[ Από την Άλκηστη Γεωργίου ]

 

 

 

Ο Αμερικάνος street artist, illustrator και ακτιβιστής Shepard Fairey είναι ο άνθρωπος που σχεδίασε το πασίγνωστο σήμερα 'Andre the Giant Has a Posse' (ΟΒΕΥ Giant ) και ηγήθηκε της street art καμπάνιας της ..αυτοκόλλητης αυτής φιγούρας-ορόσημο του youth culture παγκοσμίως.

 

Είναι επίσης ο άνθρωπος που το 2008 σχεδίασε την επίσης πασίγνωστη - και ιστορική πια, μπλε-κόκκινη αφίσα HOPE για την προεκλογική εκστρατεία του Ομπάμα.

 

Ο Dennis Morris είναι ο Βρετανός φωτογράφος που απαθανάτισε την πιο διάσημη φωτογραφία του Bob Marley, και τις περισσότερες γνωστές φωτογραφίες των Sex Pistols και του Sid Vicious συγκεκριμένα.

 

Οι δύο αυτοί σημαντικοί σύγχρονοι καλλιτέχνες ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία της μεγαλύτερης ίσως έκθεσης αφιερωμένης στον 'καταραμένο' πρίγκιπα του πανκ, που τρέχει αυτές τις μέρες στην γκαλερί Subliminal Projects του Λος Άντζελες.

 

Η έκθεση περιλαμβάνει σχέδια του Fairey, πίνακες που δημιούργησαν από κοινού και οι δύο καλλιτέχνες, και φυσικά τις διάσημες φωτογραφίες του Morris.

 

*Μέχρι τις 11 Ιανουαρίου 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 [ via ]