Αποκαλύφθηκε το χριστουγεννιάτικο δώρο που επιστρέφουν (σχεδόν) όλοι

Αποκαλύφθηκε το χριστουγεννιάτικο δώρο που επιστρέφουν (σχεδόν) όλοι

Όσον αφορά τα δώρα των Χριστουγέννων, "η σκέψη είναι που μετράει"! Ωστόσο, κάτι η οικονομική κρίση, κάτι οι απαιτητικοί φίλοι και συγγενείς, η διαδικασία της επιλογή του κατάλληλου δώρου γίνεται, κάθε χρόνο, όλο και πιο δύσκολη. 

 

Και φυσικά, ό,τι κι αν διαλέξεις, υπάρχει πάντα ο φόβος ο παραλήπτης να αλλάξει τελικά το δώρο σου με κάτι άλλο! Επειδή λοιπόν αυτό που τελικά έχει σημασία είναι να προσφέρεις ένα γλυκό, προσωπικό δώρο που θα το υποδεχτούν με αγάπη, καλύτερα να αποφύγεις να χαρίσεις κάποιο ρούχο! Αυτό, τουλάχιστον, ισχυρίζεται η έρευνα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας GiftNow που αποκάλυψε πως 54% των δώρων που αγοράζονται, επιστρέφουν ύστερα στο κατάστημα για αλλαγή.

 

Συνολικά, αυτό σημαίνει δώρα αξίας 90 δις δολαρίων, για το έτος 2017! Το ακόμα πιο στενάχωρο, δε, είναι πως πολλά από αυτά καταλήγουν στη χωματερή αφού πολλοί καταστηματάρχες πετούν τα αντικείμενα που επιστρέφονται από τους πελάτες, ως "ακατάλληλα για πώληση". 

 

Σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας των καταστημάτων Kohl's, περισσότερο από κάθε άλλο δώρο επιστρέφονται τα ρούχα και μάλιστα σε ποσοστό 62%. Κι όσο σοκαριστικό κι αν ακούγεται, δεν είναι παράξενο. Όσο σίγουρος κι αν είσαι πως αυτό που επέλεξες ταιριάζει με το στυλ του παραλήπτη, είναι πάντα πιθανό να μην του κάνει το νούμερο, η εφαρμογή, το χρώμα ή απλά να έχει ήδη κάτι παρόμοιο. Ένα ακόμα δώρο που επιστρέφεται συχνά είναι τα γλυκά, οι σοκολάτες και οι καραμέλες. Κράτησε αυτή την ιδέα για τον Άγιο Βαλεντίνο καλύτερα!

 

Μένοντας μακριά από αυτές τις δύο κατηγορίες είσαι ήδη σε καλό δρόμο για να βρεις και φέτος το τέλειο δώρο για όλους! Δες τις δικές μας επιλογές από την αγορά στο The Good Lifo και στο Instagram

 

Με στοιχεία από το domino.com

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ