Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
Ψυχή & Σώμα

Έξαρση στα δερματικά κονδυλώματα. Πώς να τα αποφύγετε

Η χρήση προφυλακτικού δεν είναι αρκετή. Μάθετε για την πρόληψη και τη θεραπεία.

 

 

Μεγάλη εξάπλωση των δερματικών κονδυλωμάτων παρατηρείται τελευταία, κυρίως στο νέο, σεξουαλικά ενεργό πληθυσμό. Πρόκειται για το πιο συχνό σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα της εποχής μας, το οποίο υπολογίζεται ότι θα προσβάλει ένα στα δύο άτομα κατά τη διάρκεια της ζωής του. Ωστόσο, τα καλά νέα είναι ότι δεν πρόκειται να νοσήσουν όλοι όσοι θα προσβληθούν από τον ιό, καθώς ενδέχεται να υπερτερήσει το αμυντικό σύστημα του οργανισμού.

 

 

 

Όπως μας εξηγεί ο Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Dr. Χριστόφορος Τζερμιάς (www.tzermias.gr), τα περιστατικά ασθενών με δερματικά κονδυλώματα που επισκέπτονται τα δερματολογικά ιατρεία, αυξάνονται καθημερινά και στην Ελλάδα, κυρίως λόγω της άγνοιας των ασθενών, ότι το προφυλακτικό δεν αρκεί για την πλήρη προστασία από τα κονδυλώματα. 

 

 

 

Το προφυλακτικό καλύπτει μεν τη γεννητική περιοχή, ωστόσο τα κονδυλώματα έχουν την ικανότητα να μεταδίδονται στις ακάλυπτες περιοχές, όπως στη βάση του πέους και γύρω από το αιδοίο. Γι’ αυτό το λόγο είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο η πρόληψη όσο και η προστασία. Πρέπει να μπορούμε να εντοπίσουμε τα κονδυλώματα με γυμνό μάτι ή μέσω της ψηλάφησης του ερωτικού μας συντρόφου.  Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντοτε εύκολο, καθώς τα κονδυλώματα «καμουφλάρονται» είτε κάτω από το τριχωτό της περιοχής, είτε παίρνοντας την μορφή σπίλων (ελιών).

 

 

 

Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι τα δερματικά (ή αλλιώς οξυτενή) κονδυλώματα HPV αφορούν όλους. Παρά την κοινή αντίληψη ότι η νόσος είναι γένους θηλυκού, η έξαρση αφορά στον ίδιο βαθμό και τους άντρες είτε είναι ετερόφυλοι είτε ομοφυλόφιλοι.

 

 

 

Δείτε ολόκληρο το infographic εδώ και επισκεφθείτε το stopkondylomata.com για να μάθετε το πώς μπορείτε να τα εντοπίζετε με γυμνό μάτι, και τι θα πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που προσβληθείτε.

6 σχόλια
Ταξινόμηση:
Προηγούμενα 1 Επόμενα
avatar
Ανώνυμος/η 25.4.2014 | 13:48
Σημαντικές πληροφορίες οι οποίες αντιμετωπίζονται με κατήφεια τις περισσότερες φορές λόγω του οτι (τι παράξενο) το θέμα παραμένει ταμπού ενώ θα' πρεπε να αντιμετωπίζεται με μεγαλύτερη άνεση γενικά (υποτίθεται οτι ζούμε σε μια κοινωνία πολύ πιο "απελευθερωμένη" απο αυτή των παπούδων μας αλλα απ' οτι φαίνεται μάλλον απλα έχουμε αντικαταστήσει κάποιες έννιες με κάποιες άλλες και τα πράγματα μένουν στην ουσία τα ίδια φορόντας απλα διαφορετικό κοστούμι ).... Αυτά...
avatar vagg 29.7.2014 | 13:07
εχεις καποια προταση???
Winifred Sanderson Winifred Sanderson 25.4.2014 | 15:35
να μην ξυρίζεστε λοιπόν και να είστε μονογαμικοί!
Η λύση είναι μία, να κολλήσουμε όλοι και ή να πεθάνουμε ή οι οργανισμοί μας να αποκτήσουν τα κατάλληλα αντισώματα να ξεμπερδεύουμε... αμάν κονδυλώματα εδώ και κονδυλώματα και εκεί.
Προηγούμενα 1 Επόμενα
 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΠΡΟΣΦΑΤΑ