Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
Graphico

Ο Okamoto Kiichi ήταν ο καλύτερος illustrator παιδικής λογοτεχνίας στην Ιαπωνία των 20's

20 αξεπέραστες εικονογραφήσεις του και μια σύντομη ματιά στη ζωή του

 

 

 

Ο Okamoto Kiichi  γεννήθηκε το 1888 στο Sumoto της Ιαπωνίας. Το 1892 η οικογένεια του μετακόμισε στο Τόκιο. Η κλίση του στην ζωγραφική ήταν κάτι που οι γύρω του διέκριναν από τα πρώτα χρόνια της εφηβείας του. Το 1906 σε ηλικία 18 ετών θα σπουδάσει yoga(σ.σ Ονομασία για το στυλ ζωγραφικής της Δύσης που μελετούσαν οι Ιάπωνες ζωγράφοι) δίπλα στον Seiki Kuroda ένα δάσκαλο-γκουρού του είδους. Η ρήξη στη σχέση του με το δάσκαλο του θα έρθει μερικά χρόνια αργότερα, το 1912,  όταν θα κάνει μια έκθεση στη συντηρητική Bunten επηρεασμένος από το κίνημα του Μετά-Ιμπρεσιονισμού και ζωγράφους όπως ο Σεζάν και ο Βαν Γκογκ.

 

Το 1914 θα παντρευτεί αλλά θα κάνει και μια γνωριμία που θα του καθορίσει την επαγγελματική πορεία.

Δίπλα του μένει Ο Okamoto Kiichi ζωγραφίζειο θεατρικός κριτικός και μεταφραστής της Δυτικής λογοτεχνίας Kusuyama Masao. Η γνωριμία τους θα φέρει μια σειρά από εικονογραφήσεις σε νουβέλες του. Το 1919 θα ξεκινήσει η συνεργασία του με το περιοδικό παιδικής λογοτεχνίας και τραγουδιών Kin no Fune(σ.σ "The golden ship"). Η καριέρα του θα απογειωθεί. Το 1922 θα γίνει αρχισυντάκτης του περιοδικού.

Το 1923 οι δουλειές του για τα Shojo Club και για το Kodomo Asahi  το 1924 θα τον κάνουν το ποιο διάσημο illustrator παιδικής λογοτεχνίας στην Ιαπωνία των 20’s. Θα συνεχίσει να δουλεύει με εντατικούς ρυθμούς μέχρι και λίγες μέρες πριν τον θάνατο του στο Τόκιο.

Πεθαίνει σε ηλικία μόλις 42 ετών από τυφοειδή πυρετό. Άφησε πίσω του δυο γιούς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ξεκίνησε να γράφει στο LIFO.gr από τους πρώτους του μήνες, με το ψευδώνυμο Vam33
 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΠΡΟΣΦΑΤΑ