Τρία από τα αγαπημένα μας graffiti στην Αθήνα

Τρία από τα αγαπημένα μας graffiti στην Αθήνα

1

«Snowblind» στην Ομόνοια από τον IΝΟ

Τρία από τα αγαπημένα μας graffiti στην Αθήνα

 

Ο IΝΟ αποτελεί έναν από τους πιο καταξιωμένους graffiti artists σε όλο τον κόσμο και το 2016 συνεργάστηκε με τον σύλλογο ασθενών ήπατος "Προμηθέας" για τη δημιουργία ενός graffiti ευαισθητοποίησης στο κτίριο του ΕΟΠΥΥ. Μέσα από το Graffiti του σατιρίζει την υλιστική αντίληψη του ανθρώπου και εκθειάζει ότι το μοναδικό αγαθό που πρέπει να έχει αξία και γι' αυτό να παλεύουμε καθημερινά είναι η υγεία. Βλέπουμε, λοιπόν, έναν άνδρα με αυστηρό look γραφείου καταβαλλόμενο από άγχος και νεύρα όπως δείχνουν οι σφιγμένες γροθιές του καθώς αυτό για το οποίο παλεύει είναι τα χρήματα, έχοντας ξεχάσει την ουσία της ζωής, έχοντας ξεχάσει να φροντίζει τον ίδιο του τον εαυτό.

 

2

«Σχέσεις από Καλό Χαρμάνι» στην Πλάκα από τον Pan Pan

 


New graffiti on the block και έχει γίνει ήδη ένα από τα αγαπημένα μας αφού αποπνέει αυτό ακριβώς που χρειαζόταν η περιοχή της Πλάκα. Νοσταλγία, χαρά, αξιοπρέπεια, αρχοντιά, φιλοξενία. O Pan Pan στις αρχές του 2019 εμπνεύστηκε από τις «σχέσεις από καλό χαρμάνι» που δημιουργούνται πάνω από ένα φλιτζάνι ελληνικό καφέ Λουμίδης Παπαγάλος και αποτύπωσε με έντονα χρώματα τη ζωή στην αθηναϊκή γειτονιά. Φιγούρες γεωμετρικές που δείχνουν χαρούμενα πρόσωπα να συζητούν και παιδιά να παίζουν στα σοκάκια ενώ στο κέντρο του graffiti βλέπουμε την αγαπημένη συνήθεια των Ελλήνων, ένα φλιτζάνι ελληνικού καφέ που μόλις έχει σερβιριστεί και το άρωμα του αναδύεται παρασύροντας τις διπλανές φιγούρες, αλλά και τους περαστικούς στο ταξίδι αυτό του ελληνικού καφέ.

 

3

«Expiration Date» στον Σταθμό Λαρίσης από τον Simple G

Τρία από τα αγαπημένα μας graffiti στην Αθήνα


Ο Simple G είναι γνωστός graffiti artist που μέσα από τα έργα του θίγει διάφορα ιστορικά και κοινωνικά θέματα όπως η θέση της γυναίκας, πως μεγαλώνουν τα παιδιά στη σημερινή κοινωνία και ο Μάης του '68. Στο πλαίσιο του Petit Paris d' Athènes, δημιούργησε στη συμβολή της λεωφόρου Δηληγιάννη και της οδού Κρήτης ένα μαραμένο λουλούδι που απεικονίζει τη γυναίκα στην Ευρώπη.

 

 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ