Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
Μικροπράγματα

Γιατί δεν βλέπετε την ΕΡΤ;

Η αποκαρδιωτική χαμηλή τηλεθέαση και οι κατηγορίες για κομματική προπαγάνδα επισκίασαν τη μεγάλη επιστροφή

Του Χ. Παπανίκου
Του Χ. Παπανίκου

 

Γιατί δεν πολυείδα εγώ την νέα ΕΡΤ; Κυρίως γιατί ντρεπόμουν αυτά που έβλεπα - έπεσα πάνω σε κάτι «ενημερωτικές» εκπομπές που μόνο BBC δεν θύμιζαν. (Όχι ότι θυμίζουν BBC οι εκπομπές των άλλων καναλιών, αλλά ας μιλήσουμε για την ακηδεμόνευτη και ανεξάρτητη νέα ΕΡΤ σήμερα). 

 

Πχ. είδα κάποιους που είχαν εκπομπή και στην ΝΕΡΙΤ (που πλάκα πλάκα ήταν το πιο αντικειμενικό κανάλι, λόγω φόβου κυρίως), και ήταν άλλοι άνθρωποι τώρα. Το κορυφαίο που είδα ήταν σε ένα ενημερωτικό μαγκαζίνο. Είχαν σύνδεση με έναν απλό πολίτη που είχε ένα μικρό ξενοδοχείο στα Νέα Ρόδα Χαλκιδικής. «Πώς πάνε τα πράγματα;» τον ρώτησαν. 

 

«Καλά κρατιόμαστε!» έκανε την έκπληξη αυτός, για να μη στεναχωρήσει τους παρουσιαστέ. «Ε... εντάξει, υπάρχουν προβλήματα, υπάρχει και η μείωση κατά 35% των Ρώσων, αλλά δόξα το θεό, καλά κρατιόμαστε!»

 

Όσο κυβερνούσαν οι «Σαμαροβενιζέλοι», οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Open έβγαζαν στον αέρα μόνο ταλαίπωρους ανθρώπους που ψωμολυσσούσαν και είχαν παιδάκια που λιποθυμούσαν στα σχολεία απ' την πείνα. Ξαφνικά τώρα η ανθρωπιστική κρίση εξαφανίστηκε (παρ' ό,τι τα οικονομικά του κράτους και των πολιτών είναι πολύ χειρότερα από ό,τι πριν τις εκλογές) και οι πολίτες που βγαίνουν στην νέα ΕΡΤ δεν είναι για να διαμαρτυρηθούν, αλλά όπως ο κύριος απ' τα Νέα Ρόδα για να πουν ότι παρά κάποια μικροπροβλήματα οι δουλειές τους πηγαίνουν καλά κι οι ίδιοι είναι σε mode «Θα περάσει κι αυτό».

 

 

 

Πρέπει πάντως να πω ότι ενώ οι ενημερωτικές εκπομπές πάσχουν από αντικειμενικότητα, ένα απογευματινό δελτίο που είδα την πρώτη μέρα ήταν αρκετά ισορροπημένο. Και επιπλέον, ένας ρεπόρτερ διάβασε την ανακοίνωση της ΝΔ εναντίον της νέας ΕΡΤ, διάβασε την απάντηση της ΕΡΤ και διάβασε και την ανακοίνωση του Ποταμιού.

 

Θα μπορούσαν να μην είχαν πει τίποτα και να γλίτωναν το ρεζίλεμα, γιατί, όντως, ειδικά η ανακοίνωση του Ποταμιού τους ρεζίλευε κανονικά: «Με τη ... δύσκολη "δημοσιογραφική" ερώτηση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου "που βρίσκει το σθένος για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της" ξεκίνησε η νέα ΕΡΤ. Η δημόσια τηλεόραση μοιάζει πολύ με την παλιά. Υπουργοί της Κυβέρνησης παρελαύνουν, ενημέρωση βασισμένη στα non paper του Μαξίμου και "επαναστατικός" οίστρος για τη νίκη του κινήματος (της νυν και αεί ΠΟΣΠΕΡΤ) συνθέτουν μια γνωστή από τα παλιά εικόνα σε όλους μας. Μόνο οι Μπόλεκ και Λόλεκ λείπουν...»

 

Επίσης πέρα απ' την ψυχραιμία του δελτίου, μου άρεσαν πάρα πολύ τα νέα σήματα και τα λογότυπα. Τα τρέιλερ που παίζουν συνεχώς στοχεύουν στο θυμικό (ο τσομπανάκος, η μουσική του σήματος των ειδήσεων), και εκμαιεύουν την αγάπη του κόσμου. 

 


 

(Τα γραφικά αυτού του σήματος ειδικά μου άρεσαν τρομερά)

(Απογοητεύτηκα βέβαια όταν έμαθα ότι «έκλεψαν» τη μουσική του δελτίου του Ε! με την Ελεονώρα Μελέτη)

 


 

 

Γιατί όμως δεν ήρθε η αγάπη του κόσμου;

 

Υποτίθεται ότι ο κόσμος διψούσε για την αγαπημένη του ΕΡΤ αλλά και για ενημέρωση. Και η νέα ΕΡΤ την προσφέρει αφειδώς. Ξεκινά νωρίς το πρωί με ενημερωτική εκπομπή, μετά έχει ενημέρωση, μετά ειδήσεις, μετά το Μένουμε Ελλάδα, μετά ενημερωτική εκπομπή, μετά ενημέρωση, μετά ειδήσεις, μετά ενημερωτική εκπομπή, μετά βραδινό δελτίο, μετά τοκ σοου μετά νυχτερινό δελτίο - με λίγη σως από διάφορες εκπομπές/ταινίες που έπαιζε και η νεριτ. 

 

Κι όμως. 

 

«Πάτωσε» η ΕΡΤ στην πρεμιέρα της!

 

Μετά από δύο χρόνια η ΕΡΤ επέστρεψε και μάλιστα με μεγάλη συναυλία να διοργανώνεται το βράδυ στο προαύλιο του Μεγάρου της Αγίας Παρασκευής, όμως, σύμφωνα με το σημερινό ραβασάκι της AGB, οι τηλεθεατές δε συγκινήθηκαν.

Έτσι την πρώτη μέρα στο γενικό σύνολο, η μεν ΕΡΤ1 έκανε 7,3%, ενώ στο νεανικό κοινό ήταν τρεις μονάδες πιο κάτω, δηλαδή στο 4,3%, η δε ΕΡΤ2 συγκέντρωσε 1,1% και 0,7% αντίστοιχα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι την Τετάρτη, μία ημέρα πριν, η ΝΕΡΙΤ είχε κάνει 8,5% στο γενικό σύνολο και 6,5% στο νεανικό κοινό.

Αναλυτικότερα, στις 6 το πρωί, κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου και του πρώτου σήματος τις πρωινές ώρες, το 21,7% έβλεπε ΕΡΤ, αλλά για τις επόμενες έξι ώρες μέχρι τις 12 το μεσημέρι τα νούμερα κυμάνθηκαν γύρω στο 10%.

Στο διάστημα 12.00-15.00 έπεσαν σε μονοψήφια, ενώ από τις 15:00 έως τις 18:30 έγιναν πάλι διψήφια. Τέλος, το κεντρικό δελτίο των 21:00 σημείωσε τηλεθέαση 6%.

 

+

 

Με χαμηλότερα ποσοστά η 2η ημέρα της ΕΡΤ

 

Την ώρα που η πολιτική επικαιρότητα τρέχει και η ΕΡΤ έχει μόνο ενημερωτικές εκπομπές, ο σταθμός εκπέμπει πραγματικά για λίγους.Έτσι χθες,2η ημέρα λειτουργίας της ΕΡΤ η τηλεθέασης ήταν χαμηλότερη.
Πιο συγκεκριμένα η ΕΡΤ1 έκανε 5,9 στο σύνολο ενώ στο νεανικό κοινό 3,1.
Απο την άλλη η ΕΡΤ2 έκανε 1,2 στο σύνολο και 0,7 στο νεανικό κοινό.

 

Την τρίτη μάλιστα ημέρα εκπομπή της ΕΡΤ1 έκανε τηλεθέαση 1%.

 

«Είναι ενθαρρυντικό ότι παρά την προπαγάνδα (των ΜΜΕ), παρά την παραπληροφόρηση, οι πολίτες εξακολουθούν να διατηρούν το κριτήριό τους...» δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου ως καλεσμένη στην πρώτη εκπομπή της νέας ΕΡΤ και, χωρίς να το θέλει, είχε απόλυτο δίκιο. 

 

 

Ένα κολλάζ από αντιδράσεις:

 

«Λάφυρα από τη ΝΕΡΙΤ τοποθέτησε στο παλάτι της η Ζωή Κωνσταντοπούλου»
«Λάφυρα από τη ΝΕΡΙΤ τοποθέτησε στο παλάτι της η Ζωή Κωνσταντοπούλου»

 

 Dimitris Rigopoulos
Υπέροχη «νέα» ΕΡΤ. Οι παρουσιαστές ανακοινώνουν το επόμενο θέμα με τους γνωστούς δραματικούς τόνους: «στα χρόνια της κρίσης έχουν αυξηθεί οι αμβλώσεις εξαιτίας της κρίσης, φυσικά. Καϋμένη νεολαία μας...» Όταν όμως δίνουν τον λόγο στον καλεσμένο τους, έναν γιατρό, αυτός εμφανώς ενοχλημένος τους διαμαρτύρεται ότι από πουθενά δεν βγαίνει αυτό το συμπέρασμα και σίγουρα δεν είναι αυτό το θέμα του συνεδρίου!

 

«Επιτέλους στην ΕΡΤ επέστρεψαν οι δύσκολες ερωτήσεις σε πολιτικούς»
«Επιτέλους στην ΕΡΤ επέστρεψαν οι δύσκολες ερωτήσεις σε πολιτικούς»

 

Ο Ηλίας Κανέλης γράφει στα ΝΕΑ:

«Είναι αντικειμενικότητα και πλουραλισμός να επαινούμε την κυβέρνηση και μετά, για λίγο, να δίνουμε τον λόγο σε κάποιον που τη βρίζει;

Πολύ φοβάμαι ότι στην αλφαβήτα της δημοκρατίας η νέα κρατική τηλεόραση βρίσκεται ακόμα στο νηπιαγωγείο. Και ούτε. Στην παιδική χαρά του νηπιαγωγείου της ενημέρωσης.»

 

 

 

 

«Νεκροί από το άνοιγμα της ΕΡΤ στη Β. Κορέα»
«Νεκροί από το άνοιγμα της ΕΡΤ στη Β. Κορέα»

 

O Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος έγραψε:

 

Μιλούσαν για ένα ελληνικό BBC.

Αυτό το ελληνικό ... BBC που είδαμε να επαναλειτουργεί χθες, δημιούργησε βαθύτατη απογοήτευση ενώ ταυτοχρόνως προσέφερε στην τηλεοπτικό κοινό τεράστιες ποσότητες γραφικότητας.
Κι όχι μόνο.


Είδαμε ένα κάθε άλλο παρά σύγχρονο και πλουραλιστικό τηλεοπτικό σχήμα. Ουσιαστικά παρακολουθήσαμε την «ανακατάληψη» της Αγίας Παρασκευής! Και δη με ισορροπίες στις αποχρώσεις των πολύχρωμων συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ.
Είδαμε πρωί πρωί την πρόεδρο της Βουλής να πιάνει στασίδι. Είδαμε παρέλαση υπουργών της κυβέρνησης.
Είδαμε σχεδόν παντελή απουσία της αντιπολίτευσης. Είδαμε κομματικούς παράγοντες της Κουμουνδούρου.
Είδαμε μια εικόνα καθεστωτικής τηλεόρασης. Με «καβατζωμένες» διευθυντικές θέσεις από... συνδικαλιστές!
Με πολεμικό ανταποκριτή στη θέση του παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων! Με αποκατεστημένους όσους είχαν βοηθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε ζητήσει από το βήμα της Βουλής, ο Στάθης Παναγούλης.
Είδαμε μια τηλεόραση που χωρίς ενδοιασμό μπορεί να χαρακτηριστεί «ΣΥΡΙΖΑ TV»! Είδαμε μια τηλεόραση χωρίς σεβασμό προς τον πολίτη και με προπαγάνδα του αισχίστου είδους.


Α, ακούσαμε και συναυλία που διοργάνωσαν οι συνδικαλιστές, στην οποία συμμετείχαν καλλιτέχνες με γνωστά αισθήματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιώργος Ανδρέου, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Νίκος Ζιώγαλας κ.α
Στην συναυλία, πήγαν κατ' ευθείαν από τις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας κι ο Νίκος Παππάς, την ώρα που η διαπραγμάτευση για το μέλλον της χώρας έχει φτάσει στην κορύφωσή της και την ώρα που το ΔΝΤ αποχωρούσε απ' αυτή.
Η χώρα καίγεται κι εκείνοι έτρεξαν στην ΕΡΤ!
Όμως, ήταν παρούσες κι οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, Αριστερές οργανώσεις, η Ραχήλ Μακρή, ο Βαρουφάκης, πλήθος βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κι η Ρένα Δούρου.

 

Ακούσαμε και για τους νεκρούς της ΕΡΤ!
Θλίψη!
Ποια Ζάμπια;
Όσα είδαμε την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, θα τα επέλεγε κι ο Κιμ Γιονγκ Ουν...

 

 

 

 Για το θριαμβευτικό άνοιγμα της ΕΡΤ ο κ. Χωμενίδης γράφει στα ΝΕΑ:

«Είναι πολύ ωραίο να νιώθεις παρτιζάνος – κι ας έχεις σκαρφαλώσει σε βουνό μόνο με τζιπ, αγορασμένο την εποχή της αστακομακαρονάδας. Να αισθάνεσαι μπαρουτοκαπνισμένος ακόμα κι αν σκαπούλαρες τη θητεία σου με τρελόχαρτο ή με ευνοϊκές ρυθμίσεις για φοιτητές του εξωτερικού. Να καμαρώνεις ότι μάτωσες για το ιδεώδες της ελεύθερης και ακηδεμόνευτης ραδιοτηλεόρασης. Ενώ είχες προσληφθεί στην ΕΡΤ με ρουσφέτι και απολύθηκες επειδή η προηγούμενη κυβέρνηση – απρόθυμη να ξεκαθαρίσει με ορθολογικά κριτήρια τον δημόσιο τομέα- έκλεισε άγαρμπα, εν μια νυκτί, έναν πολυπληθή οργανισμό. Το ψέμα, όταν το υιοθετούν πολλοί γίνεται παραμύθι. Δηλαδή παρηγοριά».

 

 

 

 

 

Η Μαρία Κατσουνάκη στην Καθημερινή:

Ο δημόσιος χαρακτήρας της εξαντλείται στο ανταποδοτικό τέλος των πολιτών, που περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Κατά τα άλλα, η εκάστοτε κυβέρνηση έχει τον κύριο και καθοριστικό λόγο, προβάλλοντας τη δική της αντίληψη περί ειδησεογραφίας και πραγματικότητας, με στόχο, φυσικά, πάντα, την «αντικειμενικότητα, την πολυφωνία και τον πλουραλισμό». Η εικόνα –και δι' αυτής η αντίληψη– που εκπέμπει η ΕΡΤ είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να προσεγγίσει κανείς την κατά ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εκδοχή του κόσμου.

Η ελληνική δημόσια τηλεόραση παραμένει, επί της ουσίας, ασπρόμαυρη. Εσωστρεφής, απομονωμένη, καθηλωμένη από ιδεολογήματα, σκονισμένη από τον χρόνο. Αν συνεχίσει έτσι η νέα ΕΡΤ, θα δικαιώσει με τον πιο αποκαρδιωτικό τρόπο την αθλιότητα του προ διετίας «μαύρου». 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

+

 

 

Γεννήθηκε το 1978 στη Θεσσαλονίκη όπου και ζει. Ενδιαφέρεται για τα πάντα - και γράφει κυρίως γι' αυτά που του αρέσουν. (Κι έχει βγάλει 13 παιδικά βιβλία στις εκδόσεις Μεταίχμιο)
48 σχόλια
Ταξινόμηση:
Προηγούμενα 123 Επόμενα
avatar ثانوس 14.6.2015 | 21:07
Γιατί, πότε (μετά το 1989-90) βλέπαμε ΕΡΤ για να δούμε και τώρα?
Μη το λες, την τελευταία 15ετία που βρήκα τα στοιχεία της AGB, η ΕΡΤ για πολλές χρονιές ξεπερνούσε το 15% και έφτανε και το 20%. Πριν κλείσει μάλιστα είχε πολύ μεγαλύτερη τηλεθέαση από ότι σήμερα.

(Αλλά έτσι κι αλλιώς το ερώτημα πάει προς όλους αυτούς που φώναζαν τόσα χρόνια ότι πρέπει να ξανανοίξει, και τώρα δεν τη βλέπουν ούτε οι ίδιοι.)
Renton Renton 15.6.2015 | 01:49
1. (...)ΝΕΡΙΤ (που πλάκα πλάκα ήταν το πιο αντικειμενικό κανάλι) (...) γελάει ο κόσμος 2. γιατί ο κόσμος δεν βλέπει τηλεόραση ή τη βλέπει διαδικτυακά 3. εγώ όταν βλέπω βλέπω ΕΡΤ ή τη βλέπω διαδικτυακά 4. ούτε μια βδομάδα δεν λειτουργεί, χωρίς πρόγραμμα και παραγωγές. 5. είναι άλλο ένα κοινωνικοπολιτικό σάιτ όπως η ERT open και άλλο η δημόσια τηλεόραση. Εξάλλου μερικοί δεν βλέπουν ακόμα τη φτώχεια, τις αυτοκτονίες κτλ και ζητούν συμφωνία με οποιοδήποτε κόστος (ονόματα δεν λέμε ούτε μιλάμε στο σπίτι του..). 6. Δεν ξέρω αν είναι αντικειμενικότητα ή βλακεία το να καλείς στη συμβολική πρώτη μέρα αυτούς που ευθύνονται για το μαύρο και συνεχίζουν να θεωρούν ''παχιές αγελάδες'' αυτούς που τους απέλυσαν εν μία νυκτί. Το φάουλ δεν ήταν ότι δεν καλέστηκαν νεοδημοκράτες, πασόκοι και ποταμίσιοι, ήταν ότι δεν ήταν καλεσμένοι οι πολιτικοί χώροι που στήριξαν τους απολυμένους εδώ και 2 χρόνια. υ.γ. έκανα μεγάλη προσπάθεια να μη διαβάσω τα σχόλια γιατί δεν θα τα άντεχε το στομάχι μου Πηγή: www.lifo.gr
RF_junkie RF_junkie 14.6.2015 | 22:24
Προσπάθησα να διαβάσω το άρθρο όσο πιο αποστατιοποιημένα μπορούσα μέχρι πού έφτασα στην εξής πρόταση:
"...Υποτίθεται ότι ο κόσμος διψούσε για την αγαπημένη του ΕΡΤ αλλά και για ενημέρωση...."

Κάπου εκεί τράβηξα χειρόφρενο κι ανατράπηκα.
Lycos Lycos 14.6.2015 | 22:30
Η απόλυτη χούντα. Αυτό που ζούμε τους τελευταίους 5 μήνες εγώ που κοντεύω τα 40 δεν το θυμάμαι ποτέ στη ζωή μου.
avatar La vie en rose 15.6.2015 | 21:32
Πρέπει να χεις Alzheimer τοτε. Έλεος με αυτές τις υπερβολές που στα 40 σου οτι χειρότερο εχεις ζησει είναι το τελευταιο 5μηνο.
Ακόμα αυτό το να χρησιμοποιείτε την λεξη χούντα σε οτι δεν σας αρέσει έχει καταντήσει γραφικό. Οι λέξεις έχουν την σημασία τους δεν τις πετάμε και οποιον πάρει ο χάρος.
Cardinalios Cardinalios 16.6.2015 | 10:45
"Οι λέξεις έχουν την σημασία τους"

'Οι νεκροί της ΕΡΤ' για παράδειγμα ..
avatar La vie en rose 16.6.2015 | 13:57
Προφανώς και για τους "νεκρους της ΕΡΤ" ισχυει το ίδιο. Εγώ δεν έχω καταλάβει για ποιους νεκρούς μιλάνε βέβαια.
Sunstrider Sunstrider 14.6.2015 | 23:02
Αν βάλουνε ξανά το «Μικρό Σπίτι Στο Λιβάδι» εγώ θα βλέπω ΕΡΤ κάθε μέρα.
BlackHeart BlackHeart 15.6.2015 | 11:54
Βάζουνε Φρουτοπία πάντως! Είδα εχτές! :D :D :D
Δον Ιδιώτης Δον Ιδιώτης 14.6.2015 | 23:03
Η ΕΡΤ ήταν πάντοτε φερέφωνο των εκάστοτε κυβερνήσεων. Όπως δεν έβλεπα ΕΡΤ πριν δεν βλέπω και τώρα.

Ας είναι καλά το internet.
Renton Renton 15.6.2015 | 01:49
ναι το άσπιλο , ακομμάτιστο και αντικειμενικό καλή ώρα
Άλλη μια εφεύρεση των καπιταλιστών για να αποπροσανατολίσουν τις λαϊκές μάζες και να σαμποτάρουν την Επανάσταση...
Cardinalios Cardinalios 16.6.2015 | 10:47
Μόνο Left.gr
Exist Exist 14.6.2015 | 23:08
Νομίζω η απάντηση στην ερώτηση "γιατί κανείς δε βλέπει τη νέα ΕΡΤ;" είναι απλούστατη:

Γιατί ποιός έβλεπε την παλιά ΕΡΤ;
avatar La vie en rose 15.6.2015 | 21:36
Επίσης ποιος έχει μηχανάκι της AGB σπίτι του γιατί εγώ δεν ξέρω κανέναν.Ήθελα να ήξερα πως στο καλό προκύπτουν τα νούμερα ολων των καναλιών γενικά.
avatar 8bf88a17 14.6.2015 | 23:13
Κυριε Δημοκιδη ο τιτλος θα επρεπε να ειναι: "Γιατι δεν βλεπεται η ΕΡΤ".
avatar piron 14.6.2015 | 23:13
Καθε αλλο παρα μικροπραγματα συναντα κανεις στα αρθρα σας κυριε Δημοκιδη...Απο μικρο παιδι βλεπω κρατικη τηλεοραση...θεατρο της Δευτερας...γιατι δεν αντεχω τις main stream αηδιες και τα τηλεοπτικα σκουπιδια...Ειναι απλο, μην ακουτε ειδησεις εκει η απλα αποκυβερνοποιηστε τις....Ολοι ξερουμε τι φερνει τα φραγκα και την τηλεθεαση και καποιοι απο μας χαιρονται που δεν αποτελουν μερος αυτων των στατιστικων...αν παλι στην κυβερνηση πιστευουν οτι μπορει να εχουν ποιοτητα και τηλεθεαση μαζι τοτε ειναι αναμφιβολα επικινδυνα αφελεις
D O P D O P 14.6.2015 | 23:16
Ούτε εγώ είδα παρακολούθησα πολύ, αλλά πέτυχα σε κάποια στιγμή μια εκπομπή που αναφερόταν στην κρατική τηλεόραση της Βαλένθια (νομίζω, δεν είμαι σίγουρος) που έκλεισε, όπως και η ΕΡΤ.
Είχαν στο πλατό 4 ανθρώπους, 3 άντρες και μια γυναίκα. Ο ένας άντρας ένας ένας τύπος ο οποίος ξεκάθαρα κατηγορούσε, ''έκραζε'' (το λέω έτσι γιατί αυτό έκανε) μέσα στα νεύρα την κυβέρνηση που έριξε το μαύρο και ήταν όλο σπόντες και ειρωνείες. Οι υπόλοιποι κρατούσαν τους τόνους πιο χαμηλά αλλά ήταν ξεκάθαρο το ποια στάση κρατούσαν.
Και είναι λογικό. Οι τύποι τους απέλυσαν εν μια νυχτί και τους κατηγόρησαν ότι δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους.
Αλλά μετά από αυτό, πώς θα είναι αντικειμενική πολυφωνική και αμερόληπτη η ΕΡΤ;
Στο ίδιο ρεπορτάζ, σε κάποια φάση αναφέρθηκαν στο πως τους έριξαν έξω από το ραδιομέγαρο. Έλεγαν για το πόσο ξύλο έφαγαν από τα ΜΑΤ, την βία που άσκησαν εις βάρος τους και άλλα πολλά. Και αυτό μου θύμισε τους στίχους του ποιήματος του Αναγνωστάκη για την χούντα και την στάση του λαού:
''Φοβάμαι τους ανθρώπους που 7 χρόνια έκαναν πως δεν είχαν πάρει χαμπάρι και μια ωραία πρωία - μεσούντος κάποιου Ιουλίου - βγήκαν στις πλατείες με σημαιάκια κραυγάζοντος <<Δώστε την Χούντα στο λαό>>''.
dex_ dex_ 14.6.2015 | 23:35
Κατι που δεν κατάλαβα ποτέ με την ΕΡΤ ειναι ,γιατι ενώ ολα τα κανάλια εχουν το βραδινό δελτίο στις 8, η ΕΡΤ το εχει στις 9; την ώρα δηλαδή που τα αλλα κανάλια ξεκινάνε τις σειρές και τις εκπομπές υπάρχει κάποιος που θα καθεται να δει ειδήσεις; Οχι οτι αυτο θα βελτιώσει τα νούμερα αλλα τουλαχιστον θα μιλάμε για την ίδια πίτα.
ημίθεος ημίθεος 15.6.2015 | 01:48
εδώ πλανήτης ΓΗ : ο Άλφα έχει ειδήσεις στις 7μμ και ο Σκάι στις 9μμ
Vernedead Vernedead 15.6.2015 | 02:21
Και κάποιο άλλο,δεν θυμάμαι ποιο,στις 10.

Οι ειδήσεις παλιότερα στις 9 δεν ήταν;Κάπου εκεί στα 90s.Απλά μετά αποφασίστηκε πως 9 το βράδυ είναι ζώνη υψηλής τηλεθέασης γιατί τότε έχουν γυρίσει/τελειώσει από τις δουλειές/τα μαθήματα οι περισσότεροι οπότε αποφασίστηκε από τα ιδιωτικά να χτυπήσουν σε αυτήν την ώρα για να μεγιστοποιήσουν το κέρδος τους.Στα παπάκια τους αν δεν ενημερώνεται ο κόσμος,δώσε Prime time series στον λαό.
Βρίσκεσαι ήδη στο Πλανήτη Γη Γιάννη μου? Τα λεγε ο Λιακόπουλος πως ζείτε ανάμεσα μας αλλά δεν τον πιστεύαμε...
Προηγούμενα 123 Επόμενα
 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΠΡΟΣΦΑΤΑ