Στον Παράδεισο δεν έχουν wi-fi

Στον Παράδεισο δεν έχουν wi-fi Facebook Twitter
Ψιλή Άμμος, φωτογραφία:Β.Μ
4

 

Στον Παράδεισο δεν έχουν wi-fi Facebook Twitter
Ψιλή Άμμος, φωτογραφία:Β.Μ

Δεν είναι και κανένα μυστικό. Η Ψιλή Άμμος είναι μια από τις ωραιότερες παραλίες της Πάτμου. Τα μάτι βουλιάζει στους αμμόλοφους έχοντας σερφάρει προηγουμένως στα κοφτερά βράχια. Το τοπίο κόβει την ανάσα και τις τσάμπα μαγκιές. Εδώ δεν υπάρχουν οι ξαπλώστρες με την ταμπέλα «Reserve» που μπορείς να συναντήσεις αλλού στο νησί. Θα σηκωνόντουσαν τα κύματα, θα τους πλάκωναν οι βράχοι.

 Υπάρχει μόνο μια ταβέρνα. Ούτε και αυτή είναι μυστικό. Όλοι οι οδηγοί γράφουν για το κατσικάκι και είναι όντως εκπληκτικό αλλά ούτε αυτό είναι το θέμα. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το πάθος των ανθρώπων που «τρέχουν» το μαγαζί. Το μονοπώλιο τους αντί να γυρίσει μπούμερανγκ και να τους μετατρέψει σε τύπους που σε βλέπουν σαν ζωντανό ευρώ, έχει λειτουργήσει απελευθερωτικά. Είναι ευγενικοί με τους πελάτες και όχι δουλοπρεπείς. Είναι γρήγοροι αλλά όχι τσαπατσούληδες. Όταν βρίσκονται μπροστά στους πελάτες μιλάνε με μια ευγένεια τόσο φυσική που σε κάνει να πιστεύεις ότι ποτέ δεν έχουν πει μεταξύ τους την λέξη από «Μ». Λίγο πριν φύγουμε κάθεται μια παρέα με Γάλλους τουρίστες. Ακολουθεί ο εξής εκπληκτικός διάλογος:

-Τουρίστας: Έχετε wi-fi;

-Γυναίκα: Φυσικά

-Τουρίστας: Ποιο είναι το όνομα; Ποιος είναι ο κωδικός;

-Γυναίκα(δείχνοντας απέναντι και ψηλά): Ήλιος, Θάλασσα

Ο τουρίστας μένει άφωνος.

Στον Παράδεισο δεν έχουν wi-fi Facebook Twitter
Ψιλή Άμμος, φωτογραφία:Β.Μ

Δεν μπορεί να είναι όλο αυτό ρόλος. Αλλά και να είναι ρόλος είναι ρόλος για Όσκαρ. Οπότε, μπράβο τους!

Μπορείς να έρθεις εδώ είτε με καραβάκι από την Σκάλα είτε με αυτοκίνητο μέχρι κάποιο σημείο, και περπάτημα μισής ώρας μέσα στο μονοπάτι. Παρατηρώ τα δυο γαϊδούρια που είναι δεμένα στην σκιά. Κάθε μέρα από το μονοπάτι, τα τρόφιμα μεταφέρονται με αυτά. Δεμένα και ήσυχα. Μια τουρίστρια πλησιάζει και χαϊδεύει ένα από αυτά. Εκείνο την κοιτάζει με αυτά τα αθώα-μελαγχολικά μάτια θέλοντας να την ευχαριστήσει.

Μακάρι να ξαναβρίσκαμε και εμείς αυτό το αθώο βλέμμα κάθε φορά που η φύση μας χαρίζει ένα χάδι της. Όπως εδώ, στην Ψιλή Άμμο.

Στον Παράδεισο δεν έχουν wi-fi Facebook Twitter
Η θέα από τον Προφήτη Ηλία,φωτογραφία:Β.Μ

Αγαπημένα

 

Στον Παράδεισο δεν έχουν wi-fi Facebook Twitter
Αυτά τα βράχια καθώς κατεβαίνεις με τα πόδια από τον Προφήτη Ηλίαφωτογραφία: B.Μ
Στον Παράδεισο δεν έχουν wi-fi Facebook Twitter
Οι υπέροχες πέτρες στην Λάμπη. Σαν να τις έχει επιμεληθεί ζωγράφοςφωτογραφία: B.Μ
Στον Παράδεισο δεν έχουν wi-fi Facebook Twitter
Αυτό το ζευγάρι Γάλλων ταξιδιωτών στην Σκάλαφωτογραφία: B.Μ
Στον Παράδεισο δεν έχουν wi-fi Facebook Twitter
Όπου και να κοιτάξεις στην Χώρα βλέπεις ομορφιά.Ακόμα και ανάμεσα στα αγριόχορταφωτογαφία: B.M

Υ.Γ

Απορία

Αυτοί οι άνθρωποι που καπνίζουν πούρα, μέρα μεσημέρι πάνω στις ρεζερβέ ξαπλώστρες, με ένα ύφος σαν να κέρδισαν το Νόμπελ λογοτεχνίας ή κάποιο παγκόσμιο τίτλο σε αγώνα πυγμαχίας, κάνουν ποτέ διακοπές από την πόζα τους;

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς η ανάβαση στο Έβερεστ κατέληξε από ηρωικό κατόρθωμα σε μαζική μπίζνα

Ταξίδια / Πώς η ανάβαση στο Έβερεστ κατέληξε από ηρωικό κατόρθωμα σε μαζική μπίζνα

Η συντριπτική πλειονότητα των αναβατών είναι πελάτες που πληρώνουν εξαψήφια ποσά και μεταξύ αυτών που ανέβηκαν πρόσφατα στην «κορυφή του κόσμου» ήταν κάποιοι τυφλοί, δύο 13χρονοι, αρκετοί εβδομηντάρηδες, ακόμη και άτομα που είχαν υποστεί διπλό ακρωτηριασμό.
THE LIFO TEAM
«Το χωριό μου, ο Δεσύλλας Μεσσηνίας, είναι ένας μικρός κρυφός παράδεισος»

Γειτονιές της Ελλάδας / «Το χωριό μου, ο Δεσύλλας Μεσσηνίας, είναι ένας μικρός κρυφός παράδεισος»

Ο Μάριος Γκρόγκος μιλά για τον τόπο του με την ανεμπόδιστη θέα στον μεσσηνιακό κάμπο, για ένα μέρος που πια έχει όλα κι όλα δύο μαγαζιά – έχει όμως και μια ομάδα κατοίκων που στήνει φεστιβάλ και εκθέσεις φωτογραφίας και ανανεώνει εθελοντικά την όψη του χωριού.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Αβινιόν/Αρλ

Ταξίδια / Ένα road trip στην Αβινιόν των επτά Παπών και στην Αρλ του Βαν Γκογκ

Γοτθική αρχιτεκτονική, μια «δεύτερη Ρώμη», πολλά δωρεάν μουσεία, φοιτητές να πίνουν μπύρες σε ζωντανές πλατείες και φιλότεχνοι που αναζητούν την αύρα που ενέπνευσε τον Ολλανδό ζωγράφο, αλλά και τον Πικάσο και τον Γκογκέν. Δυο πόλεις που σε κάνουν να ξεχνάς με το ιστορικό τους κέντρο όλα τα βάσανα του ταξιδιού.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ
Όλα από την αρχή στο Σκαμνέλι, σε ένα Ζαγοροχώρι 25 κατοίκων

Γειτονιές της Ελλάδας / Όλα από την αρχή στο Σκαμνέλι, ένα Ζαγοροχώρι 25 κατοίκων

Ο Φίλιππος Φραγκούλης άφησε πίσω του μια πολυετή καριέρα στις τράπεζες προκειμένου να επιστρέψει στις ρίζες του, στην Τύμφη. Αντικατέστησε τα meetings με τα πυκνά δάση που αποτελούν πλέον το φόντο της νέας του πορείας στη ζωή, έχοντας όμως να αντιμετωπίσει πια τις δυσκολίες ενός ορεινού τόπου.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Πώς είναι η καθημερινότητα ενός τριαντάρη στο ψηλότερο χωριό των Βαλκανίων;

Γειτονιές της Ελλάδας / Πώς είναι η καθημερινότητα ενός τριαντάρη στο ψηλότερο χωριό των Βαλκανίων;

Ο Άρης Αβέλλας περιγράφει τη ζωή του στη Σαμαρίνα, σε ένα μέρος που τραβάει την προσοχή ξένων αλπινιστών, σε έναν τόπο όπου όταν λιώνουν τα χιόνια μπορεί κανείς να βολτάρει σε καταρράκτες, να θαυμάσει άγρια ζώα, να δροσιστεί σε βάθρες.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Η καθημερινή ρουτίνα ενός πλοίου της γραμμής τον χειμώνα

Ταξίδια / Η καθημερινή ρουτίνα ενός πλοίου της γραμμής τον χειμώνα

Πήραμε το πλοίο της γραμμής για να κάνουμε το δρομολόγιο που κάνουν οι ναυτικοί μετ’ επιστροφής, χωρίς να κατέβουμε σε κάποιο λιμάνι. Η διαδρομή μας ήταν Πειραιάς – Κύθνος – Σέριφος – Σίφνος – Κίμωλος – Μήλος και πίσω, ενώ άλλες μέρες προστίθενται κάποιοι ακόμα προορισμοί, με τερματικό λιμάνι εκείνο της Σαντορίνης. Στις περίπου 17 ώρες προσπαθήσαμε να δούμε και να καταγράψουμε τη ζωή τον χειμώνα μέσα σε ένα από τα πολλά πλοία που ταξιδεύουν αδιάκοπα στις ελληνικές θάλασσες.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Adrère Amellal: Μια μέρα στο ξενοδοχείο που φωτίζεται με κεριά στην όαση της Σίβα

Ταξίδια / Adrère Amellal: Μια μέρα στο ξενοδοχείο που φωτίζεται με κεριά στην όαση της Σίβα

Σε έναν αλλόκοτο υπερμεγέθη όγκο που ορθώνεται στην έρημο θυμίζοντας σεληνιακό τοπίο λειτουργεί ένα οικολογικό και απόλυτα μίνιμαλ αισθητικής ξενοδοχείο χωρίς ίντερνετ, ούτε τηλέφωνο, ούτε καν ερ-κοντίσιον.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο τόπος μου, ο Κάμπος της Χίου

Γειτονιές της Ελλάδας / H ζωή μου στον Κάμπο της Χίου, εκεί που οι λαλάδες κοκκινίζουν τη γη

Η Μάρω Χατζελένη περιγράφει την καθημερινότητά της στον τόπο που μεγάλωσε και επέστρεψε, σε ένα μέρος όπου αρχοντικά, περιβόλια και στέρνες με πηγάδια συνυπάρχουν μαγικά.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Ο τόπος μου, η Καλοσκοπή

Γειτονιές της Ελλάδας / Mπορεί να ξαναζωντανέψει ένα χωριό είκοσι ατόμων στο βουνό της Γκιώνας;

Μια ομάδα κατοίκων φιλοδοξεί να αναζωογονήσει ένα ορεινό χωριό με άπλετο πράσινο, με άφθονα τρεχούμενα νερά και πηγές, την Καλοσκοπή Φωκίδας που βρίσκεται μόλις δυόμιση ώρες μακριά από την Αθήνα. Και δείχνει να τα καταφέρνει!
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Ο τόπος μου, οι Λειψοί

Γειτονιές της Ελλάδας / Η ζωή μου στους ακριτικούς Λειψούς, εκεί που σταματά ο χρόνος

Ο Κωνσταντίνος Μπουράκης μας μιλά για τη ζωή στο νησί που κερδίζει την υπογεννητικότητα και αποτελεί έναν από τους πιο ποιοτικούς οικολογικούς προορισμούς της Ελλάδας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ

σχόλια

2 σχόλια
Μα τι θλιβερό να πηγαίνει κανείς σε τέτοια παραλία και το πρώτο πράγμα που ρωτά είναι αν έχει wifi. Δηλαδή αν δε συνδεθείς να κάνεις upload τη φωτό από την παραλία με το quote "περνάω τέλειαααααα" δε μπορείς; Κάτσε και πέρνα καλά, δε χρειάζεται να το πεις σε όλους πρώτα, τι ψυχαναγκασμός κι αυτός.