Ροφήματα που έγιναν συνήθεια στον κόσμο

Ροφήματα που έγιναν συνήθεια στον κόσμο

Ταξιδεύουμε με οδηγό τη γεύση και την αγάπη των ντόπιων σε όλο τον κόσμο για τα δικά τους ροφήματα. Από το Εκουαδόρ στην Ιαπωνία και μετά πίσω στην Ελλάδα, ανακαλύψαμε ποια είναι τα ροφήματα που έγιναν συνήθεια και οι ντόπιοι επιλέγουν κάθε στιγμή της μέρας.

 

1

Ελληνικός καφές, Ελλάδα

Μόνο από το όνομα μπορείς εύκολα να καταλάβεις πόσο αγαπητός είναι στην Ελλάδα. Δεν είναι μόνο η γεύση και το μεθυστικό άρωμα του αλλά και η ιδιαίτερη διαδικασία παρασκευής του που σε ταξιδεύουν. Το μυστικό, άλλωστε, βρίσκεται στο πλούσιο καϊμάκι, γι’ αυτό μόλις ο καφές αρχίσει να φουσκώνει, τον απομακρύνουμε και χτυπάμε το μπρίκι 2-3 φορές στον πάγκο. Έπειτα, επαναφέρουμε το μπρίκι στη φωτιά και όταν ο καφές αρχίζει να φουσκώνει ξανά τον αφαιρούμε από τη φωτιά. Περίμενε λίγα λεπτά και σέρβιρε τον στα αγαπημένα σου φλιτζάνια. Και μη ξεχνάς, ότι οι «σχέσεις από καλό χαρμάνι» δημιουργούνται μόνο πάνω από ένα φλιτζάνι ζεστό ελληνικό καφέ.

 

2

Lemon & Paeroa, Νέα Ζηλανδία

Στη Νέα Ζηλανδία, το Lemon & Paeroa είναι τόσο διαδεδομένο που χαριτολογώντας οι κάτοικοι του νησιού υποστηρίζουν ότι είναι «Παγκοσμίως γνωστό στη Νέα Ζηλανδία», αφού κανείς άλλος στον κόσμο δεν το ξέρει. Για να το απολαύσεις δε χρειάζεται τίποτα άλλο από το να αναμείξεις χυμό λεμονιού με μεταλλικό νερό. Αν, όμως, θέλεις να ακολουθήσεις την παραδοσιακή συνταγή, τότε χρειάζεται να προμηθευτείς νερό από τις πηγές στην πόλη Paeroa.

 

3

Ζεστή Σοκολάτα, Γαλλία

Η ιστορία της σοκολάτας ως ρόφημα ξεκινάει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όταν κατά τη διάρκεια του γάμου του βασιλιά των Μάγια, Hun Hunapu, οι Θεοί «ανακάλυψαν» τη σοκολάτα σαν ρόφημα. Σήμερα, όμως, η αγάπη των Γάλλων για το συγκεκριμένο ρόφημα, συνοδευόμενο πολλές φορές από σαντιγί και πολύχρωμα macarons, μας έχει οδηγήσει να την θεωρούμε μέρος της γαλλικής κουλτούρας.

 

4

Colada, Εκουαδόρ

Η Colada είναι το ρόφημα που λατρεύουν να απολαμβάνουν οι κάτοικοι του Εκουαδόρ τις πρωινές ώρες. Πρόκειται για ζεστό ρόφημα που φτιάχνεται από άλευρα βρόμης, μαύρη ζάχαρη και πορτοκάλι. Τα αρώματα του θα σε συνεπάρουν!

 

5

Kuzuyu, Ιαπωνία

Το Kuzuyu αποτελεί από τις αγαπημένες επιλογές των ντόπιων στην Ιαπωνία. Συνηθίζεται να προσφέρεται ζεστό ως επιδόρπιο τις κρύες μέρες του χρόνου ενώ είναι γνωστό και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Η παρασκευή του είναι πολύ απλή καθώς δε χρειάζεται τίποτα άλλο από το να προσθέσεις αλεύρι από αραρούτι σε ζεστό νερό.

 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ