Τρύπα στο μυαλό

 

Χθες αργά το βράδυ σίγουρος ότι ολόκληρη η ψηφιακή κοινότητα είχε αγαναχτήσει με την συμπεριφορά του Κασιδιάρη, έκλεισα τον υπολογιστή και βγήκα στο μπαλκόνι. Μια παρέα συνέχιζε να τα πίνει στην ταβέρνα που ήταν κοντά στο σπίτι μου και οι φωνές τους ακουγόντουσαν στον άδειο δρόμο.

 

Ανάμεσα στους ήχους των πιρουνιών και των ποτηριών που σηματοδοτούν την έναρξη του ελληνικού καλοκαιριού, ακούστηκε η φωνή μιας γυναίκας από την παρέα που μιλούσε για ζώδια. Ήταν ανακουφιστικό ακόμα και το να κρυφακούς τις μπούρδες της για το «πόσο οργανωμένοι είναι οι Παρθένοι». Μια ολόκληρη μέρα όλοι μιλούσαν για την Χρυσή Αυγή.

 

Η ανακούφιση μου δεν κράτησε πάνω από πέντε λεπτά, όταν η παρέα συντονίστηκε με το καυτό θέμα της ημέρας. «Όχι μπουνιές, τα δόντια έπρεπε να της σπάσει της Κανέλλη, να έχει κάτι να θυμάται. Της έκλεισε επιτέλους κάποιος το στόμα. Την είδατε; Ούτε πούδρα δεν έβαλε για να φαίνονται δυο χτυπηματάκια που της έκανε» είπε ένας άντρας από την παρέα.

 

«Δεν έχεις άδικο» συνέχισε ένας άλλος άντρας από την παρέα «αν και είμαι κατά της βίας, αυτή τον προκάλεσε και της άξιζε». Τότε η γυναίκα πήρε το λόγο «Παιδιά, εντάξει με τα χτυπήματα αλλά δεν έπρεπε να της σπάσει και δόντια, το πήρε το μήνυμα» είπε η αστρολόγος της παρέας. Μετά από ένα λεπτό η κουβέντα γύρισε στη Σαντορίνη

 

Καλώς ήρθατε στην πραγματική ζωή κάπου στην Αθήνα. Εδώ που οι άνθρωποι τσουγκρίζουν τα ποτήρια και μιλάνε για σπασμένα δόντια. Εδώ που περνάνε από τα ζώδια στο «μάθημα που έπρεπε να πάρει» ανάλαφρα σαν καλοκαιρινό αεράκι. Εδώ που ο καθένας βγάζει τον πραγματικό του εαυτό πάνω από ένα ποτήρι κρασί και «μια σαγανάκι». Εδώ δεν είναι twitter ή Facebook να συντονιστείς με την οργή και το πένθος των πολλών. Εδώ είσαι ο εαυτός σου.

 

Σήμερα το πρωί στη δουλειά μέσα στις καταδίκες για τη Χρυσή Αυγή ανακάλυψα και το πραγματικό πρόσωπο μιας συναδέλφου. Γυναίκα που δεν θα σου πήγαινε το μυαλό, υπερασπιζόταν τον Κασιδιάρη. «Τις έφαγε γιατί τον προκάλεσε. Αυτή την γνώμη έχουν σχεδόν όλοι όσοι έχω μιλήσει».

 

Η ίδια γυναίκα μαζί με την αστρολόγο θα γιορτάσουν την Ημέρα της Γυναίκας και τα ίσα δικαιώματα που δικαιούνται. Το ότι εκτός από «την φαλλοκρατική κοινωνία την οποία ζούμε» πρόβλημα είναι και οι ίδιες δεν θα τους περάσει καν από το μυαλό.

 

Ο κύριος που θέλει σπασμένα δόντια θα πει την ατάκα «αν τολμήσεις να πειράξεις μια τρίχα από τα μαλλιά της κόρης μου ή της γυναίκας μου» κάποια στιγμή στην ζωή του αν δεν το έχει ήδη κάνει. Βλέπεις άλλα του σπιτιού μας και άλλα αυτών που είναι απέξω από την πόρτα μας. Ο άλλος κύριος ο πιο μετριοπαθής υπάρχει πιθανότητα να κάνει διάφορα μόνο και μόνο επειδή τον προκάλεσαν. Φυσικά ο ίδιος του ο εαυτός τον αθωώνει σε ότι και αν κάνει.

 

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν ένα κοινό: Μια τρύπα στο μυαλό που θέλει αρκετή δουλειά για να κλείσει. Είναι η τρύπα που βρήκε ανοιχτή η Χρυσή Αυγή και πήρε αυτό το μεγάλο ποσοστό. Γιατί για μεγάλη τρύπα πρόκειται και όχι για χαραμάδα, όπως υποστηρίζουν μερικοί.