Στους κήπους του Μονέ

Στους κήπους του Μονέ Facebook Twitter
0

Γειά! Είδα αυτήν την έκθεση και αφού ξεπέρασα τη λύπη μου που τέτοια μεγαλεία και τέτοιο refinement εμείς εδώ θα κάνουμε αρκετό καιρό να ξαναδούμε (όχι πως είδαμε ποτέ...), σκέφτηκα πως η ομορφιά πρέπει να επικοινωνείται διότι πάντα αφήνει ένα καλό ίχνος σε όποιον τη δεχτεί. Θαυμάστε λοιπόν εικόνες από αυτήν την εξαιρετική έκθεση στη Νέα Υόρκη όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να καταλάβει το έργο του μεγάλου αυτού δάσκαλου του Ιμπρεσιονισμού και πώς το πάθος του για την κηπουρική αλλά και το ζωντανό του δημιούργημα – ο κήπος του στο Ζιβερνύ στη Γαλλία- εξακολουθεί να εντυπωσιάζει. Η έκθεση χωρίζεται σε τρία μέρη:

  1. Ο κήπος του Μονέ

    Ένα ολόκληρο τμήμα του βοτανικού κήπου της Νέας Υόρκης εμπνέεται από τους κήπους του Μονέ και αναπαράγει τα φυτά και τους συνδυασμούς που έκανε ο ζωγράφος, δημιουργώντας ένα εξαιρετικό θέαμα που αλλάζει με τις εποχές. Αυτήν την περίοδο οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν μερικά από τα “ζωγραφικά” θέματα του καλλιτέχνη όπως τα νούφαρα στις λίμνες του κήπου.

  2. Ο καλλιτέχνης στον κήπο του

    Εδώ εξετάζεται η σχέση του καλλιτέχνη με τη φύση, την κηπουρική και την ανθοκομία αλλά και την σπουδαιότητα και τη σημασία των συγκεκριμένων κήπων που ακόμα θεωρούνται υπόδειγμα σε όσους ασχολούνται με το landscaping κήπων και μεγάλων εκτάσεων. Δύο σπάνιοι πίνακες του Μονέ εκτίθενται για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη: Και οι δύο πίνακες απεικονίζουν ένα από τα αγαπημένα φυτά του μεγάλου ζωγράφου τις ίριδες. Δύο αριστουργήματα που μαζί εμπεριέχουν όλη τη δύναμη, τη φιλοσοφία και την ορμή πίσω από τα έργα του Μονέ.

  3. Οι κήποι του Ζιβερνύ

    Μια φωτογραφική έκθεση με υλικό της φωτογράφου Elizabeth Murray, μιας γυναίκας που ασχολήθηκε ενεργά με την αποκατάσταση των κήπων του Μονέ στο Ζιβερνύ και φωτογράφισε τόσο τη διαδικασία όσο και το τελικό αποτέλεσμα.

      

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ