Κυριακή με Φίλους | 3 ιδέες για να αξιοποιήσεις στο έπακρο την τελευταία ημέρα πριν το γραφείο

Κυριακή με Φίλους | 3 ιδέες για να αξιοποιήσεις στο έπακρο την τελευταία ημέρα πριν το γραφείο

Αν δεν έχεις ακόμα συνειδητοποιήσει πως το Σαββατοκύριακο τελείωσε, ίσως το μόνο πράγμα που μπορεί να σε βοηθήσει είναι να ξεκινήσεις από τώρα την προετοιμασία για το... επόμενο. 

 

Κι επειδή το Σάββατο είναι, συνήθως, γεμάτο δράση η μέρα στην οποία ποντάρουμε είναι και θα είναι πάντα η Κυριακή! "Σαν ξημερώνει Κυριακή" άφησε για λίγο πίσω σου τις ιδεαλιστικές απόψεις περί εκδρομών και εξοχών. Αγνόησε τη γεμάτη μπρίο φωνή της Βλαχοπούλου που σε προσκαλεί εκτός σπιτιού και άκου αυτό: Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να ξεκουραστείς και να προετοιμαστείς καταλλήλως για την εβδομάδα που έρχεται είναι να μείνεις στο σπίτι.

 

Η Κυριακή στο σπίτι, άλλωστε, μπορεί να είναι γεμάτη χαρά, συντροφικότητα αλλά και απόλαυση. Γι'αυτό και, χωρίς άλλη καθυστέρηση, θα σου παρουσιάσω τρεις αγαπημένους τρόπους για να αξιοποιήσεις κάθε λεπτό της Κυριακής στο έπακρο και μάλιστα, με τους πιο αγαπημένους σου ανθρώπους στο πλευρό σου! Και σου υπόσχομαι, όταν χτυπήσει το δευτεριάτικο ξυπνητήρι, θα ανοίξεις τα μάτια σου με έναν τεράστιο χαμόγελο.

 

Οργανώστε ένα κυριακάτικο τραπέζι

Αυτά τα τεράστια, φασαριόζικα τραπέζια που κάποτε έκανε η μαμά και οι θείες μας, ήρθε η σειρά σου να τα αναβιώσεις! Γιατί αυτές οι στιγμές μοιράσματος και απόλαυσης με τους αγαπημένους μας φίλους και συγγενείς έχουν τη δύναμη να παραμένουν ζωντανά στη μνήμη μας για όλη τη ζωή μας. Δώστε όλη σας την τέχνη και σερβίρετε στους καλεσμένους σας σουτζουκάκια σμυρνέικα με αρωματικό ρύζι γιασεμί. Εκείνος που δεν θα μαγειρέψει θα αναλάβει χρέη "σομελιέ" και θα φροντίσει να προμηθευτεί Αλλοτινό Ερυθρό ποικιλίας Αγιωργίτικο και Syrah. Το άρωμα του παραπέμπει σε κόκκινα φρούτα, με ελαφρούς τόνους μπαχαρικών ενώ το μεστό του σώμα, γεμίζει το στόμα κάνοντας κάθε γεύση από το τραπέζι σου να λάμψει! Ό,τι γλυκό κι αν φέρουν οι καλεσμένοι σας, το γλυκό κρασί Samos Anthemis θα αποτελέσει τον ιδανικό σύντροφο οπότε, πρόσθεσε κι αυτό στη shopping list!

 

Κυριακή με Φίλους | 3 ιδέες για να αξιοποιήσεις στο έπακρο την τελευταία ημέρα πριν το γραφείο

 

Απολαύστε το απόγευμα με επιτραπέζια και ταινίες

Λίγα πράγματα είναι τόσο διασκεδαστικά και μας φέρνουν κοντά όσο τα επιτραπέζια παιχνίδια! Ακόμα κι αν έχεις αφήσει τα παιδικά σου χρόνια πίσω, το παιχνίδι οφείλει να παραμένει στη ζωή σου ιδίως εκείνες τις στιγμές που ξαναβρίσκεσαι με τους αγαπημένους σου ανθρώπους. Επιστράτευσε μερικά κλασικά παιχνίδια παρέας όπως το "Taboo", το "Trivial Pursuit" ή το ξεκαρδιστικό "Η μάχη των φύλων" και πέρασε το απόγευμα με τον πιο όμορφο τρόπο. Για μία λιγότερο... ανταγωνιστική επιλογή, απόλαυσε με την παρέα σου την αγαπημένη σας ελληνική ταινία ή δείτε τα τελευταία επεισόδια μιας top σειράς όπως το Game of Thrones, για να... ανάψουν οι θεωρίες και τα debate υπέρ των χαρακτήρων!

 

Κυριακή με Φίλους | 3 ιδέες για να αξιοποιήσεις στο έπακρο την τελευταία ημέρα πριν το γραφείο
 

 

Προετοίμασε το φαγητό της εβδομάδας

Αν η οργάνωση είναι το φόρτε σου, τότε αξίζει να αφιερώσεις το απόγευμα της Κυριακής για να προετοιμάσεις τα γεύματα ολόκληρης της εβδομάδας. Το "meal prep" όπως ονομάζεται, είναι ό,τι καλύτερο για όσους εργάζονται και μετά βίας προλαβαίνουν να ασχοληθούν με το μαγείρεμα τις καθημερινές. Φτιάξε λοιπόν το διατροφικό πλάνο της εβδομάδας και κάνε τη μέγιστη δυνατή προετοιμασία. Κόψε τα λαχανικά, βάλε τα όσπρια για μούλιασμα, χτύπησε τις σάλτσες και άφησέ τες έτοιμες σε ένα βαζάκι. Κι αν αυτή η ιδέα δεν σου ακούγεται πολύ ελκυστική, σου εγγυώμαι πως αρκεί να την δοκιμάσεις μία εβδομάδα για να καταλάβεις την αξία της. Επιπλέον, όλα θα γίνουν πιο εύκολα και διασκεδαστικά με ένα ποτήρι Αλλοτινό Ημίγλυκο ποικιλίας Αγιωργίτικο, με άρωμα ώριμων κόκκινων φρούτων που θυμίζει δαμάσκηνα, φράουλες και βατόμουρα. Ετοίμασε ένα μικρό σνακ με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα, για να τσιμπάς κατά τη διάρκεια και... πάμε για meal prep!

 

Κυριακή με Φίλους | 3 ιδέες για να αξιοποιήσεις στο έπακρο την τελευταία ημέρα πριν το γραφείο

 

Δες ακόμα περισσότερα στο gwc-microsite.gr

 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ