Φτιάξτε έναν μικρό κήπο στο μπαλκόνι σας

Φτιάξτε έναν μικρό κήπο στο μπαλκόνι σας

Χρήσιμα tips για να φτιάξετε τον δικό σας κήπο και να απολαμβάνετε την άνοιξη και την αγαπημένη σας γεύση μηλίτη Somersby στο μπαλκόνι.

ADVERTORIAL

Με τον ερχομό της άνοιξης και της καλοκαιρίας, η διάθεσή μας ανεβαίνει, έχουμε περισσότερη όρεξη να δημιουργήσουμε, να απολαύσουμε τις καλές καιρικές συνθήκες και να αξιοποιήσουμε τους χώρους του σπιτιού μας. 

 

Ακόμα κι αν δεν έχουμε αυλή ή κήπο, μπορούμε να δημιουργήσουμε τον δικό μας μικρό κήπο στο μπαλκόνι μας, με απλά και εύκολα βήματα, έτσι ώστε να απασχοληθούμε δημιουργικά με κάτι που θα βελτιώσει σημαντικά τη ψυχολογία μας και θα μας ανεβάσει τη διάθεση. Άλλωστε, τι καλύτερο από το να δημιουργεί κανείς κάτι εντελώς δικό του, να το βλέπει να μεγαλώνει και να ομορφαίνει; 

 

Σκεφτείτε, απλά, τη στιγμή που όλα γύρω σας θα έχουν ανθίσει και μεγαλώσει, θα μπορείτε ανά πάσα στιγμή να απολαμβάνετε τις δημιουργίες σας, να χαλαρώνετε ανάμεσα στο πράσινο και να ξεχνάτε πώς βρίσκεστε καν στην πόλη. Ειδικά για όσο ακόμα δεν μπορούμε να συναντήσουμε όλους μας φίλους μας στα μπαρ, ο μικρός μας κήπος θα γίνει το ιδανικό spot για να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε το ποτό μας.

 

Έτσι, παρακάτω, θα βρείτε μερικά χρήσιμα tips για να φτιάξετε έναν μικρό κήπο στο μπαλκόνι σας:

 

Τοποθετήστε έπιπλα και διακοσμητικά 

Φτιάξτε έναν μικρό κήπο στο μπαλκόνι σας

 

Σκοπός είναι να δημιουργήσετε έναν όμορφο χώρο ηρεμίας και χαλάρωσης. Πριν τοποθετήσετε τις γλάστρες και φυτέψετε τα φυτά σας, αποφασίστε που θα μπουν έπιπλα ή μικρότερα αντικείμενα - όπως για παράδειγμα, ένα μικρό τραπέζι με καρέκλες ή ένας μικρός καναπές εξωτερικού χώρου. Εκεί, θα μπορείτε να κάθεστε ανάμεσα στα φυτά σας, να απολαμβάνετε τον ήλιο και τις δημιουργίες σας, να πίνετε τον μηλίτη σας και να έρχεστε λίγο πιο κοντά στη φύση - άλλωστε, ο μηλίτης Somersby Καρπούζι, φέρνει τη γεύση του καλοκαιρινού φρούτου σε κάθε γουλιά, κάνει το (παγωμένο) ποτήρι να μοιάζει ξανά μισογεμάτο και φέρνει την απαραίτητη αισιοδοξία για το καλοκαίρι που πλησιάζει.

 

Φτιάξτε έναν μικρό κήπο στο μπαλκόνι σας

 

Μάθετε το φως σας

Πριν αγοράσετε το οτιδήποτε, πάρτε τον χρόνο σας και μάθετε πόσες ώρες χτυπάει ο ήλιος το μπαλκόνι σας. Δώστε προσοχή στο έμμεσο φως επίσης - αν δεν υπάρχουν εμπόδια όπως μεγάλα δέντρα ή κτίρια. Ακόμα κι ένα μπαλκόνι που βλέπει βόρεια μπορεί να αποτελέσει σπίτι για πολλά φυτά, αν υπάρχει αρκετό έμμεσο φως. Αν ο ήλιος πέφτει απευθείας στο μπαλκόνι σας, φυτέψτε χόρτα, παχύφυτα, φράουλες, μαρούλι, λεβάντα, ρίγανη, φασκόμηλο, μέντα και βασιλικό. Αν έχει σκιά, φυτέψτε αγγλικό κισσό, τους περισσότερους τύπους φτέρης, κρίνους και μπιγκόνιες.

 

Δώστε προσοχή στις γλάστρες

Φτιάξτε έναν μικρό κήπο στο μπαλκόνι σας

 

Βεβαιωθείτε πως οι γλάστρες που θα χρησιμοποιήσετε είναι κατάλληλες για τα φυτά που θα φυτέψετε, σύμφωνα με το πώς μεγαλώνουν. 

 

Μη χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος χώματος

 

Φτιάξτε έναν μικρό κήπο στο μπαλκόνι σας

 

Επιλέξτε το κατάλληλο χώμα για γλάστρες. Καλύψτε το με σάπια φύλλα, αλλά αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε βρύα, μικρά χαλίκια ή θρυμματισμένο κέδρο.

 

Χρησιμοποιήστε το σωστό λίπασμα

 

Μπορείτε να καλύψετε τα φυτά με μία στρώση λιπάσματος που μπορεί να λειτουργήσει αντί για νερό - αρκεί να γνωρίζετε τι ακριβώς χρειάζεται το κάθε φυτό.

 

Ποτίστε σωστά τα φυτά σας

Φτιάξτε έναν μικρό κήπο στο μπαλκόνι σας

 

Αν βρίσκεστε κάπου που φυσάει πολύ, τα φυτά σας θα χρειάζονται περισσότερο νερό, μία φορά τη μέρα αν είναι καλοκαίρι. Οι γλάστρες από τερρακότα χρειάζονται πιο συχνό πότισμα απ' ότι οι πλαστικές ή εκείνες από υαλοβάμβακα. Tip: Όταν ποτίζετε, μη βιάζεστε. Ποτίστε αργά και σε όλη την επιφάνεια του χώματος, έτσι ώστε το νερό να διανεμηθεί σωστά.

 

Φτιάξτε έναν μικρό κήπο στο μπαλκόνι σας

 

Αφού τελειώσετε, βγάλτε από το ψυγείο έναν μηλίτη Somersby και πιείτε τον όσο χαλαρώνετε στον κήπο, απολαμβάνοντας τις μυρωδιές και την ηρεμία που προκαλεί η αίσθηση της φύσης. Ο μηλίτης Somersby Μήλο, παράγεται από την αλκοολική ζύμωση ζουμερών μήλων και συνδυάζεται απόλυτα με κάθε ανοιξιάτικο απόγευμα στον μικρό σας κήπο στο μπαλκόνι σας.

 

 

Απολαύστε υπεύθυνα.

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ