Ο διαγωνισμός για το σύμβολο-έκθεμα του μουσείου Miraikan μόλις ξεκίνησε

 Ο διαγωνισμός για το σύμβολο-έκθεμα του μουσείου Miraikan μόλις ξεκίνησε Facebook Twitter
Το Geo-Cosmos δημιουργήθηκε από την επιθυμία του διευθυντή του μουσείου, ο οποίος είναι ο πρώτος Ιάπωνας αστροναύτης και έχει πάει δυο φορές στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, να μοιραστεί το αίσθημα του να βλέπεις τη Γή από το διάστημα... Φωτο: copyright /Miraikan
0

 

 Ο διαγωνισμός για το σύμβολο-έκθεμα του μουσείου Miraikan μόλις ξεκίνησε Facebook Twitter
Movements. Φωτο: copyright /Miraikan

Ένας ενδιαφέρον διαγωνισμός video του μουσείου Miraikan, που βρίσκεται στο Τόκιο της Ιαπωνίας, ξεκίνησε πριν λίγες μέρες. Ο διαγωνισμός αφορά το σύμβολο-έκθεμα του μουσείου την σφαίρα Geo-Cosmos και απευθύνεται σε δημιουργούς από όλο τον κόσμο. To θέμα του διαγωνισμού έχει τίτλο «Time on the Globe» και όλες τις πληροφορίες για τον διαγωνισμό μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

 

Το βίντεο που θα κερδίσει το πρώτο βραβείο θα προβάλλεται επί έναν ολόκληρο χρόνο στο Geo-Cosmos και αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία για τους δημιουργούς που θέλουν να κάνουν γνωστή την δουλειά τους. Τα υπόλοιπα βραβευμένα βίντεο θα προβληθούν σε διάφορα events του Miraikan. Για τον διαγωνισμό μας πληροφόρησε ο Δήμητρης Κοντόπουλος ο οποίος ζει τα τελευταία 6 χρόνια στην Ιαπωνία και εργάζεται τα τελευταία 3 χρόνια στο Exhibition Development Division του Miraikan. Πριν λίγους μήνες στην συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο LIFO.gr είχε αναφερθεί και στην σφαίρα Geo-Cosmos λέγοντας τα εξής:

«To Geo-Cosmos και είναι το έκθεμα-σύμβολο του μουσείου. Έχει διάμετρο 6 μέτρα, αποτελείται από 10.362 οργανικά LED panels με συνολικά πάνω από 10 εκατομμύρια pixels. Το Geo-Cosmos δημιουργήθηκε από την επιθυμία του διευθυντή του μουσείου, ο οποίος είναι ο πρώτος Ιάπωνας αστροναύτης και έχει πάει δυο φορές στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, να μοιραστεί το αίσθημα του να βλέπεις τη Γή από το διάστημα. Η τελευταία μεγάλη μας συνεργασία ήταν με το Future Lab της Ars Electronica για το πρόγραμμα/έκθεμα με τίτλο «Sorting Out Cities» που σαν θέμα έχεις τις πόλεις και την σχέση που έχουν με την Γή. Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 Ο διαγωνισμός για το σύμβολο-έκθεμα του μουσείου Miraikan μόλις ξεκίνησε Facebook Twitter
Φωτο: copyright /Miraikan

Επίσης παρακάτω μπορείτε να δείτε το προηγούμενο πρόγραμμα που είχαμε φτιάξει. Λέγεται «The movements» και έχει σαν θέμα τις κινήσεις που εκτελούνται πάνω στη Γή. Από την μετακίνηση των ηπείρων, των πρώτων πληθυσμών του ανθρώπου μέχρι τις κινήσεις των τεχνητών δορυφόρων σήμερα.

 

Όταν άνοιξε το Miraikan, πριν από 13 χρόνια περίπου, η σύνθεση της μουσικής που ακούγεται γύρω από το Geo-Cosmo ανατέθηκε στο Ryuichi Sakamoto. Το 2013, αποφασίστηκε να ανανεωθεί αυτή η μουσική και έγινε μια νέα συνεργασία με τον DJ Jeff Mills. Όταν ολοκληρώθηκε η μουσική διοργανώσαμε ένα event για να την παρουσιάσουμε στον κόσμο. Το 2013 επίσης, η Bjork έκανε 3 συναυλίες στο χώρο ακριβώς κάτω από το Geo-Cosmos.»

 

Η τελευταία μέρα για συμμετοχή στον διαγωνισμό του Miraikan είναι η 17η Αυγούστου.


Τα περσινά βραβεία εδώ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ