Οι 6 μεγαλύτεροι μύθοι για τον γυναικείο κόλπο

Οι 6 μεγαλύτεροι μύθοι για τον γυναικείο κόλπο Facebook Twitter
Πολλές γυναίκες νιώθουν ανασφάλειες σχετικά με το σχήμα των χειλέων του κόλπου τους, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε πλαστικές επεμβάσεις για να κάνουν τα χείλη "όπως πρέπει να είναι".
5

via

Την προηγούμενη εβδομάδα, το Journal of Sexual Medicine έκανε μία έρευνα πάνω στο θέμα της γυναικείας εκσπερμάτωσης και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το γνωστό και ως "squirting" είναι στην πραγματικότητα "η αθέλητη ροή ούρων κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης". 

Ποιοι άλλοι μύθοι κυκλοφορούν γύρω από τον γυναικείο κόλπο, εξαιτίας έλλειψης πληροφοριών για τη γυναικεία ανατομία;

1.

Αν κάνεις πάρα πολύ σεξ, θα "χαλαρώσεις" εκεί κάτω, με αποτέλεσμα να μην το ευχαριστιέται τόσο ο παρτενέρ σου

Όπως εξηγεί ο ειδικός σεξολόγος Michael Castleman στο Psychology Today, ο κόλπος είναι τρομερά ελαστικός και σχεδιασμένος να διαστέλλεται και να συστέλλεται κατά τη διάρκεια του σεξ και μετά από αυτό. "Η ερωτική πράξη δεν τεντώνει μόνιμα τον κόλπο", γράφει. "Η διαδικασία της χαλάρωσης κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης, και της σύσφιξης αργότερα, συμβαίνει ανεξάρτητα με τη συχνότητα που μία γυναίκα κάνει σεξ". 

Υπάρχει μόνο μία εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα: Οι γυναίκες που έχουν γεννήσει πολλές φορές. Παρόλο που ο γυναικείος κόλπος αποκαθίσταται στους έξι περίπου μήνες μετά τη γέννα, ο Castleman εξηγεί ότι αυτό δεν συμβαίνει πάντα. "Εάν τεντωθεί πάρα πολύ και πολλές φορές, με την πάροδο του χρόνου κουράζεται και δεν επανέρχεται πλήρως". Αυτό το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο σε γυναίκες μεγάλης ηλικίας, καθώς οι μύες του κόλπου κουράζονται με τη γήρανση. 

Σε αυτό το πρόβλημα υπάρχει μια πολύ απλή λύση, οι ασκήσεις Kegel, οι οποίες σύμφωνα με έρευνες αυξάνουν τη μυϊκή δύναμη της περιοχής, μειώνουν την ακράτεια και μπορούν να οδηγήσουν σε πιο έντονους οργασμούς. 

2.

Ο κόλπος σου μυρίζει άσχημα

 

Εκτός και αν υποφέρεις από κάποια μόλυνση, κάτι το οποίο μάλλον θα ήξερες, δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Ο κάθε κόλπος έχει τη δική του γεύση και οσμή, η οποία δεν μπορεί να παραλληλιστεί με καμία άλλη. Οι γεύσεις και οι μυρωδιές εξαρτώνται από διαφόρους παράγοντες, όπως είναι η διατροφή, τα επίπεδα του pH, οι ορμόνες ή οι φάσεις του κύκλου, είναι όμως απολύτως φυσιολογικές. 

3.

Έχεις ένα "κερασάκι" που "σκάει" την πρώτη φορά που κάνεις σεξ

 

Όχι, δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο και δεν συμβαίνει τίποτα τέτοιο. Αυτό που υπάρχει είναι ο παρθενικός υμένας, μία λεπτή μεμβράνη μέσα στον κόλπο. Δεν γεννιούνται όμως όλες οι γυναίκες με αυτόν και ο υμένας δεν είναι δεδομένο ότι θα σπάσει την πρώτη φορά που μία γυναίκα κάνει σεξ, αλλά μπορεί να συμβεί και πολύ νωρίτερα, κατά τη διάρκεια των προκαταρκτικών.  

4.

Η εύρεση του σημείου G είναι το κλειδί για πολλαπλούς, εξωπραγματικούς οργασμούς

Ανεξάρτητα με ό,τι έχουμε δει στο Sex and the City, η αλήθεια είναι ότι αν δεν είχες μέχρι στιγμής έναν τέτοιο οργασμό στο σημείο G, μάλλον δεν θα έχεις ποτέ. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό να μην υπάρχει καν σημείο G. 

Παρόλο που η επιστημονική κοινότητα δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να καταλήξει σε μία ομόφωνη απόφαση σχετικά με την ύπαρξη του σημείου G,  οι έρευνες έχουν καταγράψει ότι πολύ λίγες γυναίκες είχαν ποτέ οργασμό του σημείου G, χωρίς διέγερση της κλειτορίδας τους. Πιο συγκεκριμένα, μία έρευνα έδειξε ότι μόνο το 7% των γυναικών είχαν φτάσει σε οργασμό μόνο από τη διείσδυση και το 93% από τον ερεθισμό της κλειτορίδας.

Επιπλέον, υπάρχει ένα σύνολο στοιχείων που υποδεικνύουν ότι το σημείο G μπορεί να μην υπάρχει καν. Μία πρόσφατη ιταλική έρευνα χαρακτήρισε το σημείο G απάτη, αναφέροντας ότι η ύπαρξή του "δεν επιβεβαιώνεται από τους ειδικούς στην ανθρώπινη ανατομία". 

5.

Οι άντρες προτιμούν τα ξυρισμένα εφηβαία

Το "φυσικό λουκ" έχει αρχίσει να κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς του ανδρικού φύλου. Σε μία ψηφοφορία του Ηνωμένου Βασιλείου, το 51% των γυναικών αποκάλυψαν ότι δεν ξυρίζουν την περιοχή αυτή καθόλου και το 62% δήλωσε ότι οι σύντροφοί τους προτιμούν το "φυσικό λουκ". 

6.

Τα χείλη του αιδοίου δεν είναι πάντα ίδια και δεν έχουν ένα "στάνταρ" σχέδιο


Πολλές γυναίκες νιώθουν ανασφάλειες σχετικά με το σχήμα των χειλέων του κόλπου τους, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε πλαστικές επεμβάσεις για να κάνουν τα χείλη "όπως πρέπει να είναι".

Σύμφωνα με μία έρευνα του 2008 του Journal of Sexual Medicine, το 37% των γυναικών που συμμετείχαν έχουν κάνει πλαστικές στα χείλη του κόλπου τους για αισθητικούς λόγους, παρόλο που οι επεμβάσεις αυτές ενέχουν κινδύνους μολύνσεων, αιμορραγίας ή μόνιμης ζημιάς στα νεύρα της περιοχής, όπως για παράδειγμα η ανικανότητα να φτάσει μία γυναίκα σε οργασμό. 

 

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθημερινό συμπλήρωμα για brain food

Υγεία & Σώμα / Τα πάντα για το brain food: Οι τροφές που ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου μας

Η διατροφή μας είναι η καύσιμη ύλη για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού και μερικές φορές, όταν δεν είναι θρεπτική και ισορροπημένη, χρειάζεται ένα boost με έξυπνα συμπληρώματα που μας διασφαλίζουν υγεία και ευεξία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Απόλυτη προτεραιότητα έχει ο προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο του πνεύμονα

Υγεία & Σώμα / «Ο καρκίνος του πνεύμονα δεν περιμένει μεν, αλλά δεν είναι ανίκητος»

Τρία χρόνια μετά την ίδρυση της Οργάνωσης για τον Καρκίνο του Πνεύμονα «Fair Life L.C.C.», η πρόεδρός της μιλά για την αναγκαιότητα να πατήσει γκάζι το εθνικό συστήμα υγείας όσον αφορά την υλοποίηση του προσυμπτωματικού ελέγχου που σώζει ζωές.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι είναι η ψιττάκωση και πώς μας απειλεί

Υγεία & Σώμα / Τι είναι η ψιττάκωση και πώς μας απειλεί

Ο όρος «ασθένεια που μεταδίδεται από τα πτηνά» μάς φέρνει στο μυαλό τη γρίπη των πτηνών που οφείλεται στον ιό της γρίπης Η5Ν1. Κι όμως, υπάρχει μια άλλη νόσος που μοιάζει με τη γρίπη και μεταδίδεται από τα πτηνά, προκαλώντας άτυπη πνευμονία, δηλαδή πνευμονία χωρίς τα κλασικά συμπτώματα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Εξέταση με ραδιοϊσότοπα προβλέπει τη νόσο Αλτσχάιμερ 10 χρόνια προτού εμφανιστεί

Υγεία & Σώμα / Μια νέα εξέταση προβλέπει τη νόσο Αλτσχάιμερ 10 χρόνια προτού εμφανιστεί

Χάρη σε μια νέα εξέταση με ραδιοϊσότοπα, την PET Amyloid, καθίσταται δυνατή η πρώιμη διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ μία ολόκληρη δεκαετία πριν από την εκδήλωση του πρώτου συμπτώματος νοητικής έκπτωσης στους ασθενείς.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Υγεία & Σώμα / Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο που εξερευνά την πολιτισμική ιστορία της υποχονδρίασης, οι άνθρωποι που ανησυχούν περισσότερο για την υγεία τους είναι πολύ συχνά εκείνοι που έχουν τους περισσότερους λόγους να ανησυχούν.
THE LIFO TEAM
Καμπανάκι κινδύνου για τις λοιμώξεις και τα «πανανθεκτικά» μικρόβια χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι

Υγεία & Σώμα / Λοιμώξεις και «πανανθεκτικά» μικρόβια, παλιοί και νέοι κίνδυνοι απειλούν τη δημόσια υγεία

Καμπανάκι κινδύνου χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι καθώς ο κοκίτης, η ιλαρά και η μηνιγγίτιδα αναζωπυρώνονται στην κοινότητα, ενώ τα άκρως ανθεκτικά μικρόβια εξελίσσονται σε «πονοκέφαλο» για τα νοσοκομεία. Μας ενημερώνει η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συμβουλές για υπέροχη επιδερμίδα κάτω από τον καυτό ήλιο

Υγεία & Σώμα / Συμβουλές για υγιή επιδερμίδα κάτω από τον ήλιο

Μετά από έναν χειμώνα που δεν ήρθε, η άνοιξη βιάζεται να δώσει τη θέση της στο καλοκαίρι και μας υποχρεώνει να αναθεωρήσουμε τη σχέση μας με τον ήλιο. Οι ημέρες μεγάλωσαν με την αλλαγή της ώρας, ο ήλιος ήδη καίει και η επιδερμίδα μας χρειάζεται ολιστική φροντίδα και προστασία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Υγεία & Σώμα / Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Η χολέρα αποτελεί μολυσματικό λοιμώδες νόσημα που εξακολουθεί να καταγράφει επιδημικές εξάρσεις σε πολλές περιοχές του πλανήτη, κυρίως στον αναπτυσσόμενο κόσμο, και η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από την έλλειψη πόσιμων εμβολίων, σε μορφή σταγόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Fitness: Μήπως το cozy cardio είναι για σένα;

Υγεία & Σώμα / Τελικά είναι αποτελεσματική η «cozy cardio» γυμναστική που έχει τρελάνει τo TikTok;

Αντί να πηγαίνουν στο γυμναστήριο, πολλοί TikTokers φορούν τις χνουδωτές πιτζάμες τους, ανάβουν τα αγαπημένα τους κεριά, επενδύουν σε απαλό φωτισμό διάθεσης και περπατούν σε ένα walking pad ή σε μηχάνημα step, ενώ παρακολουθούν τις αγαπημένες τους σειρές.
EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Υγεία & Σώμα / Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Η σχεδόν ανεξερεύνητη διαταραχή, που κάνει τους ασθενείς να ακούν τρομακτικούς, εκκωφαντικούς θορύβους λίγο πριν κοιμηθούν. Πολλοί ντρέπονται να μιλήσουν γι’ αυτό προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με προκατάληψη και δυσπιστία.
THE LIFO TEAM
Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Nothing Days / Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Ανίκανα να επιβιώσουν μακριά από ανθρώπινα σώματα, τα παράσιτα που μας ακολουθούν σε όλη την εξελικτική μας πορεία είναι δύσκολο να καταπολεμηθούν. Ήταν κοινωνικό στίγμα, ακόμα είναι, αλλά ήταν πάντα και ένας τρόπος κοινωνικοποίησης και εκδήλωσης στοργής ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας.
M. HULOT

σχόλια

3 σχόλια
"Το "φυσικό λουκ" έχει αρχίσει να κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς του ανδρικού φύλου"ΟΚ μια καλαίσθητη τουφίτσα είναι όμορφο, όχι όμως και ζούγκλα που ξεχειλίζει από το bikini.
Δεν ειναι αστειο που τα λενε ακομα και οι γυναικες .. απλα υπαρχει παρα πολυ προκαταληψη σε αυτο το θεμα (κυριως στην ελλαδα) .Αλλα ακομα και ατομα οπως οι επιστημονες ,οπως προαναφερει το αρθρο, δεν ειναι ακομα σιγουροι για πολλα θεματα οπως το σημειο g και αυτο συμβαινει λογω της πολυπλοκοτητας του γυναικειου συστηματος αλλα και του ταμπου της γυναικειας σεξουαλικοτητας . Η λυση ειναι να ειμαστε ,αντρες γυναικες, ανοιχτομυαλοι να παραδεχομαστε αυτα που μας αρεσουν , να ειμαστε ειληκρινης με τον συντροφο μασ και τελος να αυνανιζομαστε,οι γυναικες κυριως, (πρεπει να βρουμε καινουργια λεξη για αυτο )οσο πιο συχνα μπορουμε