιάς εξαπλώνεται αστραπιαία σε ολόκληρο τον κόσμο. Και η πιο πρόσφατη από αυτές έρχεται για να ανατρέψει όλα όσα γνωρίζαμε γι'αυτή. Αν λοιπόν είχες ακούσει για την περίφημη κορεάτικη περιποίηση σε 12 βήματα, αποχαιρέτησέ την καθώς πλέον οι Κορεάτες υιοθετούν μια πιο λιτή ρουτίνα ομορφιάς, που ο δυτικός κόσμος έχει ήδη ονομάσει "skip care".

 

Αν ωστόσο αναζητάς την ουσία του 'skip care' και όχι κάποιο μαγικό κορεάτικο προιόν, να σου υπενθυμίσω ότι το μόνο που, τελικά, μοιάζει να χρειάζεται το δέρμα όλων μας είναι καθημερινό καθαρισμό και ενυδάτωση!

 

Βλέπεις, η ζωή των millenials στην Κορέα (και όχι μόνο) παραείναι γρήγορη για ένα τόσο χρονοβόρο τελετουργικό ομορφιάς και πλέον οι ίδιοι αναζητούν ένα προιόν με τα οφέλη δώδεκα! Το διάφανο, δροσερό και γεμάτο πρόσωπο που έχει συνδεθεί με την κορεάτικη ομορφιά απαιτεί, πλέον, ορούς και λοσιόν υψηλής αποτελεσματικότητα και με ικανότητες στο 'multitasking'. 

 

Αναζητώντας ένα 'θαύμα' λοιπόν, η κορεάτικη εταιρεία Laneige δημιούργησε την κρέμα Cream Skin Refiner που μοιάζει να βρίσκεται ήδη σε κάθε νεσεσέρ της μακρινής χώρας και, φυσικά, δεν έχει για την ώρα κυκλοφορήσει οπουδήποτε αλλού. Μη φοβού, όμως! Είναι μονάχα θέμα χρόνου πριν η σύσταση της 'μαγικής' κρέμας (που υπόσχεται αναζωογόννηση, εξυγείανση από τους ρύπους και βαθιά ενυδάτωση για ώρες) να φτάσει μέχρι τις εταιρείες της Ευρώπης.

 

Μέχρι τότε βέβαια, η αεικίνητη Κορέα θα έχει προχωρήσει ήδη στην επόμενη τάση αποδεικνύοντας πως είναι πιο γρήγορη από κάθε τεχνολογική καινοτομία. Αν ωστόσο αναζητάς την ουσία του 'skip care' και όχι κάποιο μαγικό κορεάτικο προιόν, να σου υπενθυμίσω ότι το μόνο που, τελικά, μοιάζει να χρειάζεται το δέρμα όλων μας είναι καθημερινό καθαρισμό και ενυδάτωση! 

 

Με στοιχεία από το coveteur.com

Ομορφιά
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ