Χώρισες; Ωραία! Δες τώρα γιατί πρέπει να σταματήσεις να μπαίνεις στο προφίλ του πρώην σου στο Facebook

Χώρισες; Ωραία! Δες τώρα γιατί πρέπει να σταματήσεις να μπαίνεις στο προφίλ του πρώην σου στο Facebook Facebook Twitter
19


Μπαίνεις κάθε μέρα στο προφίλ του πρώην σου για να δεις τι κάνει; Συνέχισε έτσι, αν δεν θέλεις να τον ξεπεράσεις ποτέ. Αλλιώς, σταμάτα τώρα.

Έχεις χωρίσει. Δεν μιλάς στο τηλέφωνο με τον πρώην σου ούτε τον συναντάς στη δουλειά, στην ίδια παρέα, στο δρόμο. Ορκίζεσαι ότι δεν σε ενδιαφέρει καθόλου να τα ξαναβρείς μαζί του αλλά δεν τον έχεις διαγράψει από φίλο σου στο Faceboοk και επιπλέον μπαίνεις κάθε μέρα στο προφίλ του για να μάθεις τα νέα του.

Βλέπεις μια φωτογραφία που είναι αγκαλιά με κάποια. "Ποια είναι αυτή;", αναρωτιέσαι. "Και τι συμβαίνει μεταξύ τους;". Τον βλέπεις να διασκεδάζει με την παρέα του και σου τη σπάει γιατί περνάει καλά μακριά σου. Αλλάζει εργοδότη και εσύ αμέσως: "Α-χα! Τελικά έπιασε δουλειά στην εταιρεία που πάντα ήθελε". Σταμάτα να το κάνεις αυτό. Δεν πρόκειται να τον ξεπεράσεις ποτέ.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κρατήσεις μια χαλαρή επαφή μαζί του στο Facebook. Το να βλέπεις τα βαρετά status που ανεβάζει ή πόση δουλειά έχει μπορεί να σε κάνει να θυμηθείς γιατί χωρίσατε και να σε βοηθήσει να προχωρήσεις μπροστά.

Πέρα από την κοινή λογική, το λέει και η επιστήμη. Πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Brunel με επικεφαλής την Tara C. Marshall, ερεύνησε κατά πόσο οι χρήστες του Facebook κατάφεραν να προχωρήσουν ή όχι τη ζωή τους μετά το χωρισμό τους. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 464 άτομα, οι περισσότεροι φοιτητές (ποσοστό 60%) το 84% των οποίων ήταν γυναίκες. Αν και η γνώμη μας είναι ότι το δείγμα της έρευνας θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνει ίδιο αριθμό ερωτηθέντων και από τα δυο φύλα, αυτό δεν κάνει τα συμπεράσματα της Marshall λιγότερο σημαντικά.

Όπως ήταν αναμενόμενο, όσοι κοίταζαν συχνότερα το προφίλ του πρώην τους δυσκολεύονταν να ξεπεράσουν το χωρισμό.

Αλλά μην νομίζεις ότι το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι απλώς να τον διαγράψεις από φίλο σου. Σύμφωνα με τη Marshall, αυτό θα είχε εξίσου αρνητικές επιπτώσεις. Το να μην γνωρίζεις τι γίνεται στη ζωή του, μπορεί να κάνει τη φαντασία σου να οργιάζει, με θετικό ή αρνητικό τρόπο, κάτι που ούτως ή άλλως συμβαίνει αναπόφευκτα μετά από ένα χωρισμό.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κρατήσεις μια χαλαρή επαφή μαζί του στο Facebook. Το να βλέπεις τα βαρετά status που ανεβάζει ή πόση δουλειά έχει μπορεί να σε κάνει να θυμηθείς γιατί χωρίσατε και να σε βοηθήσει να προχωρήσεις μπροστά. Αν πάλι η ζωή του είναι καλύτερη απ' ό,τι ήταν μαζί σου, γιατί θα πρέπει να το ξέρεις; Πώς θα σε βοηθήσει αυτό να τον ξεπεράσεις;

19

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά μας και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Υγεία & Σώμα / Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Το πιεστικό ερώτημα, ωστόσο, είναι: τι μπορούμε να κάνουμε; Ζούμε σε έναν κόσμο που είναι πλήρως κορεσμένος από τα smartphones: είναι σχεδόν αδύνατο, πλέον, να διεκπεραιώσουμε την καθημερινή μας ζωή χωρίς αυτά, ούτε φυσικά μπορούμε να κρατάμε τα παιδιά μας μακριά τους για πάντα.
THE LIFO TEAM
«Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας / «Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Η Τζούλη Αγοράκη συναντά τη Φιορίτα Πουλακάκη, διευθύντρια της Κλινικής Μαστού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, διακεκριμένη μαστολόγο, η οποία χειρούργησε και την ίδια όταν περνούσε τη δική της περιπέτεια με τον καρκίνο.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Υγεία & Σώμα / H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Ο νευροεπιστήμονας Charan Ranganath εξηγεί πως όταν συναντά κάποιον για πρώτη φορά, συχνά τον ρωτούν «Γιατί δεν έχω καλή μνήμη και ξεχνάω εύκολα;». Όμως, η απάντηση που εκείνος δίνει είναι πως τον ενδιαφέρει περισσότερο τι θυμόμαστε, παρά τι ξεχνάμε.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Υγεία & Σώμα / Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Με το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» περισσότερες από 15.000 γυναίκες που πιθανόν να ανακάλυπταν πολύ αργότερα ότι η υγεία τους κινδυνεύει διαγνώστηκαν με ευρήματα και έλαβαν θεραπεία έγκαιρα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Η Ελλάδα, σύμφωνα με την Κορίνα Πατέλη - Bell, μπορεί να πάρει τα δεδομένα των πιλοτικών προγραμμάτων που εφαρμόστηκαν σε 42 περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου και οδήγησαν στη μετατόπιση των ασθενών σε πρωιμότερα στάδια διάγνωσης
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ

σχόλια

10 σχόλια
Αποκρυψη απο τον τοιχο σου για να μην βλεπεις τι κανει ωστε αυτο να σε επηρρεαζει απο το να προχωρησεις(με την προυποθεση να μην επισκεπτεσαι το προφιλ του/της- ή εστω,οσο το δυνατον πιο σπανια....) αλλα τον/την κρατας στους φιλους σου για να βλεπει εκεινος/η ποσο τελεια περνας εσυ με την παροδου των ημερων, μηνων.... Ετσι θα του/της υπενθυμιζεις τι εχασε! Το θεμα ειναι ομως οτι δεν θα το απολαυσεις αυτο καθολου, αφου μετα απο τοσο καιρο δεν θα σε νοιαζει καν..
Όσο κάνεις τράμπα εσυ με τις γκόμενες των φίλων σου.Αμαν αυτες οι νοοτροπίες οτι με την πρώην κάνεις ευκολοτερα σεξ απ ό,τι με οποιαδήποτε άλλη.Κάποιοι άνθρωποι απλά προσπερνουν καταστάσεις που δεν προχώρησαν και τις προσπερνουν οριστικα.
Λέγεται επιστήμη αγαπητή(έ) maRouli77, αν δεν αποδειχτεί κάτι δεν μπορείς και να το επικαλεστείς (γενικά, όχι στην συγκεκριμένη περίπτωση), και αν κάνεις τον κόπο να ψάξεις το θέμα θα δεις ότι πολλά "αυτονόητα" δεν ισχύουν στην πράξη.