5 τύποι φοιτητών που συναντάς στο Πανεπιστήμιο

5 τύποι φοιτητών που συναντάς στο Πανεπιστήμιο

Η εξεταστική είναι κοντά για τους περισσότερους φοιτητές της χώρας αυτής και όπως καταλαβαίνεις είναι ακριβώς αυτή η στιγμή της χρονιάς που ξαφνικά όλοι οι χώροι του πανεπιστημίου γεμίζουν με άτομα που «διαβάζουν».

 

Όταν λοιπόν οι θέσεις στη βιβλιοθήκη έχουν γεμίσει και δεν έχει χώρο ούτε στις σκάλες, ο πιο συνηθισμένος τόπος μελέτης είναι ΕΝΑΣ: το κυλικείο της σχολής ή η πιο κοντινή καφετέρια! Ψήσε λοιπόν τον ελληνικό καφέ σου και διάβασε προσεκτικά ποιοι είναι οι κλασικοί τύποι φοιτητών που θα έχεις την τιμή -βεβαίως, βεβαίως- να συναντήσεις.

 

1

Ο "και-καλά διαβάζω"

Ο αγαπητός αυτός φοιτητής νοιώθει ακόμα κουρασμένος από το διάβασμα των πανελληνίων και ας έφτασε στο 3ο έτος. Ωστόσο, δεν του πάει η καρδιά να μην ανοίξει βιβλίο. Έρχεται πάντα γύρω στις 10 π.μ., παραγγέλνει έναν ελληνικό καφέ Λουμίδης Κουπάτος, γιατί η μέρα αυτή "θα είναι μεγάαααλη" και χρειάζεται μια κούπα ολόκληρη καφέ και ξεκινάει το διάβασμα... ή και όχι. Γενικά κάνει ότι μπορεί για να μη διαβάσει. Σκρολάρει στα social media, κάνει διάλειμμα για δεύτερο καφέ και μετά διάλειμμα για φαγητό και μετά διάλειμμα για να μιλήσει με τα «παιδιά» που ήρθαν και αυτοί να διαβάσουν και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς.

 

2

Ο "ξέρω τους πάντες"

Είναι αυτό που λέμε «εσύ πότε θα βάλεις για δημοτικός σύμβουλος είπαμε;». Δεν υπάρχει κάποιος που να μην τον ξέρει, όλοι θα τον χαιρετίσουν, θα περάσουν να τον ρωτήσουν αν θα έρθει το Σάββατο που θα βγουν ή σε εκείνο το πάρτι που διοργανώνει ο γνωστός, του γνωστού, ώ γνωστέ! Είναι απίστευτα συμπαθής σε όλους, λέει πάντα τα πιο ωραία αστεία και έχει άποψη για καθετί σχετικό με την pop κουλτούρα, από σειρές και ταινίες, μέχρι τo νέο graffiti που εμφανίστηκε στην Πλάκα και όλοι το φωτογραφίζουν.

 

3

Ο μοναχικός

Δεν ξέρεις ποιος είναι, τι κάνει, σε ποιο τμήμα σπουδάζει αλλά τον έχεις δει πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς. Θα παραγγείλει κάτι να φάει και ένα ελληνικό καφέ να πιει και μετά από καμία ώρα θα εξαφανιστεί από το κυλικείο μέχρι το επόμενο πρωί που ως δια μαγείας θα είναι και πάλι στο ίδιο τραπέζι, την ίδια ώρα με τον ίδιο καφέ.

 

4

Ο "έχω στόχους στη ζωή μου"

Είναι αυτό που λέμε έχει πρόγραμμα! Χρωστάει ελάχιστα μαθήματα έως κανένα, έχει παρακολουθήσει όλες τις διαλέξεις, έχει ήδη βρει το μεταπτυχιακό που θα κάνει μόλις αποφοιτήσει και γενικά μια λαμπρή καριέρα τον περιμένει. Θα τον καταλάβεις από τις δεκάδες σελίδες σημειώσεις που είναι στο τραπέζι και το καφεδάκι του φυσικά. Aποτελεί τρανό παράδειγμα του "έκαστος στο είδος του και ο Λουμίδης στους καφέδες", αφού θα πετύχει ακριβώς στον τομέα που θέλει.


5

Ο "πεινάω 24/7"

Είναι δυνατόν στην καντίνα του Πανεπιστημίου να μη συναντήσεις τον -σήμερα το κρουασάν σοκολάτας δεν ήταν αφράτο; Πεινάει μόνιμα, τρώει κάθε 1 ώρα και είναι ο καλύτερος φίλος του υπαλλήλου της καντίνας. Έχει δοκιμάσει όλα τα προϊόντα που αναγράφονται στο menu και είναι ο πρώτος που θα σου πει για τη νέα μπάρα δημητριακών με το ταχίνι και το μέλι.


Σε περίπτωση που δεν αναγνωρίσεις κάποιον από τους παραπάνω τύπους φοιτητών, πολύ πιθανόν να είσαι εσύ ο ίδιος! Είπαμε, άλλωστε, έκαστος στο είδος του... 

 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ