Συμπαθώ στ'  αλήθεια την ΕφΣυν. Είναι καλή εφημερίδα. Αλλά αυτός ο τίτλος είναι πονηριές για ιθαγενείς.

 

Δεν αντεπιτίθεται η εφορία από μόνη της, ούτε αυτενεργεί.  Απλώς ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει το σκληρότατο μνημόνιο που συμφώνησε. Τώρα αρχίζει να φαίνεται πόσο ανακόλουθη, ταξικά άδικη και αμοραλιστική είναι η πολιτική που συνειδητά αποφάσισε να ακολουθήσει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προκειμένου να μη χάσει την εξουσία.

 

Πολλές, σχεδόν όλες οι ελληνικές εφημερίδες κάνουν τα ίδια κόλπα, ανάλογα με τα συμφέροντά τους. Τροποποιούν την γλώσσα τους, ανάλογα με την ερμηνεία που θέλουν να φορεθεί υποσυνείδητα στην είδηση.

 

Η είδηση όμως είναι είδηση. Η εφορία πήρε την εντολή της κυβέρνησης να επιτεθεί με σαρωτικό σχεδόν τρόπο στους φτωχούς ανθρώπους. Αυτό είναι η είδηση. Ασχέτως αν κυβερνούν αριστεροί, δεξιοί ή καραγκιόζηδες.

 

Η πλάκα είναι ότι οι αναγνώστες είναι πια πιο έξυπνοι από τα media που τους απευθύνονται. Με κάθε τέτοιο πταίσμα, μπορεί να γίνονται καλοί υπηρέτες στα κόμματα που υποστηρίζουν (αλήθεια γιατί οι δημοσιογράφοι πρέπει να υποστηρίζουν κόμματα και όχι ανεξάρτητα να καταγράφουν την πραγματικότητα;), χάνουν όμως όλο και περισσότερο τον βηματισμό της νέας εποχής, που περισσότερο παρά ποτέ απαιτεί να λέμε απροκατάληπτα την αλήθεια, όσο κι αν πονάει.