Έξαρση στα δερματικά κονδυλώματα. Πώς να τα αποφύγετε

Έξαρση στα δερματικά κονδυλώματα. Πώς να τα αποφύγετε Facebook Twitter
4

Έξαρση στα δερματικά κονδυλώματα. Πώς να τα αποφύγετε Facebook Twitter

 

Μεγάλη εξάπλωση των δερματικών κονδυλωμάτων παρατηρείται τελευταία, κυρίως στο νέο, σεξουαλικά ενεργό πληθυσμό. Πρόκειται για το πιο συχνό σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα της εποχής μας, το οποίο υπολογίζεται ότι θα προσβάλει ένα στα δύο άτομα κατά τη διάρκεια της ζωής του. Ωστόσο, τα καλά νέα είναι ότι δεν πρόκειται να νοσήσουν όλοι όσοι θα προσβληθούν από τον ιό, καθώς ενδέχεται να υπερτερήσει το αμυντικό σύστημα του οργανισμού.

 

Έξαρση στα δερματικά κονδυλώματα. Πώς να τα αποφύγετε Facebook Twitter

 

Όπως μας εξηγεί ο Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Dr. Χριστόφορος Τζερμιάς (www.tzermias.gr), τα περιστατικά ασθενών με δερματικά κονδυλώματα που επισκέπτονται τα δερματολογικά ιατρεία, αυξάνονται καθημερινά και στην Ελλάδα, κυρίως λόγω της άγνοιας των ασθενών, ότι το προφυλακτικό δεν αρκεί για την πλήρη προστασία από τα κονδυλώματα. 

 

Έξαρση στα δερματικά κονδυλώματα. Πώς να τα αποφύγετε Facebook Twitter

 

Το προφυλακτικό καλύπτει μεν τη γεννητική περιοχή, ωστόσο τα κονδυλώματα έχουν την ικανότητα να μεταδίδονται στις ακάλυπτες περιοχές, όπως στη βάση του πέους και γύρω από το αιδοίο. Γι’ αυτό το λόγο είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο η πρόληψη όσο και η προστασία. Πρέπει να μπορούμε να εντοπίσουμε τα κονδυλώματα με γυμνό μάτι ή μέσω της ψηλάφησης του ερωτικού μας συντρόφου.  Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντοτε εύκολο, καθώς τα κονδυλώματα «καμουφλάρονται» είτε κάτω από το τριχωτό της περιοχής, είτε παίρνοντας την μορφή σπίλων (ελιών).

 

Έξαρση στα δερματικά κονδυλώματα. Πώς να τα αποφύγετε Facebook Twitter

 

Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι τα δερματικά (ή αλλιώς οξυτενή) κονδυλώματα HPV αφορούν όλους. Παρά την κοινή αντίληψη ότι η νόσος είναι γένους θηλυκού, η έξαρση αφορά στον ίδιο βαθμό και τους άντρες είτε είναι ετερόφυλοι είτε ομοφυλόφιλοι.

 

Έξαρση στα δερματικά κονδυλώματα. Πώς να τα αποφύγετε Facebook Twitter

 

Δείτε ολόκληρο το infographic εδώ και επισκεφθείτε το stopkondylomata.com για να μάθετε το πώς μπορείτε να τα εντοπίζετε με γυμνό μάτι, και τι θα πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που προσβληθείτε.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά μας και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Υγεία & Σώμα / Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Το πιεστικό ερώτημα, ωστόσο, είναι: τι μπορούμε να κάνουμε; Ζούμε σε έναν κόσμο που είναι πλήρως κορεσμένος από τα smartphones: είναι σχεδόν αδύνατο, πλέον, να διεκπεραιώσουμε την καθημερινή μας ζωή χωρίς αυτά, ούτε φυσικά μπορούμε να κρατάμε τα παιδιά μας μακριά τους για πάντα.
THE LIFO TEAM
«Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας / «Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Η Τζούλη Αγοράκη συναντά τη Φιορίτα Πουλακάκη, διευθύντρια της Κλινικής Μαστού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, διακεκριμένη μαστολόγο, η οποία χειρούργησε και την ίδια όταν περνούσε τη δική της περιπέτεια με τον καρκίνο.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Υγεία & Σώμα / H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Ο νευροεπιστήμονας Charan Ranganath εξηγεί πως όταν συναντά κάποιον για πρώτη φορά, συχνά τον ρωτούν «Γιατί δεν έχω καλή μνήμη και ξεχνάω εύκολα;». Όμως, η απάντηση που εκείνος δίνει είναι πως τον ενδιαφέρει περισσότερο τι θυμόμαστε, παρά τι ξεχνάμε.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Υγεία & Σώμα / Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Με το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» περισσότερες από 15.000 γυναίκες που πιθανόν να ανακάλυπταν πολύ αργότερα ότι η υγεία τους κινδυνεύει διαγνώστηκαν με ευρήματα και έλαβαν θεραπεία έγκαιρα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Η Ελλάδα, σύμφωνα με την Κορίνα Πατέλη - Bell, μπορεί να πάρει τα δεδομένα των πιλοτικών προγραμμάτων που εφαρμόστηκαν σε 42 περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου και οδήγησαν στη μετατόπιση των ασθενών σε πρωιμότερα στάδια διάγνωσης
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ

σχόλια

3 σχόλια