5 λόγοι που μάς γοητεύει κάθε τι το ρετρό

5 λόγοι που μάς γοητεύει κάθε τι το ρετρό

Η FIX που αγαπάμε...εἰς νέαν φιάλην, ἄρτι ἀφιχθεῖσα ἀπό τό παρελθόν!

ΑDVERTORIAL

 

Από τη μόδα και το design μέχρι τη μουσική και τον κινηματογράφο, όλοι μοιάζουν να αγαπούν το ρετρό!

 

Η γραφιστική ψυχεδέλεια των 70s, το glamour των 80s, τα παστέλ των 50s μοιάζουν πολύ διαφορετικά μεταξύ τους κι όμως έχουν δύο κοινά: όλα συνδυάζονται με ρευστές καμπύλες και όλα προκαλούν ένα γλυκό τσίμπημα νοσταλγίας... Ακόμα και η αγαπημένη μπύρα FIX, που από το 1864 αποτελεί σήμα κατατεθέν και απαραίτητο συστατικό σε κάθε φιλική συνάντηση, αναπολεί τα παλιά, αναβιώνοντας τη χαρακτηριστική της ρετρό φιάλη!

 

Για περισσότερο από ενάμιση αιώνα η χαρακτηριστική φιάλη της FIX δέσποζε σε κάθε τραπέζι... μικρό ή μεγάλο, επίσημο ή ανεπίσημο, εντός ή εκτός σπιτιού. Αυτή η ίδια φιάλη επιστρέφει ξανά για να διεκδικήσει μία θέση και στα τραπέζια του 21 αιώνα. Τι, όμως, είναι αυτό που μας κάνει να ερωτευόμαστε και να αναζητούμε κάθε τι το ρετρό;

 

 

 

Με αφορμή την επιστροφή της εμβληματικής φιάλης FIX, βρήκαμε τις απαντήσεις και στις παρουσιάζουμε.

 

1

Γιατί μας θυμίζει μια εποχή πιο όμορφη

Εκείνη η μαγική εποχή που πια ζει μέσα από ασπρόμαυρες φωτογραφίες και ταινίες μπορεί να έχει περάσει ανεπιστρεπτί, έχει όμως αφήσει ιστορία με την αισθητική της. Πριν οι τάσεις να γίνουν φαινόμενο που κρατάει από μερικές εβδομάδες μέχρι λίγους μήνες, κάθε δεκαετία και κάθε αιώνας είχε τη δική του μόδα, τη δική του αρχιτεκτονική, το δικό του design. Και εκείνη η εποχή είναι που καθόρισε την αισθητική του Σήμερα.

 

2

Γιατί το ρετρό είναι και διαχρονικό!

Ο πιο σκληρός κριτής είναι ο χρόνος! Ό,τι καταφέρνει να περάσει το τεστ του χρόνου λοιπόν δεν είναι παρά η αφρόκρεμα του χτες. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, για την ιστορικότερη ελληνική μπύρα, τη FIX που μετράει πάνω από 150 χρόνια "ζωής" να επανέρχεται φέτος με μία φιάλη... όπως παλιά!

 

5 λόγοι που μάς γοητεύει κάθε τι το ρετρό

 

3

Γιατί οι καμπύλες σαγηνεύουν

Ο συντομότερος δρόμος είναι η ευθεία. Ο πιο όμορφος όμως είναι αυτός που καμπυλώνει μέσα από κήπους και γραφικά στενά. Οι καμπύλες θυμίζουν το γυναικείο σώμα, τα κύματα και τα φυτά. Πώς να μην είναι εκείνες, λοιπόν, που κερδίζουν τελικά τις εντυπώσεις;

 

4

Γιατί ό,τι είναι ρετρό είναι και αυθεντικό

Τη στιγμή της δημιουργία του, κάθε αντικείμενο απορροφά την ενέργεια της εποχής. Και κάπως έτσι, η εποχή αυτή ζει για πάντα μέσα του. Με τη γλυκιά γυαλάδα και τις ιδιαίτερες καμπύλες της, η FIX ήταν πάντα παρούσα σε κάθε τραπέζι, περνώντας από χέρι σε χέρι και γεμίζοντας απόλαυση όχι μόνο τα ποτήρια αλλά και τις καρδιές των ανθρώπων. Οι γλυκιές αναμνήσεις μίας άλλης εποχής έχουν συνδεθεί με το όνομα, τις διαφημίσεις και τη φιάλη της. Μία φιάλη που πλέον αλλάζει και έρχεται... από παλιά! Πλέον μπορούμε να απολαμβάνουμε την αγαπημένη FIX Hellas, εἰς νέαν φιάλην, ἄρτι ἀφιχθεῖσα ἀπό τό παρελθόν!

 

5 λόγοι που μάς γοητεύει κάθε τι το ρετρό

 

5

Γιατί έτσι κρατάμε ζωντανές τις αναμνήσεις

Ακόμα και για τους πιο νεαρούς από εμάς, η ρετρό αισθητική συμβολίζει μια εποχή που έχουμε ζήσει έστω και λίγο. Εκείνη την εποχή που ο μπαμπάς και οι θείοι μαζεύονταν στο σπίτι για να δουν μπάλα. Πάντα τσακώνονταν για το ποια ομάδα θα το «σηκώσει» αλλά πάντα τσούγκριζαν μία FIX, γελούσαν με την καρδιά τους ο ένας με τον άλλο και φίλιωναν πάλι. Τότε που κάθε αφορμή για συνάντηση μετατρεπόταν σε γιορτή!

 

Η FIX που αγαπάμε...εἰς νέαν φιάλην, ἄρτι ἀφιχθεῖσα ἀπό τό παρελθόν!

 

5 λόγοι που μάς γοητεύει κάθε τι το ρετρό
Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ