Ένα project που πρωτοείδαμε το 2017 και αναδεικνύει την υπέροχη νωθρότητα των ελληνικών νησιών το καλοκαίρι, παρουσιάζεται αυτό τον μήνα μέσα από μία έκθεση στη γκαλερί Siilk.

 

Το όνομά της "Ataraxia", ο "Ελληνικός, φιλοσοφικός όρος των επικούρειων που χαρακτηρίζει τη διαυγή κατάσταση ψυχραιμίας, με χαρακτηριστικά διαρκούς απελευθέρωσης από άγχος και ανησυχία". Μια κατάσταση απάθειας και μια απαλλαγμένη από άγχος προδιάθεση, όπως αντιλαμβάνονταν την αληθινή ευτυχία οι οπαδοί του Επίκουρου. 

 

Τo project είναι αποτέλεσμα μιας μακριάς καλοκαιρινής διαμονής στη Σίφνο του φωτογράφου Riccardo Raspa και της art director Ρήνη Γιαννάκη και συνδυάζει την ιδιαίτερη εικόνα των κατοίκων του νησιού με τα μεγαλύτερα brands της σύγχρονης μόδας. 

 

 

 

Για τον Επίκουρο, η διανοητική ηρεμία, η πιο εξυψωμένη μορφή απόλαυσης, διακρίνεται από την ικανοποίηση μέσα από τα πιο απλά πράγματα και την αποχή από κάθε ανούσια συνήθεια. Κι αν οι γηραιοί, μόνιμοι κάτοικοι των νησιών μοιάζουν στωικοί καθ'όλη τη διάρκεια του χειμώνα, το καλοκαίρι μετατρέπονται σε σύγχρονους "επικούρειους" που χαίρονται με κάθε ώριμο φρούτο, την αλισάχνη της θάλασσας και τον καυτό ήλιο. Όλα αυτά, βέβαια, χωρίς να χάνουν την πολυπόθητη αδιατάρακτη στάση ζωής τους!

 

 

 

Η ΑΤΑΡΑΞΙΑ καταφέρνει να μπολιάσει το φυσικά επιφανειακό με μια απροσδόκητη αίσθηση βάθους σε μια καθ'όλα απολαυστική μαρτυρία.

 

Το project υλοποιήθηκε στη Σίφνο Κυκλάδων και η πραγματοποίηση οφείλεται στην ευγενική και θερμή συνεργασία των εικονιζόμενων εντοπίων.