Επιστήμονες βρήκαν ποιο είναι το ετήσιο εισόδημα που φέρνει την ευτυχία

Επιστήμονες βρήκαν ποιο είναι το ετήσιο εισόδημα που φέρνει την ευτυχία Facebook Twitter
9


Στις 27.000 ευρώ είναι το «εισοδηματικό όριο» που φέρνει την ευτυχία, σύμφωνα με βρετανο-αμερικανική έρευνα.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, αν κάποιος βγάζει πάνω από αυτό το ποσό το χρόνο, όχι μόνο δεν αυξάνει τα επίπεδα της ευτυχίας του αλλά ίσως να γίνεται και πιο δυστυχισμένος.

Για να καταλήξουν στα συμπεράσματα τους οι επιστήμονες μελέτησαν στατιστικά στοιχεία από διάφορες χώρες, συσχετίζοντας το επίπεδο οικονομικής ανάπτυξης (ΑΕΠ ανά κεφαλή) με το επίπεδο ικανοποίησης από τη ζωή.

Διαπίστωσαν ότι όταν μια χώρα είναι φτωχή, η ευτυχία των πολιτών της αυξάνει αναλογικά με την αύξηση του εισοδήματος. Όταν όμως μια χώρα περνάει ένα όριο ανάπτυξης, τότε το αίσθημα της ευτυχίας αποσυνδέεται από τα εισοδήματα. Αυτό μπορεί να εξηγηθεί με το γεγονός ότι οι άνθρωποι αποκτούν νέες αυξημένες ανάγκες και προσδοκίες που ίσως να μην μπορούν να τις ικανοποιήσουν.

Ουσιαστικά, το συμπέρασμα της μελέτης είναι μια επιβεβαίωση του«παράδοξου του Ίστερλιν», όπως ονομάστηκε από το όνομα του οικονομολόγου που πρώτος το εντόπισε.

Επιστήμονες βρήκαν ποιο είναι το ετήσιο εισόδημα που φέρνει την ευτυχία Facebook Twitter
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά μας και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Υγεία & Σώμα / Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Το πιεστικό ερώτημα, ωστόσο, είναι: τι μπορούμε να κάνουμε; Ζούμε σε έναν κόσμο που είναι πλήρως κορεσμένος από τα smartphones: είναι σχεδόν αδύνατο, πλέον, να διεκπεραιώσουμε την καθημερινή μας ζωή χωρίς αυτά, ούτε φυσικά μπορούμε να κρατάμε τα παιδιά μας μακριά τους για πάντα.
THE LIFO TEAM
«Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας / «Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Η Τζούλη Αγοράκη συναντά τη Φιορίτα Πουλακάκη, διευθύντρια της Κλινικής Μαστού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, διακεκριμένη μαστολόγο, η οποία χειρούργησε και την ίδια όταν περνούσε τη δική της περιπέτεια με τον καρκίνο.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Υγεία & Σώμα / H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Ο νευροεπιστήμονας Charan Ranganath εξηγεί πως όταν συναντά κάποιον για πρώτη φορά, συχνά τον ρωτούν «Γιατί δεν έχω καλή μνήμη και ξεχνάω εύκολα;». Όμως, η απάντηση που εκείνος δίνει είναι πως τον ενδιαφέρει περισσότερο τι θυμόμαστε, παρά τι ξεχνάμε.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Υγεία & Σώμα / Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Με το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» περισσότερες από 15.000 γυναίκες που πιθανόν να ανακάλυπταν πολύ αργότερα ότι η υγεία τους κινδυνεύει διαγνώστηκαν με ευρήματα και έλαβαν θεραπεία έγκαιρα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Η Ελλάδα, σύμφωνα με την Κορίνα Πατέλη - Bell, μπορεί να πάρει τα δεδομένα των πιλοτικών προγραμμάτων που εφαρμόστηκαν σε 42 περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου και οδήγησαν στη μετατόπιση των ασθενών σε πρωιμότερα στάδια διάγνωσης
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ

σχόλια

8 σχόλια
Αν σκεφτείς ιδανικό εισόδημα που χρειάζεσαι για να ζεις μια άνετη ζωή χωρίς στεναχώριες οικονομικής φύσης,για να μπορείς να πραγματοποιείς όνειρα για σπουδές παιδιών,ταξίδια,σπίτι που μπορείς να ζεις καλά σ'αυτό,να κρατάς κάποιες οικονομίες για μια δύσκολη ή ότι κάνει ενάν άνθρωπό να νώθει όμορφα και ασφαλής με νορμάλ επιθυμίες,θεωρώ ότι είναι οι 10.000 euro τον μήνα.Αυτό θα ήταν ένας καλός στόχος,δεν ξέρω αν είναι πραγματοποιήσιμος,δεν είναι για όλους αλλά σίγουρα δεν είναι απίθανος.Οι 27.000 τον χρόνο που λέει η έρευνα είναι πίπες.