Cocktail Hour

Cocktail Hour Facebook Twitter
0

1.

Cocktail Hour Facebook Twitter

Όσο κι αν αγαπώ τα μπαρ, αυτά που διαδραματίζονται εντός της μπάρας δεν τα πολυξέρω. Σήμερα είμαι πολύ τυχερός γιατί οι φίλοι μου στο 9 κάνουν δοκιμές για καλοκαιρινά κοκτέηλ και με κάλεσαν να πω τη γνώμη μου.

2.

Cocktail Hour Facebook Twitter

Ο Σπύρος Αντωνόπουλος είναι ένας εξαιρετικός και πολύ ταλαντούχος barman και μας θεωρώ τυχερούς που μας χαρίζει την τέχνη του σε μπαρ του κέντρου και μπορούμε με ευκολία να τον απολαμβάνουμε. Όση ώρα εμείς μιλάμε για άλλα στην άλλη άκρη του μαγαζιού αυτός ετοιμάζεται πυρετωδώς. Παρατηρώντας τη διαδικασία προετοιμασίας του έτσι από μακριά σκέφτομαι πως όσο απαιτητική είναι η καλή κουζίνα άλλο τόσο απαιτητική είναι και η κατασκευή κοκτέηλ  ή ακόμα και η κατασκευή ενός πολύ καλού τζιν τόνικ. Καθόλου απλή υπόθεση. Ο Σπύρος τώρα επιθεωρεί τα μπουκάλια με τους πολτούς φρούτων και μας καλεί προς το μπαρ. 


3.

Cocktail Hour Facebook Twitter

Η δοκιμή αρχίζει
4.

Cocktail Hour Facebook Twitter

Αυτό το κατάλευκο ποτό περιέχει τζιν αρωματισμένο με λεμόνι, λουίζα, ξύσμα λεμονιού και γιαούρτι (!). Υπέροχα λεμονάτα αρώματα και γεύσεις από πολλές μεριές που ισορροπούν τέλεια με την προσθήκη γιαουρτιού η οποία είναι όσο διακριτική χρειάζεται για να συνεχίσει αυτό το καλοκαιρινό κοκτέηλ να είναι ένα ποτό και όχι milkshake. Το αφήνουμε λίγο και βλέπουμε πως και πέντε λεπτά μετά το σερβίρισμά του εξακολουθεί να διατηρεί το σώμα και την φρεσκάδα της γεύσης του. Δεν το περίμενα. Είμαι πάντα λίγο επιφυλακτικός με τη χρήση γαλακτοκομικών στα κοκτέηλ. Αλλά ο Σπύρος το έκανε τέλειο. Ψηφίζω ναι. 


5.

Cocktail Hour Facebook Twitter

Όλοι αγαπούν τα κόκκινα ποτά στα μπαρ της Αθήνας. Ποιός ξέρει γιατί; Εδώ λοιπόν για να ικανοποιήσουν την ανάγκη του κοινού για φράουλες και άλλα κόκκινα φρούτα εμπνέονται από τα αριστουργηματικά Julep και ετοιμάζουν αυτό το κοκτέηλ με φράουλα, σιρόπι βανίλιας, μπέρμπον και δυόσμο. Είναι πολύ καλό αν και όλοι συμφωνούμε πως κάτι μας λείπει και η αιτία είναι οι φράουλες. Τόσο απρόβλεπτες στην γεύση τους που αλλάζουν δραματικά την τελική γεύση στο ποτό. Ο Σπύρος μας φέρνει μια δεύτερη επιλογή που αντί για φράουλα γίνεται χρήση βατόμουρου. Εξαιρετικό. Πολύ πολύ καλύτερο. κάθε ενδοιασμός εξαφανίζεται και ψηφίζουμε όλοι ναι!


6.

Cocktail Hour Facebook Twitter

Αποκάλυψη Νο. 1. Αυτό το κοκτέηλ είναι ό,τι πιο ταιριαστό σε ένα καλοκαιρινό απόγευμα στο κέντρο της πόλης. Τζιν, χυμός ροζ γκρέηπφρουτ και σιρόπι αρωματισμένο με λεβάντα. Άψογο. Νομίζω πως βρήκα το ποτό μου για το φετινό καλοκαίρι. Ακόμα και το ποτήρι που σερβίρεται είναι αριστούργημα.


7.

Cocktail Hour Facebook Twitter

Αποκάλυψη Νο. 2. Καρπούζι, βότκα αρωματισμένη με σέλινο, μέλι, λεμόνι και τσίλι. Υπέροχο. Καθόλου γλυκερό, δροσερό, ελαφρός spicy αλλά όχι επιθετικό. Αριστούργημα. Κάπου εδώ κανείς δεν κρατιέται μόνο στη μία δοκιμή και επιστρέφει ξανά και ξανά στο ποτήρι. Μπράβο, μπράβο.


8.

Cocktail Hour Facebook Twitter

Δοκιμάσαμε κι άλλα. Μία πιο updated εκδοχή Pina Colada, όχι τόσο γλυκειά όσο αυτές που έπινες στην εφηβεία σου. Δοκιμάζουμε επίσης ένα εκπληκτικό κοκτέηλ με βάση την τεκίλα. Πολύπλοκο και adult όπως πρέπει. Είχα και την τιμή να περάσω μέσα στην μπάρα και με τις υποδείξεις του Σπύρου να φτιάξω το πρώτο μου Daiquiry. Και στο τέλος καταλήξαμε να πίνουμε αρωματικά τζιν τόνικ γαρνιρισμένα με φλούδες εσπεριδοειδών. Δώσαμε και ονόματα στα κοκτέηλ. The Great Gatsby, Lola Montes, L' aventurra κλπ. Ωραίο απόγευμα. Ευχαριστώ παιδιά. 

Το 9, βρίσκεται στην Κολοκοτρωνη 9. 




0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ