5 προορισμοί για χειμερινές αποδράσεις

5 προορισμοί για χειμερινές αποδράσεις

Επισκεφθείτε γραφικούς προορισμούς και συνδυάστε τους με νόστιμο φαγητό και απολαυστικό κρασί.

Η χειμερινή περίοδος ενδείκνυται για διάφορες αποδράσεις σε προορισμούς που θα μας εντυπωσιάσουν με τα τοπία τους και θα μας κάνουν να νιώσουμε πιο κοντά στη φύση. Η χρονιά φτάνει στο τέλος της και οι γιορτές πλησιάζουν, οπότε τι καλύτερο από μία σύντομη απόδραση με τους αγαπημένους μας;

 

Δεν είναι απαραίτητο να κάνετε ένα ταξίδι στο εξωτερικό για να απολαύσετε την ομορφιά της χειμερινής σεζόν, καθώς υπάρχουν αρκετοί προορισμοί στην Ελλάδα που θα σας χαρίσουν την χαλάρωση και τη διασκέδαση που επιθυμείτε. Άλλωστε, όπου κι αν διαλέξετε να ταξιδέψετε έστω και για λίγες μέρες, το σημαντικό είναι να βρίσκεστε με δικούς σας ανθρώπους, να δοκιμάσετε νόστιμο φαγητό και απολαυστικό κρασί.

 

Παρακάτω, 5 προορισμοί για χειμερινές αποδράσεις που θα γίνουν οι καλύτερες αναμνήσεις σας από το 2019: 

 

Ζαγοροχώρια

 

Τα Ζαγοροχώρια ή αλλιώς τα χωριά του Ζαγορίου, είναι διάσημα για την γραφικότητα και την εντυπωσιακή τους θέα. Είναι από τους πιο γνωστούς χειμερινούς προορισμούς, καθώς αποτελούνται από 46 χωριά, άρα πολλές επιλογές. Οι παραδοσιακοί ξενώνες, τα σπίτια από πέτρα και ξύλο, τα όμορφα αξιοθέατα και τα τοπικά πιάτα θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη σας.

 

Φτάνοντας στα Ζαγοροχώρια απολαύστε ένα μπουκάλι κρασί Κτήμα Γαίας. Έχει ένα ιδιαίτερα βαθύ ερυθροϊώδες χρώμα που συνοδεύεται από αρώματα μεγάλης έντασης, καθαρότητας και πολυπλοκότητας με συνιστώσες από φρούτο, ξύλο, βανίλια και γαρύφαλλο. Η λιπαρότητα, ο όγκος, το σώμα, η δομή και η γευστική διάρκεια συμπληρώνουν το γευστικό καμβά του, ενώ εμφιαλώνεται χωρίς να μεσολαβήσει καμία απολύτως κατεργασία. Περάστε το ΚΤΗΜΑ ΓΑΙΑΣ σε μία φαρδιά καράφα (decanting) τουλάχιστον μισή ώρα πριν το απολαύσετε.

 

5 προορισμοί για χειμερινές αποδράσεις

 

Γρεβενά

 

Τα Γρεβενά είναι γνωστά για το χιονοδρομικό τους κέντρο στη Βασιλίτσα, το οποίο όταν ζωντανεύει, δίνει ζωή και στα γύρω χωριά. Η περιοχή έχει υπέροχη φυσική ομορφιά με πυκνά δάση και ψηλά βουνά. Τρεχούμενα νερά, απόλυτη ηρεμία και καθαρός αέρας. Δοκιμάστε χειμερινά sports ή ορειβασία αν θέλετε να βάλετε μία δόση αδρεναλίνης στο πρόγραμμά σας, αλλιώς επισκεφθείτε τα παραδοσιακά χωριά αν θέλετε λίγη χαλάρωση.

 

Απολαύστε τη διαμονή σας στα Γρεβενά με ένα μπουκάλι Monograph Αγιωργίτικο. Η οικογένεια των οίνων MONOGRAPH φιλοδοξεί να προσφέρει στους οινολάτρες την πλέον προσιτή και φιλική πλευρά των πιο εκλεκτών ποικιλιών σταφυλιών του ελληνικού και μεσογειακού Νότου. Σχετικά σύνθετο για το νεαρό της ηλικίας του, ελίσσεται μεταξύ του φραγκοστάφυλου, του ροδιού και της καραμέλας βουτύρου. Η γεύση του είναι ιδιαίτερα μαλακή, με στρογγυλές τανίνες και φρουτώδη επίγευση.  Δοκιμάστε το με εδέσματα μέσης έως υψηλής γευστικής έντασης αλλά και μόνο του ως απεριτίφ.

 

5 προορισμοί για χειμερινές αποδράσεις

 

Ζήρεια

 

Το όρος Ζήρεια βρίσκεται στο Νομό Κορινθίας και πολύ κοντά στην Αθήνα, για όσους επιθυμούν έναν κοντινό προορισμό. Το βουνό χωρίζεται στην Μικρή και την Μεγάλη Ζήρεια και ανάμεσά τους βρίσκεται η κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας, μία κοιλάδα με ιδιαίτερη ομορφιά. Ψηλά δέντρα, τρεχούμενα νερά και γραφικοί οικισμοί στους πρόποδες του βουνού - επιλογές για όλα τα γούστα. Η περιοχή είναι γνωστή για τα τοπικά παραδοσιακά της προϊόντα όπως όσπρια, τυριά και αλλαντικά.

 

Χαλαρώστε στο όρος Ζήρεια με ένα μπουκάλι κρασί Monograph Αγιωργίτικο Syrah. Η οικογένεια των οίνων MONOGRAPH φιλοδοξεί να προσφέρει στους οινολάτρες την πλέον προσιτή και φιλική πλευρά των πιο εκλεκτών ποικιλιών σταφυλιών του Ελληνικού και Μεσογειακού Νότου. Στη σύζευξη αυτή, το μεν Αγιωργίτικο θα δώσει το έντονο φρούτο και τις μαλακές τανίνες του, ενώ το άριστα προσαρμοσμένο στο κλίμα της περιοχής μας Syrah, θα προσφέρει τον πλούσιο και πικάντικο χαρακτήρα του και την αίσθηση της δομής και του βάθους. Το βαθύ κοκκινοϊώδες χρώμα του, το σύνθετο άρωμά του και η γευστική του ένταση συνοδεύουν άριστα μια μεγάλη γκάμα εδεσμάτων, πικάντικου χαρακτήρα και υψηλής γευστικής έντασης.

 

5 προορισμοί για χειμερινές αποδράσεις

 

Καστοριά

 

Η Καστοριά έχει ένα χαρακτηριστικό Μακεδονικό τοπίο - επιβλητικό και συγχρόνως γοητευτικό. Είναι μία μικρή πόλη που δε χρειάζονται πολλές μέρες για τη γνωρίσετε. Το σήμα κατατεθέν της είναι φυσικά η λίμνη Ορεστιάδα όπως λέγεται επίσημα, ενώ οι παλιές και γραφικές συνοικίες της θα σας εντυπωσιάσουν. Αν θέλετε να εντάξετε και λίγη περιπέτεια στο ταξίδι σας, μπορείτε να επισκεφθείτε και το διάσημο Σπήλαιο του Δράκου.

 

Θαυμάστε τη θέα στη λίμνη της Καστοριάς με ένα μπουκάλι κρασί Γαία S. To συγκεκριμένο κρασί συνδυάζει το αγαπημένο Αγιωργίτικο με το γαλλικό Syrah. Μετά την παλαίωσή του για 12 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια των 225lt από τα δάση Nevers και Allier της Κεντρικής Γαλλίας, και την εμφιάλωσή του χωρίς να μεσολαβήσει φιλτράρισμα ή κάποια άλλη κατεργασία, παραμένει στη φιάλη 5 μήνες πριν διατεθεί στο εμπόριο. Το αποτέλεσμα είναι ένας οίνος με ιδιαίτερα βαθύ ερυθροϊώδες χρώμα, αρώματα μεγάλης έντασης, καθαρότητας και πολυπλοκότητας, όπου το Αγιωργίτικο και το Syrah αλληλοσυμπληρώνονται με αμοιβαίο σεβασμό. Η δομή του είναι στιβαρή, πληθωρική και γενναιόδωρη. Θυμηθείτε να περάσετε το ΓΑΙΑ S σε μία φαρδιά καράφα (decanting), τουλάχιστον μισή ώρα πριν το απολαύσετε.

 

5 προορισμοί για χειμερινές αποδράσεις

 

Δημητσάνα

 

Η Δημητσάνα είναι ένας υπέροχος οικισμός, χτισμένος πάνω στην αρχαία Τεύθιδα και πάνω σε δύο λόφους με θέα το φαράγγι του ποταμού Λούσιου. Το χειμερινό τοπίο συμπληρώνεται με τα σπίτια από πέτρα και τις γραφικές διαδρομές, ενώ οι προσεγμένοι ξενώνες και τα ζεστά καφέ θα εμπλουτίσουν την εμπειρία σας. Όσο απολαμβάνετε τις διαδρομές σας, επισκεφθείτε το διάσημο ρολόι δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Κυριακής και όσο για εκείνους που αγαπούν τα σπορ, δοκιμάστε rafting στον ποταμό Λούσιο.

 

Απολαύστε την ομορφιά της φύσης στη Δημητσάνα και ανοίξτε ένα μπουκάλι κρασί Αγιωργίτικο της Γαίας. Το συγκεκριμένο κρασί ολοκληρώνει τη σειρά Αγιωργίτικο με τον καλύτερο τρόπο. Πλούσιο και δομημένο ισορροπεί ανάμεσα στο φρούτο της ποικιλίας και το ξύλο της δρυός. Απολαύστε το με μια σχετικά πλούσια κουζίνα που θα περιστρέφεται γύρω από το κόκκινο κρέας και τα πικάντικα εδέσματα.

 

5 προορισμοί για χειμερινές αποδράσεις
Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ