Πέρσι το φθινόπωρο μαζί με τα φύλλα ξεκίνησαν να πέφτουν μαζικά και τα... μαλλιά μου. Και μπορεί ένα χρόνο μετά να το αντιμετωπίζω με χιούμορ αλλά όταν το ζούσα, κάτι τέτοιο ήταν αδύνατον. Μετά από πολύ διάβασμα, ποικίλες ιατρικές συμβουλές και εξετάσεις έμαθα πολλά για την τριχόπτωση και, το καλύτερο; Ανακάλυψα την καλύτερη λύση!

 

Κάπως έτσι έμαθα λοιπόν πως η τριχόπτωση μπορεί να εμφανιστεί σε κάθε ηλικία και φύλο, αφού προκαλείται από δεκάδες διαφορετικούς λόγους και διακρίνεται σε δύο κατηγορίες: τη χρόνια και την εποχιακή ή αντιδραστική. Ευτυχώς για εμάς όμως, τα Δερματολογικά Εργαστήρια DUCRAY, πρωτοπόρα στη φροντίδα των μαλλιών, διαθέτουν αποτελεσματικές και ευχάριστες στη χρήση λύσεις για την αντιμετώπιση κάθε τύπου τριχόπτωσης! 

 

Χρόνια Τριχόπτωση

 

Αν πιστεύεις πως η χρόνια τριχόπτωση είναι ανδρικό 'προσόν', μάθε πως 40% όσων πάσχουν από αυτή είναι στην πραγματικότητα γυναίκες! Σαν γυναίκες βέβαια, έχουμε συνδέσει άμεσα τα μαλλιά με την αυτοπεποίθησή μας. Κι αν ένα απλό κακό κούρεμα έχει τη δύναμη να χαλάσει τη διάθεσή μας, η χρόνια τριχόπτωση μπορεί να αποτελέσει σοβαρό πλήγμα στην ψυχολογία μας.

 

Οι ειδικοί της Ducray εξηγούν "Η προοδευτική τριχόπτωση χαρακτηρίζεται από σταδιακή μείωση της πυκνότητας των μαλλιών. Είναι λιγότερο συχνή στις γυναίκες από ό,τι στους άνδρες και αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια. Εξελίσσεται σταδιακά και δυσκολεύει ιδιαίτερα την καθημερινότητα των γυναικών. Επηρεάζει σημαντικά την ψυχολογία τους... Απαιτείται μία τοπική αγωγή ειδικά σχεδιασμένη για γυναίκες." Για τις ιδιαίτερες ανάγκες των γυναικών με χρόνια τριχόπτωση έχει δημιουργηθεί η λοσιόν Neoptide Women που επιβραδύνει την τριχόπτωση και παράλληλα τονώνει την ανάπτυξη της τρίχας. Παράλληλα, τα μαλλιά γίνονται πιο ελαστικά και απαλά από ποτέ ενώ η ελαφριά της σύνθεση την κάνει ιδανική για καθημερινή χρήση χωρίς να αφήνει λιπαρότητα.

 

Λοσιόν Neoptide Women, Σαμπουάν Anaphase+ και συμπλήρωμα 
διατροφής Anacaps Progressiv
Λοσιόν Neoptide Women, Σαμπουάν Anaphase+ και συμπλήρωμα διατροφής Anacaps Progressiv

 

Για μία πλήρη περιποίηση ωστόσο συστήνεται η χρήση η χρήση του τονωτικού σαμπουάν και της δυναμωτικής μαλακτικής κρέμας Anaphase+  που επαναφέρουν όγκο, δύναμη και ζωντάνια στα μαλλιά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν όσο συχνά θέλεις. Τέλος, ολοκλήρωσε τη φροντίδα των μαλλιών σου με το ειδικό συμπλήρωμα διατροφής Anacaps Progressiv  που λειτουργεί από μέσα προς τα έξω διαφυλάσσοντας την υγεία, την πυκνότητα και τη λάμψη τους!

 

Και επειδή όπως σου είπα ήδη, είμαστε πολλές εμείς που βρήκαμε κάποτε τα μαλλιά μας στο... πάτωμα, αξίζει να συμμετάσχουμε όλες στο κίνημα #stronglikehair. Ανέβασε ένα βίντεο με τα μαλλιά σου στο instagram και μάθε τα πάντα για τα προϊόντα της Ducray που υπόσχονται να τα κρατήσουν υγιή, δυνατά και λαμπερά!

 

Εποχιακή/ Αντιδραστική Τριχόπτωση

 

Αν ωστόσο, σαν εμένα, πάσχεις από εποχιακή τριχόπτωση, ιδανική για σένα είναι η λοσιόν Creastim και το συμπλήρωμα διατροφής Anacaps Reactiv. Η ίδια αγωγή συστήνεται σε κάθε περίπτωση αντιδραστικής τριχόπτωσης, φαινόμενο συχνό έπειτα από τοκετό, μια περίοδο έντονου άγχους ή την ξαφνική έλλειψη σιδήρου. Φυσικά, και σε αυτή την περίπτωση σου συστήνουμε το τονωτικό σαμπουάν και τη δυναμωτική κρέμα Anaphase+ για να ενισχύσεις με κάθε τρόπο την αναγέννηση των μαλλιών σου.

 

Σαμπουάν Anaphase+
Σαμπουάν Anaphase+

 

Εγώ μάλιστα τα χρησιμοποίησα και προληπτικά, στην αρχή του φετινού Φθινοπώρου, για να μην χάσω ούτε μία τρίχα από την εποχιακή τριχόπτωση! Ένα χρόνο μετά από την πρώτη χρήση τα μαλλιά μου συνεχίζουν να είναι πιο λαμπερά και δυνατά από ποτέ κι η συμβουλή μου σε όσους έχουν βιώσει το άγχος της τριχόπτωσης είναι να έχουν υπομονή και να ξεκινήσουν άμεσα την κατάλληλη θεραπεία. Μπορεί να χρειάζεται χρόνος για να αναγεννηθούν οι τρίχες σου όμως με την Ducray στο πλευρό σου αναμένεται να δεις πολύ σύντομα αποτελέσματα!

 

Λοσιόν Neoptide Women
Λοσιόν Neoptide Women

 

Αν δεν είσαι σίγουρος ποιο είδος τριχόπτωσης σε απασχολεί, αναζήτησε τη συμβουλή του γιατρού σου. Έπειτα,  δες όλα τα προϊόντα εξειδικευμένης φροντίδας μαλλιών της Ducray και βρες την ιδανική για σένα αγωγή στο ducray.com/gr-gr!