Trendsetters ή Αλχημιστές; Έτσι δημιουργείται σήμερα η μόδα του Αύριο
Iris Van Herpen Couture SS19

Trendsetters ή Αλχημιστές; Έτσι δημιουργείται σήμερα η μόδα του Αύριο

Η Samsung φέρνει τη μόδα του Αύριο σήμερα!

ADVERTORIAL

 

Έχεις ποτέ αναρωτηθεί πώς δημιουργούνται οι τάσεις; Ποιος αποφάσισε πως φέτος το μπεζ είναι in και το γκρι out; Πώς προέκυψε η μεγάλη επιστροφή των 1980s και γιατί όλες ξαφνικά φορούν μπαρέτες στα μαλλιά; 

 

Ενώ πολλοί υποθέτουν πως οι τάσεις γεννιούνται μέσα από τις συλλογές που παρουσιάζονται στις Εβδομάδες Μόδας, η σύλληψή τους ξεκινά πολύ πολύ νωρίτερα, σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον: στο μυαλό των trendsetters. Αν ζούσαμε σενάριο επιστημονικής φαντασίας οι trendsetters θα ήταν μια επίλεκτη ομάδα που βρίσκεται παντού και πουθενά και που με τις λεπτές τις κεραίες (προ)βλέπει το μέλλον του κόσμου, σήμερα. Και στην πραγματική ζωή όμως δύσκολα θα περιέγραφε κανείς καλύτερα τους οραματιστές των μελλοντικών trends. 

 

Το να είναι κανείς trendsetter δεν αφορά κάποιο επάγγελμα αλλά μία ιδιαίτερη ικανότητα να σκέφτεται αναλυτικά, να λαμβάνει στοιχεία από το Σήμερα και να οραματίζεται ένα τελείως διαφορετικό Αύριο με την διαφορά όμως πως το συγκεκριμένο Αύριο είναι 100% ρεαλιστικό ακόμα κι αν κανείς άλλος δεν μπορεί να το αντιληφθεί. Πριν κάποια χρόνια, παραδείγματος χάρη, οι trendsetters αντιλήφθηκαν πρώτοι τα σημάδια μιας ανήσυχης γενιάς, που δεν χωρούσε άνετα στα στερεότυπα του δυαδικού φύλου.

 

Μέσα από την έντονη επικοινωνία μεταξύ τους, και μιας που οι περισσότεροι από αυτούς εργάζονται ή κοινωνικοποιούνται στον δημιουργικό τομέα, η αίσθηση αυτή πέρασε μέσα στο έργο τους. Και κάπως έτσι, το χρώμα της Pantone για το 2016 δεν ήταν ένα αλλά δύο, το ροζ Rose Quartz και το γαλάζιο Serenity. Με το πέρασμα του χρόνου, όλο και περισσότεροι σχεδιαστές και δημιουργοί "πήραν το μήνυμα" ενσωματώνοντας αυτή την πρώτη έμπνευση, με ποικίλους τρόπους μέσα στα νέα τους έργα. Κάποτε, προκειμένου να κάνει τον κύκλο της μια τάση μπορεί απαιτούνταν έως και δέκα χρόνια. Μέχρι χτες, το διάστημα αυτό είχε μειωθεί σε περίπου έναν χρόνο. 

 

Σήμερα, όμως, η τεχνολογία φιλοδοξεί και τολμά να το μηδενίσει! Πώς σκοπεύει να το καταφέρει; Η Samsung έχει ήδη κάνει την αρχή σχεδιάζοντας προϊόντα που επιστρατεύουν καινοτομίες όπως το 5G. Κι ενώ ήδη ένα μεγάλο μέρος της δημιουργικής διαδικασίας λαμβάνει χώρα σε tablet ή laptop, οι νέες δυναμικές οθόνες σε συνδυασμό με το 5G θα ενώσουν τις γραμμές που διαχωρίζουν την εικονική πραγματικότητα από τον πραγματικό κόσμο!

 

Μέχρι χτες, τα εργαλεία ψηφιακής δημιουργίας έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για να αποδώσουν τις ιδέες των δημιουργών σε μια οθόνη. Πλέον με τις όρθιες οθόνες, τους καθρέφτες AR, τις αναδιπλούμενες οθόνες και άλλες παρόμοιες καινοτομίες που μας επιφυλάσσει η Samsung, αυτά τα "εικονικά ατελιέ" θα είναι πλέον σε θέση να μιμηθούν το νοητικό πλαίσιο όπου δημιουργούνται οι ιδέες. Πλέον οι trendsetters θα είναι "ένα" με τις καινοτομίες δημιουργίας. Εκτός από αυτό, η μηδαμινή καθυστέρηση του 5G θα δώσει τη δυνατότητα σε αυτές τις οθόνες να αποκρίνονται σε πραγματικό χρόνο, έτσι ώστε να μπορούν να χειριστούν τις δημιουργίες και τις εικόνες τους με τα ίδια τους τα χέρια! Και κάπως έτσι οι trendsetters, με τη βοήθεια της Samsung, μετατρέπονται πλέον σε αλχημιστές της ψηφιακής εποχής!

 

Το μέλλον του κόσμου είναι ήδη εδώ! Όσο για τις τάσεις; Μόνο ένας trendsetter μπορεί να τις αποκαλύψει. Μήπως αυτός είσαι Εσύ;! Δες παρακάτω το βίντεο που θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπεις το Μέλλον

 
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ