Τότε & Τώρα: Όσα άλλαξαν στις καλοκαιρινές διακοπές και άλλα τόσα που δεν θα αλλάξουν ποτέ

Τότε & Τώρα: Όσα άλλαξαν στις καλοκαιρινές διακοπές και άλλα τόσα που δεν θα αλλάξουν ποτέ

Τα καλοκαίρια της παιδικής μου ηλικίας ήταν ποτισμένα με ένα διάχυτο άρωμα αλμύρας, μελιού και θυμαριού και λουσμένα στο εκτυφλωτικό, λευκό φως των Κυκλάδων. Και πριν υποθέσεις πως ευθύνεται η ζέστη για τη νοσταλγία που βιώνω, θα σε προλάβω. Αιτία να θυμηθώ τα πιο γλυκά καλοκαίρια της ζωής μου είναι το βίντεο της Generali που εξερευνά τη σχέση ανάμεσα σε όλα όσα αγαπάμε και κατάφερε να γίνει viral καθώς μέσα σε λίγες ημέρες κατέγραψε πάνω από 1,5 εκ. views!

 

Τότε, όταν τα σχολεία τελείωναν η αντίστροφη μέτρηση ξεκινούσε. Και ένα πρωινό, σχεδόν άξαφνα, οι γονείς θα μας ξυπνούσαν αξημέρωτα και, μισοκοιμισμένα, θα μας έδιναν ένα φιλί και θα μας έστελναν στο νησί με τις δύο γιαγιάδες και τον παππού μας. Τότε, τα αδέρφια μου κι εγώ, είχαμε μπροστά μας τρεις μήνες ανεμελιάς, εξερεύνησης αλλά και... βαρεμάρας! Τώρα πια, μετράω αντίστροφα τις μέρες μέχρι τις μετά-βίας-10-ημερών διακοπές. 

 

Σαν παιδί, οι διακοπές έρχονταν με χαρές αλλά και... βάσανα! Το πρωινό με το φρέσκο κατσικίσιο γάλα τότε ήταν μαρτύριο που ανεχόταν μονάχα με μανταλάκια στη μύτη. Τώρα το πρωινό στο νησί γεμάτο φρέσκα ντόπια φρούτα, χειροποίητες μαρμελάδες και φρεσκοστυμμένο χυμό είναι ό,τι καλύτερο. Το ίδιο συμβαίνει και με τον μεσημεριανό ύπνο. Κάποτε η "ώρα της μεσημεριανής ξεκούρασης" ήταν η κόλαση προσωποποιημένη. Τώρα λίγα πράγματα είναι πιο απολαυστικά από το χουζούρεμα στην αγκαλιά του συντρόφου σου, κάθε καυτό μεσημέρι των διακοπών.  Ακόμα και το ίδιο το νησί έχει αλλάξει! Οι κάποτε ερημικές παραλίες τώρα έχουν ένα beach bar και σφύζουν από ζωή. Οι πλατείες των χωριών με τα καφενεδάκια που σύχναζαν παππούδες έχουν μετατραπεί σε εξίσου όμορφα αν και λιγότερο γραφικά μαγαζιά και το "τίνος είσαι'συ;" ακούγεται όλο και πιο σπάνια από τους... θαμώνες.

 

 

Η αίσθηση όμως, το άρωμα, η γεύση δεν έχουν αλλάξει. Κι όταν βρέθηκα για πρώτη φορά στα ίδια εδάφη με τον σύντροφό μου, αντί για τις γιαγιάδες μου, το είδα καθαρά. Η αγαπημένη μου παραλία παραμένει ίδια και απαράλλακτη απλά πλέον φροντίζω μόνη μου να βάζω συχνά αντηλιακό και θυμίζω και σε εκείνον να κάνει το ίδιο. Τα γεμιστά, που σαν παιδί, απέφευγα τώρα ξέρω πως είναι τα πιο νόστιμα του κόσμου, με λαχανικά από τον κήπο του σπιτιού μας. Το βραδινό μπάνιο που κάποτε έβλεπα σαν σκανταλιά, μοιάζει τώρα με απόκοσμη πολυτέλεια σε ένα έναστρο σκοτάδι.

 

Γιατί τελικά όλα όσα αγαπάμε έχουν ένα βασικό κοινό χαρακτηριστικό: μάς προσφέρουν ασφάλεια, σιγουριά, χαρά. Αυτά ήταν, είναι και θα παραμείνουν πάντα τα μαγικά συστατικά που συνθέτουν την Αγάπη. Και όταν έχουμε αγάπη τότε μπορούμε να εξελιχθούμε ελεύθερα, να δημιουργήσουμε, να προοδεύσουμε και να εμπνεύσουμε τους άλλους να κάνουν το ίδιο.

 

Κι αυτός που έχει αποδείξει πως είναι πάντα δίπλα μας δεν είναι άλλος από τη Generali που βρίσκεται δίπλα μας, παρέχοντας την ασφάλεια στον καθένα από εμάς να είναι ο εαυτός του και να ζει αυθεντικά! Γιατί η ευτυχία βρίσκεται μέσα στα μικρά που γίνονται μεγάλα όταν τα ζεις με αυτούς που αγαπάς. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι κάποιος να σου εγγυηθεί αυτή την απόλυτη αίσθηση ασφάλειας. Εδώ έρχεται η Generali, που σαν πιστός συνοδοιπόρος, εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα, φροντίζει όλα όσα αγαπάμε και θέλουμε να έχουμε δίπλα μας για μια ζωή, ενισχύοντας τον δεσμό της αγάπης από γενιά σε γενιά και δίνοντάς μας φτερά για να φέρουμε στον κόσμο την επόμενη. Και αυτό είναι κάτι που μπορείς να είσαι σίγουρος πως δεν θα αλλάξει ποτέ.

 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ