“20.000 ημέρες στον κόσμο” του Nick Cave, για πρώτη φορά στην Ελλάδα

“20.000 ημέρες στον κόσμο” του Nick Cave, για πρώτη φορά στην Ελλάδα Facebook Twitter
5
“20.000 ημέρες στον κόσμο” του Nick Cave, για πρώτη φορά στην Ελλάδα Facebook Twitter

Θα πρέπει να εισακούστηκαν οι ευχές μου :)

Τα τελευταία νέα - έκπληξη από το In Edit Greece, το μεγαλύτερο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικού Ντοκιμαντέρ που τρέχει αυτές τις μέρες στην Θεσσαλονίκη, είναι παραπάνω από ευχάριστα:

Μερικές εβδομάδες μετά την πανευρωπαϊκή του πρεμιέρα στο Βερολίνο, το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ για τη ζωή και την καριέρα του Nick Cave,20.000 Days on Earth, που έχει ήδη δημιουργήσει αίσθηση - κι έχει κερδίσει ένα σωρό βραβεία στα φεστιβάλ όλου του κόσμου- θα προβληθεί απόψε για το κοινό της Θεσσαλονίκης!

Το ντοκιμαντέρ των πρωτοεμφανιζόμενων σκηνοθετών,Iain Forsyth και Jane Pollard, απέχει μακράν από τις συνηθισμένες βιογραφίες των ροκσταρ που έχουμε συνηθίσει, και ενδέχεται να ξαφνιάσει τους οπαδούς του είδους. Ευχάριστα.

Το φιλμ έχει ήδη πάρει το Βραβείο Σκηνοθεσίας αλλά και αυτό του Μοντάζ στο πρόσφατο φεστιβάλ Sundance, την μεγαλύτερη αμερικάνικη διοργάνωση για τον ανεξάρτητο κινηματογράφο, και οι κριτικές μοιάζουν διθυραμβικές.

Δείτε το trailer

Τι θα δούμε;

Σύμφωνα με τους δημιουργούς:

"Το δράμα και η πραγματικότητα συνδυάζονται σε ένα υποθετικό 24ωρο από τη ζωή του μουσικού και διεθνούς icon, του Nick Cave.

Με εκπληκτικά ειλικρινείς ματιές και μία οικία απεικόνιση της καλλιτεχνικής διαδικασίας , το φιλμ εξετάζει τι είναι αυτό που μας κάνει αυτό που είμαστε , και καταδεικνύει την δύναμη της μεταμόρφωσης που κατέχει ένα δημιουργικό πνεύμα."

“20.000 ημέρες στον κόσμο” του Nick Cave, για πρώτη φορά στην Ελλάδα Facebook Twitter
Με τους σκηνοθέτες Iain Forsyth και Jane Pollard

Με πιο απλά λόγια, το φιλμ ξεκινάει  με μια σύντομη εισαγωγή στην οποία συνοψίζεται σε ένα αστραπιαίο μοντάζ η μέχρι τώρα ζωή του Cave (20.000 συνολικά μέρες πάνω στη Γη) μέσα από φωτογραφίες και αρχειακό βιντεοσκοπημένο υλικό.

Την ανασκόπηση διακόπτει η εικόνα του ίδιου του να ξυπνάει στην κρεβατοκάμαρα του στο Brighton της Αγγλίας, όπου ζει μαζί με τη γυναίκα του και τους δύο γιούς τους.

Και η σούπερ στυλιζαρισμένη αποκαθήλωση του μύθου ξεκινά.

Ανάμεσα σε άλλα βλέπουμε τον Cave να γράφει στο γραφείο του, να πηγαίνει σε συνεδρίες ψυχοθεραπείας , να παρακολουθεί τον "Σημαδεμένο" με τους γιούς του, να πηγαίνει στο στούντιο για ηχογράφηση (για το περσινό Push the Sky Away, το 15ο άλμπουμ της καριέρας των Bad Seeds), να ξεφυλλίζει το προσωπικό του αρχείο από φωτογραφίες και ντοκουμέντα από την εποχή των Birthday Party ακόμα, και πολλά άλλα.

“20.000 ημέρες στον κόσμο” του Nick Cave, για πρώτη φορά στην Ελλάδα Facebook Twitter

Και όσο γι' αυτούς που θέλουν ακόμα περισσότερο sneak peak στη ζωή του μεγάλου μουσικού, δεν θα μείνουν παραπονεμένοι:

Ο Cave προβαίνει σε ιδιαίτερα αποκαλυπτικές εξομολογήσεις σχετικά με την οικογένεια του, την πρώτη του φορά στο σεξ, τις ημέρες των καταχρήσεων, ακόμα και σχετικά με την παιδική του ηλικία.

Hit point του φιλμ αποτελεί αναμφισβήτητα η σκηνή όπου ο πρωταγωνιστής οδηγεί ξημερώματα στους δρόμους του Brighton με συνεπιβάτες έκπληξη, όπως η γλυκιά Kylie (τετριμμένο), αλλά και ο φίλος Blixa (Bargeld) με τον οποίο μάλιστα συζητούν για πρώτη φορά την πολυσυζητημένη αποχώρησή του από τους Bad Seeds..

“20.000 ημέρες στον κόσμο” του Nick Cave, για πρώτη φορά στην Ελλάδα Facebook Twitter

Ο Nick Cave ήταν πάντα µία από τις πιο συναρπαστικές και αινιγματικές φυσιογνωμίες του μουσικού και κινηματογραφικού κόσμου. Το "20.000 ημέρες στον κόσμο" ενδυναμώνει το μυστήριο που τον περιβάλλει.

Πρόκειται για ένα φιλμ "αλλόκοτο και σκοτεινό, συναισθηματικό και υπέροχο" όσο και η μουσική του.

Ένα αυτοβιογραφικό ντοκιμαντέρ όπως θα έπρεπε να είναι όλα, επιτέλους και στην Ελλάδα (στην ώρα του!)

"Υπήρξα ανέκαθεν ένας επιδεικτικός μπάσταρδος"

Νick Cave, 56 ετών.

Θα ήμαστε εκεί!

 

“20.000 ημέρες στον κόσμο” του Nick Cave, για πρώτη φορά στην Ελλάδα Facebook Twitter

"20.000 ημέρες στον κόσμο"

Πότε: Παρασκευή 25/04 και Κυριακή 27/04, στις 23:00

Πού: Ολύμπιον, αίθουσα 1

Εισιτήρια: 5€ (γενική είσοδος), 4€ (φοιτητικό, ανέργων)

 

*Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα όλου του Φεστιβάλ, εδώ

*In Edit Greece

Αρχείο
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

2 σχόλια
Δήθεν ο Cave;από που προκύπτει αυτό;πως το συμπεραίνεις;Δεν υπάρχει μουσικός και γενικότερα καλλιτέχνης που να μην έχει έστω και μια μικρή δόση "ψωνίσματος".Όσο πιο μεγάλος τόσο μεγαλύτερο το ψώνιο κι ο Cave είναι τεράστιος.Συμφωνώ μαζί σου λοιπόν...μεγάλο ψώνιο ο Caveαλλά τουλάχιστον στη περίπτωσή του η λέξη ψώνιο έχει θετικό πρόσημο, θετική σημασία.
Διάβασε το And the ass show the Angel και θα καταλάβεις, ο τύπος παραληρεί και νομίζει ότι είναι ο επόμενος Φώκνερ. Βάστα κύριος και μουσικός κ ποιητής και σεναριογράφος και συγγραφέας, ποιος είσαι ο Παπακαλιάτης;;. Κάτσε στα αυγά σου και γράψε κανά τραγούδι για το θάνατο
Ναι το έχω διαβάσει...τα περι Φωκνερ και Παπακαλιάτη ασχολίαστα.μηπως δε σου αρέσει καθόλου ο Νικολάκης;γιατί φίλε μου αναλώνεσαι σε σχόλια απέχθειας πάνω σε πράγματα που δε γουστάρεις;άσε τον Cave να γράφει περί θανάτου;και ασχολήσου με κάτι που δε σε χαλάει...
άνθρωπος που ήταν στους birthday party και μετά έγραφε ποπ τραγούδια με τον blixa των neubauten είναι σπουδαίος . Γιατί τι έχει το and the ass show the angel (συνοδεύεται και απο εκπληκτικό soundtrack ) ?