Κουλούρι, Κοντοπίδης και λοιποί: My Greek fat trolling

Κουλούρι, Κοντοπίδης και λοιποί: My Greek fat trolling Facebook Twitter
0

AΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΙΑΤΡΙΔΗ

Κουλούρι, Κοντοπίδης και λοιποί: My Greek fat trolling Facebook Twitter

Με αυτά ξεκινάει η μέρα μας, μας κάνουν να χαμογελάσουμε όταν εμφανιστούν τα ποστ τους στο timeline (με κάποιες γελάμε δυνατά), μας προκαλούν να μοιραστούμε το υλικό τους, να το αναπαράγουμε, είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να σου τύχει μέσα σε όλον αυτόν τον χαμό από αναλύσεις και ποστ-σεντόνια από τον κάθε άσχετο που την έχει δει τις τελευταίες μέρες ειδικός και νομίζει ότι μπορεί να επηρεάσει την ροή των πραγμάτων. Μερικές φορές ακόμα και η καφρίλα είναι προτιμότερη από την σοβαρή και εμπαθή ασχετολογία.

Το Κουλούρι
www.tokoulouri.com

Κουλούρι, Κοντοπίδης και λοιποί: My Greek fat trolling Facebook Twitter

Το site που άνοιξε το δρόμο για να γεννηθούν όλα τα site που υπάρχουν τώρα για το τρολάρισμα. Αρπάζοντας μία μισή πραγματικότητα, οι αρθρογράφοι από το "Κουλούρι" φτάνουν ως την άλλη άκρη και σχολιάζουν πάντα εύστοχα την ελληνική καθημερινότητα. Δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2012 και έκτοτε το κάθε άρθρο γίνεται συζήτηση σε παρέες, viral στο internet και ένας καλός λόγος να ξεκινάς με γέλιο την ημέρα σου. Χτες, βέβαια, κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης έπαιξε μια είδηση από το «Κουλούρι» σαν να ήταν αληθινή! Και δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που αναπαράγεται «είδησή» του ως αληθινή.
Α, έχει βγάλει και έντυπη συλλεκτική έκδοση.

Luben.tv
www.luben.tv

Κουλούρι, Κοντοπίδης και λοιποί: My Greek fat trolling Facebook Twitter

Το "luben" είναι ένα site που δημιουργήθηκε στα τέλη του 2012, με σκοπό να σατιρίσει την επικαιρότητα. Ό,τι κινείται, ό,τι συμβαίνει, ό,τι λέγεται σε αυτή τη χώρα φιλτράρετι με καυστικό τρόπο από το "luben.tv" και αναπαράγεται με γοργούς ρυθμούς, ειδικά τον τελευταίο καιρό κάνουν πάταγο όλες οι δημοσιεύσεις. Το περιεχόμενο του site έχει να κάνει κυρίως με πολιτική, επικαιρότητα, internet, αθλητικά, κουλτούρα, αλλά και ό,τι μα ό,τι συζητιέται. Επίσης, τα άρθρα είναι κυρίως δομημένα με ψηφιακό τρόπο... video, εικόνες, photoshop. Τέλος, η άχρηστη πληροφορίας της ημέρα: η λέξη λούμπεν σημαίνει κάτι που έχει χάσει τα προνόμια της τάξης, κάτι δηλαδή που βρίσκεται στο περιθώριο.

Το Βατράχι
www.tovatraxi.com

"Το Βατράχι παρέχει ποιοτική παραπληροφόρηση από το 1867...". Ακόμα και στον τίτλο του site κάνουν πλάκα. Δημιουργήθηκε το Σεπτέμβρη του 2014, παράγοντας ύλη, θέματα, θεάματα και ειδήσεις από την Ελλάδα. Πολιτική, κοινωνία, κόσμος, οικονομία, επιστήμη, πολιτισμός, αθλητισμός, μερικές από τις κατηγορίες του site. Τέλος, σε όποιο σημείο κι αν βρεθείς μέσα στο site, υπάρχει ψήγμα γέλιου!

Ο γύρος
www.giros.gr

Κουλούρι, Κοντοπίδης και λοιποί: My Greek fat trolling Facebook Twitter

Ένα site που δημιουργήθηκε πέρσι τέτοιο καιρό, ο "γύρος", μας κάνει γύρω-γύρω από την επικαιρότητα που μαστίζει την ελληνική κοινωνία. Πολλές ειδήσεις είναι troll στο troll, κάτι που κάνει ακόμα πιο αστεία τα άρθρα. Οι θεματικές με τις οποίες ασχολείται το site είναι αθλητισμός, διασκέδαση, Ελλάδα, κόσμος, επιστήμη τεχνολογία, βιογραφίες, quiz, και άλλα... Αδιευκρίνιστες πηγές αναφέρουν πως το site πήρε την ονομασία του επειδή σε κάποιο σουβλατζίδικο είχαν τελειώσει τα καλαμάκια...

You Up & Αλέξανδρος Κοντοπίδης
www.youup.gr | www.youtube.com/user/Y0UUP

Κουλούρι, Κοντοπίδης και λοιποί: My Greek fat trolling Facebook Twitter

Ο Αλέξανδρος Κοντοπίδης και ο Γιάννης Μπουρσινός κατά κύριο λόγο φτιάχνουν video στο YouTube. Παλιότερα, ειδικά, τα video τους έκαναν θραύση. Ο "Κοντόπας" σχολιάζει, κράζει, βρίζει όλους και όλα, αλλά πάντα στο πλαίσιο της σάτιρας. Στο κανάλι τους θα βρεις αμέτρητες επιστολές σε γνωστά πρόσωπα, "εν τω μεταξύ", "Ponzi on Radio" και πολλές άλλες κατηγορίες.

Κωμικοτραγικό
www.komikotragiko.wordpress.com

Ένα blog που δημιουργήθηκε στις αρχές του 2014. "Η Κορυφαία Ελληνική Σατιρική Εφημερίδα" όπως δηλώνουν οι ίδιοι, με θεματικές την Ελλάδα, την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, την μουσική τα gossip και πολλές άλλες...

Comedy Lab
www.comedylab.gr

Κουλούρι, Κοντοπίδης και λοιποί: My Greek fat trolling Facebook Twitter

Όπως παραπέμπει και το όνομά του, το Comedy Lab είναι ένα εργοστάσιο γέλιου. Στο site θα βρεις video από τον Σύλα Σεραφειμ, τον Mikeius, τον Jeremy, τον Maliatsi και πολλούς άλλους. Όλο το περιεχόμενο του site είναι σε μορφή video, πολλά από αυτά κωμωδία standup.

EPIC / ΕΠΙΚ
www.facebook.com/eeeeepic

Κουλούρι, Κοντοπίδης και λοιποί: My Greek fat trolling Facebook Twitter

Το ΕΠΙΚ είναι σελίδα στο facebook με λίγο διαφοροποιημένο περιεχόμενο από όλα τα άλλα. Επικεντρώνεται κυρίως σε retro περιεχόμενο, στα '80s, '90s, '00s, cult ατάκες, video, παιχνίδια που αγαπήσαμε, γενικά αναπαλαιώνει τις παλιές μας συνήθειες. Φυσικά δεν ξεχνάει να κράξει την επικαιρότητα με εικόνες και ατάκες.

moufanet
www.moufanet.gr | www.facebook.com/pages/Moufanet/278991532137606

Ένα blog-site του δημοσιογράφου, αρθρογράφου, συγγραφέα Νίκου Ζαχαριάδη. Αρκεί να πω πως το μότο από το "moufanet" είναι "Η αλήθεια δεν έχει σημασία". Το blog-site είναι στον αέρα από τον Σεπτέμβρη του 2011, παρακαλώ. Τέλος, οι ειδήσεις που αναρτώνται έχουν ως επί το πλείστων πολιτικό χαρακτήρα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ