4+1 tips για το διάβασμα της εξεταστικής

4+1 tips για το διάβασμα της εξεταστικής

Εξεταστική: μία λέξη, δεκάδες συναισθήματα, εκατοντάδες σελίδες ύλης και χιλιάδες φοιτητές σαν κι εσένα να εύχονται να τελειώσει πριν ακόμα ξεκινήσει.

Εξεταστική: μία λέξη, δεκάδες συναισθήματα, εκατοντάδες σελίδες ύλης και χιλιάδες φοιτητές σαν κι εσένα να εύχονται να τελειώσει πριν ακόμα ξεκινήσει.


Θα μπορούσαμε πολύ εύκολα να σου πούμε "H ζωή είναι μικρή, κάψε την εξεταστική" αλλά αν θέλεις κάποια στιγμή, έστω και μελλοντικά να κορνιζάρεις και εσύ το πτυχίο στο σαλόνι, τότε δε γίνεται να την αποφύγεις. Πάρε χαρτί και μολύβι και κράτα -ω ναι- κι άλλες σημειώσεις για το πως να κάνεις το διάβασμα πιο εύκολο!


1

Ο σωστός ο φοιτητής πριν διαβάσει, μαθαίνει τι πρέπει να διαβάσει!

Αγαπητέ φοιτητή, αν θέλεις αυτή η εξεταστική να στεφθεί με επιτυχία, πρέπει για αρχή να μαζέψεις όλα τα σχετικά με το μάθημα που δίνεις. Την ύλη του μαθήματος (ωωω ναι, όλοι έχουμε αναζητήσει τελευταία μέρα την ύλη του αυριανού μαθήματος), σημειώσεις, θέματα προηγούμενων χρόνων, αρχεία που μπορεί να έχουν ανέβει στο e-class και ό, τι άλλο χρειάζεται. Κι αφού ελπίζουμε να τα βρήκες όλα, τα κεφάλια μέσα και ο μόνος λόγος για να σηκωθείς είναι να γεμίσεις ξανά την κούπα σου με ελληνικό καφέ!


2

Μουσική, μουσική, μουσική!

Αν θέλεις να επικεντρωθείς στο διάβασμα χωρίς να κοιτάς το κινητό σου ανά 5 λεπτά, πρέπει να βρεις έναν τρόπο να εμποδίσεις την επιθυμία σου να στραφεί προς τα social media. Φυσικά, ο καλύτερος τρόπος είναι να ακούς συνέχεια μουσική. Πρόταση μας, ψάξε στο internet μια playlist ειδικά σχεδιασμένη για να βοηθήσει με την συγκέντρωση και της απορρόφηση της νέας... γνώσης (ναι, υπάρχουν), και ετοιμάσου για τρελό διάβασμα!


3

Πρωινό για βασιλιάδες!

Δεν είσαι εσύ βασιλιάς ή βασίλισσα; Μη βλέπεις που η ζωή τα έφερε να μεγαλώσεις στη χώρα της δημοκρατίας. Φυσικά και σου αξίζει ένα πλούσιο πρωινό, υγιεινό που θα ενεργοποιήσει τον οργανισμό σου. Το πρωινό πρέπει να περιέχει δροσερές τροφές, όπως φρούτα, γιαούρτι και φυσικά τον αγαπημένο ελληνικό καφέ Λουμίδης Παπαγάλος!


4

Γίνε καθηγητής στη θέση του καθηγητή

Πάντα η ύπαρξη ενός deadline λειτουργεί θετικά στην αύξηση των ρυθμών μελέτης. Μη μας ρωτήσετε πως και γιατί, είναι από τα άλυτα μυστήρια της φοιτητικής ζωής! Άκου λοιπόν προσεκτικά τι θα κάνετε με τους κολλητούς. Χωρίζετε την ύλη και διαβάζει ο καθένας διαφορετικά κεφάλαια. Ορίζετε συγκεκριμένη ώρα που θα πρέπει να έχετε τελειώσει και μετά ο καθένας παρουσιάζει τα πιο σημαντικά σημεία του κεφαλαίου. Ψήστε και τους ελληνικούς καφέδες σας , γιατί η «διάλεξη» αναμένεται ατελείωτη, όπως και η ύλη!

 

5

Βάλε ξυπνητήρι με το όνομα του επόμενου μαθήματος κάθε πρωί!

Οκ, το ξέρουμε ότι αυτό είναι οριακά στο να θεωρηθεί παράδειγμα εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας αλλά ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Ονόμασε, λοιπόν, το ξυπνητήρι σου «Στατιστική II» ή ακόμα και με το όνομα του καθηγητή, ώστε το πρωί που θα το αντικρίσεις, το μήνυμα θα περάσει κατευθείαν και το δάχτυλο δε θα πάει στην αναβολή, πίστεψέ μας.


Σήκω λοιπόν, πάρε δύναμη από την υπέροχη μυρωδιά του αγαπημένου ελληνικού καφέ και καλό διάβασμα!

 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ